Ahojte dievcata,prosim Vas nahodou neviete ako je to s ubytivanim na hoteloch?Mame dovolenku od 29 jula do 5augusta. Pricom mame let v noci o druhej...Takze uz okolo 5 ....29-teho sme na hoteli. Myslite ze nas h ed ubytuju?Alebo budeme cakat az do 14tej....Let naspat mame tiez v noci zo 4 na 5....Takze prideme o jeden den.....Taka som vytocena ...Neviem si predstavit s dcerou cakat od piatej rana do druhej pokial nas ubytuju....Este som neletela takto v noci,tak vobec neviem ako to chodi....Vopred dakujem...Iveta
My sme takto prileteli do Turecka pred pár rokmi. Top sezona- dali nám náramky, mohli sme využívať všetky služby hotelu, batožinu sme odložili do nejakej miestnosti, ale izby sme dostali až okolo obeda.
@1234iveta zalezi od hotela - obycajne sa snazia ubytovat co najskor - oficialne ale az pd tej 14tej , pricom ale umoznia uz vyuzivat hotel so sluzbami - my sme chodili len s rakuskymi cestovkami - tam sa nam nieco taketo nikdy nestalo - lety sme vedeli uz pri podpise zmluvy, raz sme isli so slovakmi a presne takyto let - prisli sme zavcas rano - prezliekli sme sa na letisku( 1 kufor som si pripravila s vecami na plaz) , kufre sme nechali v hoteli v storage roome , naranajkovali sme sa, presli si areal a normalne sme isli na plaz - deti si tam aj pospali, potom sme sa naobedovali, dali zmrzku a izby boli pripravene - takze pohoda😉 na druhej strane uz toto riskovat nebudem a dalej radsej cez rakuske cestovky alebo vlastnou cestou...
Sanca, ze vas ubytuju hned, je mala.
Samozrejme, v mimosezone, prip. nevytazeny hotel vas nema preco hotel neubytovat.
My sme to riesili vzdy tak, ze sme mali v jednom kufri zbalene vsetko potrebne na prvy den - opalovacie prostriedky, plavky, slapky, ...
Na recepcii sme si odlozili kufre, z toho jedneho sme sa pekne "naaranzovali" (na hotelovych sprchach, vacsina lepsich hotelov ma k dispozicii, prip. na toaletach) a do uvolnenia a pripravenia izby sme normalne dovolenkovali 🙂
Vzdy po prichode na hotel sme dostali naramky a tym sme mohli vyuzivat vsetky sluzby hoteloveho komplexu.
Treba to brat pozitivne - mate pol dna k dobru 🙂
Prvy a posledny den je urceny na cestovanie - kludne ste mohli letiet az na obed (prvy den nic) a spat skoro v noci (posledny den nic).
Peknu dovolenku ;)
Kedže ide asi o dovolenkový rezort, tak je malá šanca, že vás ubytujú hneď. Celosvetovým štandardom je , že sa v hoteloch ubytováva po 12:00 hod, pokiaľ izby neboli obsadené a stihli ich upratať, ubytujú hosťa skôr. V tomto prípade záleží, či izby už budú upratané a nachystané. Ale netreba vešať hlavu a nechať sa vytočiť, toto sa môže stať v hociktorom hoteli - proste to je pravidlo, že check - in je po 12:00 hod väčšinou po 14:00 h, treba si zbaliť tašku, kde budú potrebné veci, ostatná batožina sa nechá storrage room a vy môžete si ísť pokojne užívať.
Preto dovolenkujeme na vlastnu pät a bukujeme lety a hotely tak, aby to pasovalo. Nikdy sme nesli s cestovkou.
Uz to tu bolo napisane, v hoteli sa vzdy snazia hosta ubytovat cim skor, ale ked sa neda, tak sa neda, treba cakat.
Ked pridete rano o 5tej, tak to je uz ako jeden den skor. Necakaj, ze budu jasat. Zalezi aj, aky hotel to je. V takomto pripade, ked sa inak neda letiet, zabukovat o den skor a informovat hotel, ze pridete az v noci. To vam izbu budu samozrejme drzat volnu a bude pripravene, kedze je vami zaplatene (aj ked nie hned obsadena).
A este, naspät ked letite az v noci, tak sa da zajednat late check out. Cize nemusis izbu "vypratat" do 12 ale napr. o 5-6.
My me boli pred dvomi tyzdnami v Dubaji a let spät sme mali o 22 hodine a nebol problem neskorsieho checkoutu o 17. potom sme sa este navecerali a o ca. 7 pomalicky na letisko.
My sme prisli do hotela o 3 rano a ubytovali nas okolo 15tej. Dostali sme naramky a vyuzivali sluzby hotela, len sme dospavali na recepcii,..
Nás v Bulharsku neubytovali. Čakali sme tiez od 5-14, sedeli skoro celý čas pri recepcii na gaučoch ( boli sme totálne unavení) a neubytovali. Ani delegátka nepomohla.
@1234iveta my uz do hotelov velmi nechodime, ale ked sme chodili, vzdy som vopred volala (pred rezervaciou) a pytala sa na podmienky vsetko co som potrebovala vediet. Skor obvykle neubytuju v sezone, pretoze pred vami odisli doobeda hostia, po ktorych treba izbu upratat.
V sucasnosti uz vyuzivam airbnb, tam su privaty a clovek sa vie dohodnut priamos vlastnikom, kedy pride a odide. Check in a check out su velmi individualne a zavisia na dohode.
@butyha lety v normálnom čase nie sú pre bohatú zapadnú klientelu, ale pre bežnú leteckú dopravu. Chartrove lety, ktoré vozia dovolenkárov (aj zo západu) využívajú časy, kedy je vzdušný priestor voľný, t.j. napr. v skorých ranných hodinách.
K otázke. Ja keď si bookujem dovolenku tak vidím, kedy mi lietadlo odlieta, kedy prilieta a kedy je check in na hoteli. Ak mi to nevyhovuje, môžem sa samozrejme rozhodnúť pre niečo iné. Osobne mi takéto veci neprekážajú, ak sa niečo takéto stane, skúsime skorý check in, ak izba nie je pripravená, odložíme kufre a fungujeme bez izby, nie je to koniec sveta, všetky priestory hotela sú k dispozícii okrem izby, aj tak na izbe človek len spi, takze cez deň ju k šťastiu nepotrebujem.
@yanni ja keď náhodou idem do rezortu, to je teda fakt zriedkavo, tak vzdy volím let + pobyt ešte nikdy nebolo lacnejšie samostatný let a AI rezort, takze beriem, čo je ponúkané napr. aj let o 2 ráno, ušetríme na rodinu tisíce dolárov
@1234iveta posli do hotela mail, ze priletite o tolkej a mate male dieta, ze ci vas mozu ubytovat skor
Letite v top sezone, hotel bude na 100% obsadeny, ale ak sa im uvolni izba skoro rano ( na ten isty let ktorym vy priletite), mozno vam izbu stihnu pripravit.Mozno to vyjde, ale poponahlaj sa s tym mailom
Mne sa to podarilo uz velakrat, ked sme boli 2-krat na Maldives, vzdy sme nali prilet o cca 7,30, poslala som do rezortov maily, ze blabla bla, o 9,00 sme uz sedeli v hydroplane a o 10,30 sme sa uz cvachtali v oceane pred nasim bungalovom.....moj otec vzdy vravel " lina huba, hotove nestesti" ( to je po cesky), treba sa posnazit, vsetko je to len o ludoch
v egypte ked sme dali na recepcii 20e tak izba hned po 5 minut 🙂 Ostatni cakali do druhej poobede.
@1234iveta Ist schon OK. Ale do Svajcu nejdes do hotela. Takze to sa nerata. Aj my zijeme na striedacku v Nemecku sa Saudskej Arabii ale po hoteloch sme takmer kazdy mesiac. A lietame takmer kazdy mesiac.
Coze, ekd to nefunguje s cestovkou, tak si to zariadujem na vlastnu päst.
My retime zajtra na Seychelly a vsetko sme si skombinovali bez cestovky. Krasne priletime o 13:30, do hotela je to z letiska par minut: Cize super sa mozme hned nastahovat.
Spät letime vecer a dopredu sme si dohodli late check out. Keby nam to neumoznili (co sa este v 5+ hviezdickovom hoteli nestalo), tak by sme kombinovali inak.
Ono vsetko sa da, ked clovek vie ako na to.
@1234iveta nás ubytovali vždy hneď, či sme prišli v noci, alebo cez deň.