Ubytko v Novajlii Ostrov Pag

mooonika1975
3. aug 2017

ahojte, prosím nemáte niekto kontakt na ubytko v Novajlii? čo ste boli spokojní a nebolo drahé ???

oli18
3. aug 2017

@mooonika1975 V tomto mestečku/dedine je teraz moja dcéra v penzióne u pani Jeleny Dabo. Prečo hľadáš práve toto stredisko?

majulcek
4. aug 2017

Apartmany Mačak. Novaljia miesto zabavy a mladych ludi, takze pozor na hlucnych susedov 😀

mooonika1975
autor
5. aug 2017

@oli18 prečo ? lebo mám veľké deti a potrebujeme aj ruch mesta, aby sa deti zabavili😉

oli18
5. aug 2017

@mooonika1975 Ja som myslela, či je niečim výnimočné. Asi bude tou zábavou 🙂

aleskandra
5. aug 2017

Treba kuknut cez booking.com, ale tie ceny sú riadne...pod 1000€ som tam skoro nič nenašla

majulcek
7. aug 2017

Mozno ti poradia aj priamo v Novalji v turistickom centre kde su voľné apartmany, pripadne sa ubytovať v Starej Novalji, alebo v nejakej inej dedinke pobliz, ale tam oproti Novaljii uz zdochol pes.

mooonika1975
autor
10. aug 2017

nakoniec sme našli hned na prvý šup a perfektné, dve rodiny sme spolu

majulcek
10. aug 2017

@mooonika1975 super, tak si uzite dovolenku, nam sa velmi pacilo v Novalji, a okolite plaze su nadhernee... 😉

mircalla
10. aug 2017

Boli sme tam na zaciatku leta, najhrosia dovolenka

mooonika1975
autor
11. aug 2017

@mircalla a prečo?

blahowoman
11. aug 2017

Aj my tam boli ,ale 6r dozadu. Este som bola tehotna so synom.
Plaze pekne,len tí mladí. Uz by tam nesla. Nevyspala som sa tam ani 1 noc.

didamt
11. aug 2017

Tak za nás Novalja, Stará Novalja a vôbec táto časť ostrova Pag určite nie. Je to pre mladých, všetci čo chodia na známu pláž Zrče sú ubytovaní práve tu, hrôza. Pag máme pobehaný celý, sú tam krásne miesta, tento rok sme boli dokonca v plnej sezone 2 týždne sami na pláži a podotýkam že každý deň na inej 🙂 Pag je krásny, ale na uplne opačnom konci.

majulcek
11. aug 2017

@didamt no ved tie okolite plaze su nadherne, kde podnikatelska noha ešte nevkrocila 😉

mircalla
11. aug 2017

@mooonika1975 ja si myslim, ze chorvati maju co dohanat, co sa tyka sluzieb a pristupu ku klientovi.

@didamt Stara Novalija je tiche stredisko pre rodiny s detmi. Boli sme tam ubytovani, ziadni mladi, len rodiny s detmi, stredisko uplne tiche, priam by som povedala, ze az moc. neviem, co by tam mladi robili, kedze tam su ledva potraviny. Novalija je uz ine kafe. Ale Stara Novalija - ziadni mladi, ani hluk ani nic podobne.

mircalla
11. aug 2017

Inak ja za seba, pokial je Pag krasny tak asi som videla x krajsich miest a plazi. Vec vkusu. Tiez som bola kedysi davno na Makarskej a Hvare, nula bodov. Sluzby katastrofalne

siska012
11. aug 2017

my sme boli pred 2mi rokmi a bolo super ! odporúčam sa ísť kúpať aj do starej novaliji pretože tam niesú pri mori skoro žiadny ľudia :D teta sa tam tento rok zasa vrátila 😉 na foto - takto sme mali more krásne pre seba ... naozaj nikoho

didamt
11. aug 2017

@mircalla my hovoríme o chorvástku nie o maledivách a podobne. Kľudne si pozri môj blog sú tam fotky z Pagu tento rok...je krásny, ked máš čln, nie je o čom

mircalla
11. aug 2017

@didamt Na male Divy nechodim, dovolila som si vyjadir nazor, ze pre su v Europe urcite krajsie miesta ako ostrov Pag. Kazdy ma iny vkus. Nie som za masove plaze, ale napriklad v Taliansku na zapadnom pobrezi v Ligurii su take plaze, ze cely Pag mi pride ako joke.
Podla mna nie je Chorvatsko okrem cisteho mora nijako vynimocne. To najdem aj inde

didamt
11. aug 2017

@mircalla ja tvoj názor nespochybnujem, samozrejme že sú aj krajšie miesta s Chorvátskom neporovnateľné. Chorvátsko má uplne iné priority prečo tam ľudia chodia. Neviem koľko z Pagu si ty osobne videla ale tie kaňony, jaskyne a pláže pri nich sú naozaj čarovnými miestami. Som dosť náročná čo sa týka pláží, nepôjdem hocikam 🙂 V Ligúrii som ešte nebola, pozriem, dakujem za tip.

mircalla
11. aug 2017

@didamt Mna tam bohuzial odradza najma ta ich mentalita. Dala som tomu tento rok 2. sancu, bohuzial som bola sklamana. Zacalo to asi tym, ze nam na cely pobyt zobrali pasy a nechceli vratit, akoze zaloha. Vsade, kde som sa pohla tak ziadne prosim, dakujem, uz len v tom obchode vidi, ze ides s kocikom a nepohne sa ani pol metra. Podla mna dost necivilzovani ludia, nemozem si

didamt
11. aug 2017

@mircalla fiha, tak mne sa za posledných 7 rokov čo chodím do chorvátska nič podobne nestalo Pasy zadržiavať nesmú, na to by som sa asi sťažovala. Na prihlásenie do systému cez políciu už nemusia chodiť osobne, prihlasuje sa elektronicky, záležítosť pár minút. Asi by som sa vyhovorila že idem na výlet do Bosny, tam pas potrebuješ napr. Našťastie som mala len pozitívne skúsenosti. Na Brači malej kúpili krásnu látkovú bábiku asi polmetrovú, nám vínko, teraz domáca pre nás ugrilovala, upiekla domáci chlieb, dala nám vínko a rakiju domov. Ale sú aj takí domáci ako u nás....čo prenajímajú iba pre peniaze špinavé a staré apartmány...toto sa nám stalo práve v Starej Novalji. Aj šálky na čaj sme si museli kúpiť v potravinách aby sme z čoho mali piť, špinavé steny po zabitých komároch. To bola moja jediná negativna skúsenosť. A vlastne ešte jedna....väčšina domácich je drzá na pláži, myslia si že im to tam patrí, sú hluční, dajú si deku rovno k tebe, neakceptujú žiadny osobný priestor. Preto vyhľadávame pláže kam nechodí nikto v panenskej prírode....

mooonika1975
autor
13. aug 2017

Takže Novalja je podľa mňa úžasná, teda celý Pag je krásny, ale Novalja je podľa mňa na takom mieste, že všade je skvelo, mali sme šťastie a pán ktorého sme oslovili hneď pri vstupe do mesta, nám zohnal ubytko u jeho známych a že to bolo dosť problém, lebo sme chceli dva apartmány v jednom dome, ten pán bol neskutočne srdečný a vždy nás pri náhodnom stretnutí zdravil ako starých známych a pritom z nás nemal nič 🙂 .

Pláže okolo Novalji boli zhruba 2-3 km od mesta, nikdy som nechodila na pláž viac ako pár metrov, nevedela som si to predstaviť, aké to bude zbaliť sa a cestovať, ale bolo to super, veci sme nechávali stále v aute, len plávky a uteráky sa brali hore na apartmán.

V Novalji sme boli najprv na Cistej plaži, priznám sa, tá ma moc neohúrila, je veľmi úzka, dlhá, ale úzka, pláž jemný štrkopiesok. A pri začiatku bol neskutočný smrad, ako keby tam vypúšťali niečo z priľahlej reštiky. Neviem ....

Potom sme skúsili pláž Casku a tam sme zostali, nielen preto, že tam bola tá nafúknutá atrakcia pre deti, ale aj preto, že tam bolo skvele, voda bolo úžasná, čistá, proste jednoznačne top, voda bola slaná riadne ale že vôbec mi to nevadilo, zbierali sme mušle, proste pre mňa jednoznačne jednotka.

Boli sme pozrieť z Casky na pešo aj na Zrče, ale to je jedno "veľké mesto " na pláži, mať 20 tak si to tam užijem, inak asi nie ... boli tam aj rodiny s deťmi, ale skôr ako aktrakcia, lebo tam bola mládež .... PRE mladých inak svetové, hrá tam hudba celý deň, bungee jumping, ten sme videli aj z Casky

Iné pláže sme nestihli, lebo chceli sme v deň odchodu ísť ešte na Straško, ale to sa nám nepodarilo, ale vraj je krásna, a sú tam pínie, na tieň. Inde nebolo nič, treba slnečník mať so sebou aby ste sa neupiekli 🙂. Plánovala som aj Starú Novalju, ale ani tam sa nám nepodarilo presunúť, boli sme len na 6 dní a posledný deň pršalo ☹.

Čo sa týka mesta, mne to vyhovuje, mám rada veselé mestá, ktoré žijú ruchom dovolenkovým, večerné prechádzky do polnoci , takže na toto je novalja skvelá, nezažila som vulgárnych, ani nijako nepríjemných dovolenkujúcich. Priznám sa, mať viac kun a ešte aj času, šla by som na loĎ , aj na výlet na priľahlé ostrovčeky a tam plávať v jaskyni, alebo by som sa šla previezť ponorkoloďou 🙂.
Inak v Novalji je aj tržnica, tam sme si kupovali ovocie a zeleninu, je tam aj plodine priamo v novalji, neďaleko pláže, aj podzemné parkovisko ma.
Jeden deň sme si prenajali skutre a išli sme sa previezť smerom na Lun.

Posledný deň sme boli v Lune v olivovom háji, pozrieť tisícročné olivovníky, dá sa pri ceste kúpiť aj olej. My sme kupovali v NOvalji u domácej. V Lune sme potom jedli v reštike pri mori ,super jedlo, odporúčam .

Takže nám sa páčilo veľmi, podľa mňa krásne miesto a určite , i keď nerada chodím na to isté miesto, sa sem hádam vrátime.
A ešte z Casky vidno na Velebit, čo sa páčilo môjmu horychtivemu mužovi 🙂

janinamojka
13. aug 2017

Tiez sme si presli vela v Chorvatsku ale jednoznacne Pag vyhrava.Nadherne.Pekna bola aj Brela ale tam uz pokojne miesto nenajdete..

katkakovac
13. aug 2017

Je tu jedna kocka vola sa @tomiholjubavi
Ona tam z muzom prenajima apartmany. Mozno by ti vedela poradit z ubytovanim.