Ahojte toto leto nám nejak nevychádza dovolenka pri mori v hlavnej sezóne. Preto rozmýšlam, že by sme ešte skúsili začiatkom októbra Turecko. Prosím boli ste niekto v tom termíne? Aké to bolo? Čo počasie, more, noc, atrakcie, turisti? Mám záujem o klasickú letnú dovolenku, takže kúpanie, more, pláž, tobogány pre malú a večer promenáda. Len neviem či začiatkom oktobra je to možné. Ďakujem za prípadné rady a postrehy.
Podľa mňa nie my chodíme koncom augusta a odchádzame 6-7-8 septembra a je to podľa mňa hraničné mame radi teplo a posledné dni už je cítiť fukanie a chladnejsie. Takže október podľa mňa nie na turecko
@michala11111 Ahoj, my sme boli minuly rok v polke oktobra pri Side - Melas Village, rok pred tym v polke oktobra v Ali Bey Club Manavgat. Teploty boli okolo 27 stupnov no pocitovo o dost viac. Je vsak pravda ze rana a becery su vtedy uz chladne cize okolo 21-22 vecer sme mali svetrik ci mikinu, nohy hole. Stmieva sa tam uz okolo 18.30-19 cize z bazena ci mora sme sli uz v takom pritmi. A co bolo pre nas s 3 rocnou dcerou nevyhnutne, bol vonkajsi vyhrievany bazen
Bez toho oktober s detmi neodporucam. Takych hotelov vsak vela nie je, tento Melas Village bol skvely, taka mala dedinka s vilkami, vyzitim pre deticky, profi vecerne animacie. Pre nas top dovolenka, ja by som v sezone nesla, urcite odporucam. Ali Bey Club Manavgat tiez uzasny len je vyse 2 hodin od letiska. No a more malo takych 26 stupnov. Ak mas otazky, pokojne mi napis. Pekny den prajem!
@sasunka ahoj no s tym bazenom to napadlo aj mna. Myslis ze ak nie je vyhrievany tak musi byt studeny?
my sme boli dva roky do zadu na začiatku októbra a parádne bolo, cez sezónu by som nešla ani
Ja len dodám,že niektoré hotely zohrievajú bazény až od novembra,takže ak aj nájdeš info o zohrievanom bazéne,je lepšie napísať do hotela mail,odkedy je bazén vyhrievaný. Odpovedajú rýchlo. V maile by som sa aj spýtala, či budú tobogány v prevádzke. Všetko závisí aj od momentálneho počasia. Napr. ak hotel má napr. info,že ohrievanie prebieha od 15.10.,ale vonku je horúčava,tak bazén nechajú neohrievaný,až kým sa neochladí.
tazko povedat, no mne sa to na turecko zda byt uz takpvediac neskoro, nebude tak prijemne teplo a ono by ani tak o to neslo len tam zvykne uz dost fukat
choď do toho 🙂 je tam parádne mimo sezóny, malo turistov, more ešte krásne teplé. nieje sa čoho obávať. a ešte aj ušetríš keďže dovolenky mimo sezóny sú lacnejšie. len treba vybrať správny hotel v cestovke, ktorý bazény a tobogány prevádzkuje aj mimo sezóny.
@michala11111 oktober je uz dost neskoro na Turecko. ako vydrzat tam vydrzite, ani zima vam nebude ale skor by som volila september
@michala11111 No v Ali Bey Club Manavgat je aj aquapark ktory vyhrievany nebol a dost studena voda bola. Ale u nas bolo specificke to ze dcera popoludni spala 3 hodiny cize sme sa kupali viacmenej rano a podvecer, ked uz nebolo tak horuco. A v bazene sme stravili velmi vela casu tym ze to bolo fakt prijemne. Cize ja by som odporucala vyhrievany - oni ho zacnu vyhrievat ked teplota klesne pod nejaku uroven. Raz sme boli aj na diskoteke okolo 22.30 - 23 vecer a to sme uz mali ozaj leginy a teple mikiny. Tento rok sme boli v Turecku v juni a bolo teplejsie no tie oktobrove dovolenky hodnotim ako ovela lepsie - menej ludi, menej deti (no stale dost na interakciu). Mne sa pacilo aj to ze nas to teplo "neubijalo" tak ako v lete.
my sme boli zaciatok az polovica septembra v turecku a bolo strasne horuco, preto si tam neviem predstavit byt v juli/auguste....rano aj vecer bolo taktiez prijemne teplo - letne satky, suknicky...more teple ako caj....v oktobri neviem ale ak by sa ti zdalo chladno v turecku tak egypt budes mat horucavy...
@nikusska89 nebolo tam v tom case este vela turistov ? Rozmyslame ze kupime rodicom na vyrocie svadby dovolenku a prave sme rozmyslali ze bud turecko alebo egypt, ale skor by som chcela to turecko. A je to tam drahe ? Egypt nechcem skrz toho zraloka to ma teraz tak vystrasilo 😲
@vlasica19 praveze nebolo az tak vela, ako stale bolo dost vela ale nebol to taky typicky natresk (rodinky s detmi - skolopovinne, bolo pomenej lebo uz skola je) ...stale ked sme prisli ci doobeda alebo poobede na plaz tak sme mali volne lehatka pri mori co beriem za velku vyhodu 🙂...a drahe neviem ako to myslis...my sme mali all inclusive cize jedine zaco sme minuli peniaze bolo ked sme sa isli prejst do obchodikov a kupili darceky domov a nejake oblecko na tych ich trhoch - stale treba zjednavat lebo umelo navysuju ceny, a oni pokladaju za "dobry obchod" len ked sa zjednava a inak tie veci su lacne 🙂...ale ked myslis ci nebola draha dovolenka tak nie, my sme riesili last minute a lacno nas to vyslo ...
@nikusska89 dakujem za radu 🙂 Takze vidim to ako dobry napad kupit rodicom dovolenku do Turecka. Vies mi poradit nejaku spolahlivu cestovku, cez ktoru tento zajazd kupit ? Taku aby nas neoklamali, lebo uz aj to sa mi stalo 😖 A mali ste priamo plaz v hoteli, ked ste tam mali lehatka ? Lebo co ja viem povacsine sa to plati. 🙂 Ocino si teda uzije to vyjednavanie, on je v tomto odbornik 😀😀
zisti si, kedy bude zapadať slnko.. nie som si istá. ale moja kolegyna bola kdesi asi tiež v turecku, nie som si istá, či fakt tam a bola prekvapená, ako skoro im tam v oktobri zapadlo slnko.. ale vravím, neveim, či to bolo v Turecku..