Turecko - žalúdočné problémy

zuz_ka
18. aug 2022

Ahojte, chcem sa opýtať. V sobotu sme sa vrátili z Turecka. Bolo nás tam viac z rodiny. Behom pobytu dve malé deti skončili v nemocnici na infúziách čo vracali a ich preháňalo, dvaja dospelí to pretrpeli na izbe. Neskôr doma už začalo vracať ďalšie dieťa, jedno sa stále občas sťažuje že ho bruško boli. Je tam momentálne nejaký črevný vírus alebo čo či na čo si máme nabudúce dať pozor? Sestra už v Turecku párkrát bola, raz aj s malým dieťaťom a nikdy nemali takéto problémy. Neprejedali sme sa, ich vodu sme nepili, ja som mala najmladšie dieťa a ono našťastie je v poriadku že to nedostalo. Boli by sme neradi ak by sa nám niečo podobné stalo v budúcnosti. Ďakujem

maca1984
18. aug 2022

Hej, covid. Všetci ktorých poznám čo sa vrátili z Turecka mali črevné-žalúdočné problémy a bol to covid.

zuz_ka
autor
18. aug 2022

Tí dvaja dospelí čo im bolo zle mali dva týždne predtým covid, deti sme netestovali, švagor čo mu bolo zle pri odlete domov sa štyrikrát testoval čo na druhý deň ledva prešiel na wc a je negatívny. Starší syn sa sťažoval, že ho brucho bolí dvakrát testovaný behom týždňa tiež negatívny
@maca1984

monkabohdalova
18. aug 2022

@zuz_ka známa bola v turecku koncom júla, tiež ju tam v noci chytilo vracanie, bola dva dni slabšia ale inak ok a keď sa vrátila domov, dva dni na to pozitívny covid test

luccija
18. aug 2022

@zuz_ka zmena stravy, ovocie salaty umyte v ich vode v jedalni, klimatizacia...cokolvek, alebo virus tak ako ho chytis u nas.Nam nebolo nic, ale jedna pani zalahla druhy den a hned infuzia a ledva odcestovala celu dovolenku prelezala.Nikdy nevies...

marsmykkok
18. aug 2022

@zuz_ka Ja som bola dvakrát v Turecku v hoteloch s prevažne dospelou klientelou a v pohode. Ale hnačku som mala v Grécku, kde bol hotel plný detí a aj partner... Podľa mňa rizikové je to množstvo detí, deti sú dobrými prenášačmi rôznych vírusov a infekcií. Rovnako ako ked je tu na Slovensku črevná viroza, dospelá domácnosť ju nechytí, hnačky a zvracanie chytia len domácností s deťmi.

petamich
18. aug 2022

do Turecka chodime uz roky, naposledy sme boli teraz na zaciatku prazdnin s malym 10-mesacnym a nikdy sme tam ziadny problem nemali 🤷‍♀️ a chodime tam aj preto, ze nikto z nasich znamych a ani my nic - co sa o Egypte, Maroku a pod. povedat neda, z Maroka som si priniesla taku radost, ze som bola 3 tyzdne na antibiotikach ale tak zial taketo cosi chyti clovek aj v Tatrach, ked sa nahodou cosi siri

kitycat
18. aug 2022

Ja som bola v Turecku minuly rok... A zaludok som mala veselsi az posledne 2 dni... Ale nejako som neriesila, ze ci kovid ci strava...

Si skratka v inom. Prostredi, ina strava, vela sa vsetko a vsade chyta.

Uvedomujes si kolkokrat co tam chytis, potom do oci, do ust o detoch ani nehovorim.. Sa trocha precistite. Snad to nie je nic ozaj vazne ☺️

mirka2405
18. aug 2022

@zuz_ka Kupali ste sa v bazene?

nikola81
18. aug 2022

Vratili sme sa z Turecka pred necelymi 3 tyzdnami a nic nikomu nebolo. Dvaja dospely a dieta.

zuz_ka
autor
18. aug 2022

@mirka2405 áno kúpali, ale sestra nikdy nemali problémy až teraz

mirka2405
18. aug 2022

@zuz_ka My sme boli v Turecku nespocetne velakrat , ale crevne problemy a bolesti usi mali len po kupani v bazene, takze v bazene sa nekupu, iba v mori a odvtedy ziadne problemy.

elizabet173
18. aug 2022

@zuz_ka stačí, keď zješ ovocie umyté vodou z kohútika, napiješ sa nechtiac vody v bazéne alebo si zuby neumývaš balenou vodou