Dobrý deň ideme prvý krát na výlet vlakom.Prosim poraďte kde je naj sa ubytovať aby sme boli v centre blízko buď staromestského námestia alebo nNaplavka ,Vaclavak.
Odkiaľ sa dostaneme na metro a kam sa ním môžeme odviezť?Samozrejme chceme vidieť s deťmi zoo a hrad.Co sa ešte oplatí určite nevynechat?Ako sa tam dá pohybovať elektrickou alebo?Budem rada za každú radu aby sme správne využili čas a nezmetkovali.
@badimeria zalezi od rozpoctu priamo v centre su dost vysoke ceny a ci hladas hotel,apartman alebo ti staci airnb ubytovanie. Najlacnejsie je ist cez airnb. Ja som hladala cez booking. Mesto ma tri trasy,tie som si nasla na mape a podla toho hladala ubytovanie. Najlepsie je co najskor objednavat,lebo uz pred mesiacom boli dost vybookovane aj na jun. Ak si zbehla,vies si aj sama naolanovat trasy. Vygoogli si turisticke mapy Prahy a najdes aj itineriare s podrobnymi trasami
Este Petrin, lanovka.. Smerom z Malostranskej, zastavka metra, ku Karlovmu mostu je zahrada kde maju pustene pavy ked je uz pekne, myslim ze sa vola Valdstejnska.. Orloj hra o celej hodine.. Co sa ubytovania tyka, tak otvor booking a podla mapy hladaj vhodny hotel.. Pretoze tento post je vazne naivný. Kupte si 3dnove listky a nemusite riesit kedy akym spojom pojdete. Teda okrem historickej elektricky
@badimeria deti ak su tusim od 6-15 tak daj v prahe na stanici spravit 'preukazku papierovu" , potrebujes malu fotku a rodny list,staci kopia al mozni aj pas. Potom dopravu maju po prahe zadarmo - elektricky, bus,metro a aj lanovka na petrin.
Snad to este tak plati, my sme boli, ked este nemala dcera 15 - 3 roky po sebe a mali sme stale tu istu.
Ak budete mat cas, tak pekny vylet je aj na karlstejn
Ja už by som v centre nebrala hotel, výhodou Prahy je, že majú skvelú dopravu, len ju treba naštudovať. keď sme šli s manželom na dovolenku do Prahy, kúpila som si mapu Prahy, zakrúžkovala som si hotel, kde sme bývali, plus pamiatky a múzeá, ktoré sme chceli vidieť a miesto koncertu, kam sme šli a podľa toho sme naplánovali MHD a čísla spojov, ktoré kde stoja.
A boli sme v zoo, v technickom múzeu, múzeu voskových figurín, klasika hrad a Karlov most, v znamej krčme U Flekú.
@badimeria https://www.dpp.cz/ stránka na dopravný podnik, a jednoducho si nájsť na internete pamiatku alebo miesto kam chcete ísť a tam je skoro vždy napísané, že ako sa ku nám dostanete. Chce to len trošku plánovania a hľadania po internete. Ja som tak plánovala tiež, bývali sme na Vitkove a pred hotelom bola zastávka električky a autobusu, na stránke som si zistila, že ako sa tam dostanem zo stanice a aké čísla spojov tam stoja. Čiže som strávila niekoľko hodín na google maps, dopravného podniku Prahy a pamiatok kam sme šli 🙂
Ja som bola v dancing house ubytovana, 2noci, to bol zazitok. Mala som stastie na cenu, za de luxe izbu, cez booking. No pozeram teraz to islo hore. Mala som odtial blizko do centra,Orloj, muzeum voskovych figurin.... praha je super🙂)
@0silvia0 kolko vas vysla izba na noc?
@opica_skorica to uz bolo davnejsie, ale v rezervaciach mam uvedene 122 euro 4 lozkova izba s ranajkami.
Hotel Union, rovno pri ňom stoja elektricky, asi 6 zastávok na Vaclavak, 10 minút na metro C. Ale Praha ma tak super MHD, že nemusíš bývať v centre a aj tak si tam za chvíľu.
@limoncino dakujem pekne. Vyzera vsak vybookovaný.
@opica_skorica no škoda, mne sa tam páčilo, mali sme deluxe izbu, bola obrovská, s veľkou kúpeľňou a vaňou. Na raňajky sme chodili do hispanskej kaviarne na prízemí hotela, veľmi dobre.
A ešte super hotel, hoci drahší je Don Giovanni. Tiež kúsok od metra, úžasné raňajky ale ako som spomínala nie je lacny
@badimeria v Prahe nemusis byvat v centre. Kludne najdi ubytovanie dalej,hladaj take,ktore je blizko metra. Metrom si v centre do 5-10 minut. My sme byvali Praha4 a do 10 minut sme boli v centre. V tomto je Praha uzasna,nedokazes sa tam stratit,vsade sa dostanes. Hned na vlakovej stanici je metro,je to krasne prehladne oznacene. Pozri si google mapy a tam si vies najst siet zastavok metra. Neviem,kedy chcete ist,no ja som zhanala na tento vikend a teda dost su vybookovane ubytovania. Takze pojdeme az oktober alebo november,kedy budu dostupne aj lacnejsie. Teraz ostali uz len tie drahsie
@badimeria inak listky na metro platia aj na lanovke na Petrin. Kup si 3 dnovy a mozes sa vozit cele dni. My sme to kombinovali aj s elektrickami. V doprave je Praha uzasna,mna ta ich doprava tak fascinuje,ze nechapem ako to maju super zmaknute. Nikde necakas,mesto ide kazdych par minut,prestupis na elektricku,ktora ide tiez kazdu chvilu. Proste dokonala doprava.
@badimeria v prvom rade by som si zarezervovala vopred ubytovanie na booking.com ....a dala si poradiť od odborníka..to znamená ísť rovno do turistického centra, kde ti dajú materiály,mapy ,guide,všetko,čo potrebuješ,..pýtaj sa na dopravu,ako kde sa dostaneš,,to máš najistejšie..