Turecko s ročným dieťaťom

54tinka54
4. júl 2022

Ahojte, máte niektorá skusenost s dovolenkou v Turecku s ročným bábom? Strašne by som chcela trochu vypadnúť zo SK po tom koronovom šialenstve, láka ma Turecko, konkrétne Side, v septembri, len teda neviem či je to dobrý nápad s takým malým dieťaťom, že ako by to zvládol. Zaujímajú ma vaše skúsenosti. 🙂

denden77
4. júl 2022

@54tinka54 my ideme s 2 rocnou 1x, tiez mam pred tym respekt.. ale dako to uz len dame 😁
najviac sa bojim letiska a letu 🤔

majlo1234
4. júl 2022

Turecko je celkom bezpecna destinacia s dietatom, let je kratky, to zvladnete lavou zadnou. Akurat treba dat pozor na klimu, male deti su citlivejsie na vykyvy teplot.

54tinka54
autor
4. júl 2022

@denden77 ja sa bojím asi všetkého 🤣 aj toho či by tam nechytil nejaké črevné problémy.
Ja s manželom sme uz v Turecku boli, páčilo sa nám, boli sme spokojní so všetkým, ani žiadne žalúdočné problémy neboli. Len teda neviem ako také detičky to zvládajú.

denden77
4. júl 2022

@54tinka54 my tam tiez radi chodime 😊 planujem pred tym nasadit probiotika, hadam to zvladne bez dakych problemov 😊

54tinka54
autor
4. júl 2022

@denden77 tak držím palce nech je všetko v poriadku a peknú dovolenku prajem 😊

denden77
4. júl 2022

@54tinka54 dakujem, aj vam 😊🍀

domiklik
4. júl 2022

@54tinka54 Turecko nie je egypt... Pokiaľ budete v rezorte, tak tam o čistotu dbajú... Žalúdočné problémy môžeš chytiť kdekoľvek

54tinka54
autor
4. júl 2022

@domiklik ja viem že Turecko je o inom, bola som aj tam aj tam, ale zaujíma ma či aj malé dieťa dokáže v pohode zvládnuť Turecko, alebo radšej vybrať inú, európsku destináciu.

alexandramb
5. júl 2022

@54tinka54 ahoj my sme sa teraz vrátili z Side, mame síce 3 ročného syna ale videla som tam u nad na hoteli aj male babatka co nemali ani rok, stravy by som sa nebala, my sme jedli všetko aj náš syn a žiaden problémy sme nemali. O rok sa plánujeme vrátiť do turecka, vtedy budeme mat pol ročne babo a pôjdeme aj tak. Však nemusíte byť nonstop na slnku, videla som na plazi po slnečníkmi menšie deti v takých malých bazenikoch a dokonca aj na slnku co boli stále a žiadny problém 🙂

domiklik
5. júl 2022

@54tinka54 to záleží od dieťaťa, niektoré zvláda lepšie, iné horšie.... Lietadlo je podľa mňa ôk, ale horšie sú tie presuny autobusom...my sme boli v hotely v Side, nebolo to nejako extra ďaleko od letiska, ale problém bol, že nás vyložili posledných a cesta trvala 3 hodiny... Ono to síce je par km a od letiska, len keď je to hotel na hotely a v každom druhom autobus vykladá turistov je to o drzku... Samozrejme pri odchode nastupujete prví a tri hodiny zbierate turistov, v kombinácii so skorym ranným letom a po slabšou slovenskou cestovkou vstávas o 1 v noci. Stačí, že to jedno dieťa nebude zvladat a bude to nepríjemné pre všetkých... Ale v konečnom dôsledku to dieťa zvládne, ale určite by som si dala pozor na to, akou cestovkou idem, na časy letov, a ako ďaleko je hotel od letiska, i keď to nie je smerodajne...

matkahelka
5. júl 2022

@54tinka54 za mna europa. my ideme s 8mes.do grecka. schvalne som vyberala korfu, kedze to je kratucky let a hotel blizko letiska. a ubytovanie som schvalne vyberala tak, aby sme mali samostatne bungalovy a teda som s malou nesla do vyklimatizovanych priestorov. a pre mna teda hlavne bolo podnebie- podobne nasmu. v turecku je teraz v sezone sialene horuco a hotely sialene vyklimatizovane.

jarmillka
5. júl 2022

@54tinka54 my sme boli s 8-mesacnou… v lietadle sa jej velmi nepacilo 🤣 a po prichode na hotel bola chvilu mrzuta, ale inak uplne v pohode.. Tiez som vtedy mala obavy, ale zbytocne.. Neboj 😉

mironka
6. júl 2022

@matkahelka aj my ideme na korfu zaciatkom augusta...s 1,5 rocnym...planujete aj nejake vylety na spoznavanie ostrova?

matkahelka
6. júl 2022

@mironka aj my zac. augusta. vylety neplanujeme, uz sme boli na korfu a mame ho cely prejdeny. akurat sissin palac sme si chceli pozriet este raz, ale je zatvoreny

mironka
6. júl 2022

@matkahelka my ideme na messonghi...rada by som si ostrov pozrela,len so 4 detmi neviem...no...aj sissin palac...hlavne mesto...o zapadnom pobrezi radsej nesnivam..

matkahelka
6. júl 2022

@mironka s detmi odporucam - urobte si vylet na poloostrov kanoni.korfu ma jednu z najkratsich pristavacich drah na svete, najkratsiu pristavaciu drahu v europe. je zazitok pre deti pozerat na tie pristavajuce lietadla, z toho poloostrova to mate ako na dlani. a achilion, sissin palac so zahradami je krasny, ale teraz ho vraj rekonstruuju.

veronikahuli
6. júl 2022

Ja som bola minuly rok v Side s malym, pravdepodobne v lietadle z klímy ho chytil zapal pluc takže hned na druhy den sme leteli do nemocnice inhalovat, bral 2 atb, cely týždeň na dovolenke bol extra obmedzujúci, isla by som zas 🙂 letisko a lietadlom bolo to najľahšie z celej dovolenky 🙂

123viki
12. jún 2023

@jarmillka Ahoj, prosím ta, chcem sa len opýtať. Akú stravu si dávala drobcovi a celkovo ako je to s vodou aj pri kúpaní drobca, či ste kuoali v pohode. Niekto píše, že kupali bábätka v prevarenej vode. DAKUJEM

jarmillka
15. jún 2023

@123viki klasika mlieko, v lekarni som jej tam kupovala normalne detske prikrmy, ovocie, zeleninu normalne zo svedskych stolov v hoteli, zemiacky, ryzu.. to nebol vobec problem 🙂 a nieee.. ziadnu vodu som jej neprevarala (teda okrem tej na pitie)… V egypte by som nad tym mozno uvazovala, ale v turecku ma to ani nenapadlo 🙂