Turecko verzus iné destinácie

28. júl 2024

Ahojte, posledne roky sme si zvykli na Turecko, ale nejak zacinam pokukavat po inej krajine. Co nam odporucate? Jedno male dieta do 5rokov, uprednostnime dovolenku letecky, let do 3h, transfer do hotela aby netrval dlho (max 1,5h) cize destinacia nie daleko od letiska. All inclusive nemusi byt, ale nech nas stravovanie nezruinuje 😀 v letnych mesiacoch teple more, pekne ciste plaze a moznost navstivit nejake historicke centrum a pod. Promenada je bonus, pripdne tio na hotel s aquaparkom este vacsi bonus, ale kludne staci poznat len destinaciu ☺️ dakujem za rady

misana84
28. júl 2024

Cyprus

sintra
28. júl 2024

Rodos, vzhladom nato historicke centrum. Len samozrejme treba zohladnit, ze uroven greckych hotelov je oproti tureckym rezortom nizsia, pokial si nevezmes 4+ a vyssie.

sasa1310
28. júl 2024

všetko v EU je lepšie ako Turecko

autor
28. júl 2024

@sasa1310 treba si za turecko priplatit a zmenis nazor, skus to ☺️

autor
28. júl 2024

@sintra aha turecky 5* hotel ma vyssiu uroven ako hotel 5* na rodose?

sasa1310
28. júl 2024

skúsila som niekoľkokrát.

kukulienka83
28. júl 2024

Tunisko mahdia

zorkahorka
28. júl 2024

Rodos. Hotel lindos princess ma 4+, vyrovná sa ale 5+ a aj turkom. Akurat pieskovo-kamenista plaz, ale su tu aj smykacky, transfer cca hodinu, 2 historicke mesta

autor
28. júl 2024

@zorkahorka super dakujem pozriem

martinam1986
28. júl 2024

tiez sme boli 2x v Turecku a 2x na Rodose, ako píšu baby, úroveň hotelov v Turecku je ovela vyššia ,ale čistota mora je oveľa lepšia na Rodose, v Turecku sú tobogany v hoteloch bežné v Rodose skôr výnimočné ale nasla som, čo sa týka kultúry je možný výlet do hlavného mesta Rodos, kde sú historické stavby, hradby a tiež návšteva mesta Lindos....predtým sme boli v Kiotari a tento rok v Kolymbii (30 km od letiska)

lakebabe
28. júl 2024

My chodíme pravidelne na striedačku všetky tieto krajiny. Turecké služby máločo predčí. S tým rátaj. Oni sú majstri v all inc. Ale kukni Cyprus Kaya Artemis alebo Limak. Aj spomínaný Lindos Princess na Rodose.

autor
29. júl 2024

@lakebabe lindos princess nevyzera zle, ale obavam sa toho ako sa vysporiadame s porovnavanim s tureckom 😀

autor
29. júl 2024

@lakebabe a cyprus ma aku uroven hotelov? Je to porovnatelne s tureckom na tej istej urovni hviezd?

katka533
29. júl 2024

Skúsila by som cyprus severny, ale tam sú tiez ako keby turecke hotely, ak sa nemylim

lakebabe
29. júl 2024

Tieto čo som ti napísala veľmi vysokú majú ešte lepšiu úroveň ako Turecko. Na Cypre ale treba poriadne tiež vyberat

gab1sol
29. júl 2024

Ja nedám dopustiť na grécke ostrovy (len manželovi sa tam nechce ísť). Turecko ma vôbec neláka. Takže neviem porovnať, ale na druhej strane, v Grécku nám nikdy nič nechýbalo, nepociťovala som, že by sme potrebovali niečo viac. Ale vyberáme si hotely 4 a viac *. Tento rok ideme na Severný Cyprus - Arkin Iskele - cca hodinka od letiska, tobogány, podľa recenzií čistá a krásna pláž. Vraj, budeme nadmieru spokojní, tak som zvedavá…

anonymous87
29. júl 2024

Severny cyprus su turci, nam sa ale pacilo (konkretne sme boli limak), ale transfer je dlhsi(cca 2 h)… ak nepotrebujes tobogany, tak urcite by som pozerala Grecko alebo teda juzny cyprus (co su tiez greci)🙂

mirka2405
29. júl 2024

Severný Cyprus je turecký, čiže servis, služby v hoteloch si min. na tej istej úrovni ako v Turecku, prípadne na vyššej, lebo v hoteloch sú kasína pre Turkov. Pozrite Limak, Arkin Iskele, Kayu Artemis.

lakebabe
29. júl 2024

No Grécko nie je Turecko s tým rátaj ale je tam omnoho krajšie more . Za mňa je v Turecku úplne najslabšie more v porovnaní a hocijakou inou destináciou. Grécko ma veľmi pekne more , ale službami najbližšie Turecku máš len taky lepsi Cyprus

katka533
29. júl 2024

@gab1sol tak kym si nebola v Turecku,nevies, az potom uvidíš rozdiel 😁

lakebabe
29. júl 2024

@katka533 presne ono to je porovnateľné až keď vyskusas turecké hotely a služby, v tých 5* to nikde v Európe nie je niečo také ako to vedia Turci

gab1sol
29. júl 2024

@katka533 však píšem, že to neviem porovnať. A v čom je ten rozdiel?

anonymous87
29. júl 2024

@gab1sol ja som roky bojkotovala Turecko. Minuly rok sme boli na severnom cypre a bola to veru parada. Oni su proste top v UAI… a tak tento rok 1x nas caka Turecko… ano, viem, ze more nebude nic moc, ale proste do turecka sa chodi kvoli sluzbam (tak mi bolo vysvetlene 😀)

lakebabe
29. júl 2024

@anonymous87 presne tak, my si vždy povieme, že už Turecko nechceme kvôli moru a aj tak sa tam vždy vrátime 😄 proste ich služby a aquaparky a animátori, strava sú neporovnateľne

anonymous87
29. júl 2024

@lakebabe no ja som tiez nechcela kvoli moru tam chodit. Ale minuly rok ma zlomili 🤣 a muz uz chcel, ze nech vieme ist aj niekde von sa prejst a kedze S cyprus je cisto rezortova dovolenka, tak ideme teda skusit Turecko…

lakebabe
29. júl 2024

@anonymous87 my sme tiež boli minulý rok dva týždne 😄 co sme si povedali ze už tam nejdeme 😄

katka533
29. júl 2024

@gab1sol no sak ano, tie sluzby, hotely, strava, celkovo. A ked clovek prihodí nejaky tringent , tak su velmi usluzni

misana84
29. júl 2024

To vážne ľudia chodia na dovolenku kvôli úbytku, jedlu? To doma nemajú pekne zariadene a chutne jedlo? Ja si to neviem predstaviť… my chodíme spoznať krajinu, chcem vidieť vsetke tie miesta z obrázkov a voľne sa autom pohybovať a túlať po krajine… doslova zablúdiť. Keď som písala cyprus myslela som južný… aj keď sme boli sa pozrieť aj na severnom a je tam tiež krásne, pláže sú top a aj pamiatky a miesta

lakebabe
29. júl 2024

@misana84 kde je napísané , že nikto nejde pozrieť krajinu alebo po vyletoch. Pre nás je už dôležité mať luxusné ubytko , ideme na dovcu dva krát ročne, tak na ten čas si proste doprajeme kvalitné služby, stravu a príplatime si za nadštandard izbu.
To ale neznamená, ze sedím na izbe celú dovolenku. Vždy mám schodene okolie, výlety aj na vlastnú päsť a večery trávime mimo hotel v lokálnych restikach a baroch .
Jedno nevylučuje druhé.

gab1sol
29. júl 2024

@katka533 toto počúvam stále, že služby, hotely sú top, ale keď sa opýtam, v čom konkrétne, tak to som ešte odpoveď nedostala… A keď človek prihodí tringelt, tak sú veľmi úslužní? Toto som zažila v Tunisku a Egypte a teda počula som to aj o Turecku. Za to inde sme žiadny tringelt nemuseli dať a úslužní boli aj tak… 🤷‍♀️