Turecko/Bulharsko

rony7
6. júl 2024

Ahojte,
rada by som ak by ste sa podelili so svojimi skúsenosťami ak máte alebo poznáte niekoho kto bol ubytovaný v týchto resortoch:
Turecku Side - Iz Flower alebo Seher Kumkoy Star
Turecko Alanya - Pegasos Rezort
Bulharsko Zlaté piesky - Astera Hotel spa alebo hotel Lillia

Ideme na dovolenku aj so 4 ročným dieťaťom a tak hľadám niečo kde by bola pekná piesková pláž, pozvoľný vstup do mora, pokiaľ možno aby bolo more čo najteplejšie 😁 a hlavne aby tam neboli nejaké veľké vlny. V ktorej z týchto oblastí by boli podľa vás vlny také najmenšie, kde je to more také najkludnejsie? Čo sa týka Turecka uprednostili by ste skôr letovisko Alanya alebo Side? Je tam robiť čo v tých rezortoch či dá sa v pohode ísť aj niekde do centra? Určite by sme uvítali aj nejaké pekné promenády palmove, večerné posedenia, kaviarne, reštiky, obchodiky a tak..a ešte otázka čo sa týka výletov, ak máte niekto skúsenosti, aké idú z daných letovisk robiť čo by ste fakt odporučili? Ja by som rada navštívila s malou aj delfinarium napríklad, neviem či zo všetkých z týchto oblastí je tá možnosť či nie..

Ďakujem vopred za každú odpoveď 🙂

zorkahorka
6. júl 2024

Tie prve dva v side boli vedla nasho hotela. Určite teda maju more s pozvolnym vstupom. Uz v juni bolo teplucke. Vlny boli len ked fukalo. Side ma kratsi transfer ako alanya
Obchody su pri hlabnej ceste, ked vyjdes z hotela. Tie vylety s delfinariom ti ponukne delegat

belllinka
7. júl 2024

Ten Astera hotel v BG mas od mora za rusnou cestou. A ani ziadnu palmovu promenadu tam necakaj. Vlny su tam vacsinou vzdy. Radsej sa zameraj na Turecko. V tej casti Side je pozvolny vstuup.

adinam
7. júl 2024

Pegasos Resort je super hotel,ale dlhý transfer z letiska-do dvoch hodín určite,podľa premávky.Ako malú nevýhodu má,že je hneď pri hlavnom ťahu na Alanyu.Hluk áut je dosť počuť aj v noci./môže rušiť malé deti/.Inak všetko na 1*.

slavomira236
7. júl 2024

@rony7 ahoj stredu sme sa vratili z bulharska my sme boli na slnecnom a vlny neskutocne na celom pobrezi. 2dni cervena vlajka . Tie vlny mali take narazy ze ma zvalilo na zadok. Deti to bavoli skakali cez vlny aj 7rocna dcera no musela som byt vzdy v strehu. Myslim co sa tyka mora skor turecko.

viky_21
7. júl 2024

Nebola som síce ani v 1 ale s dieťaťom by som ja do Bulharska nešla. My sme tak mali také vlny, že 2-3 dní bola červená vlajka a zákaz kúpania. Turecko sa mi pre deti páčilo viac

zorkahorka
7. júl 2024

Este dodam - obrovske vlny neboli, len take vacsie, nikdy sme nemali cervenu vlajku. Vecer byva program pre deti i dospelych, nudit sa nebudes. Aj cez den maju rozne ajtivity, v tom seheri maju smykacky, raz vecer mali program s lietajucimi balonmi - to sa kazdy tyzden opakuje. Vyeralo to pekne.
Promenada je asi o 1 km dalej popri plazi smerom do side

katkaseiner
7. júl 2024

Bulharsko urcite nie. Turecko za mna najlepsi pomer kvalita cena. Ten Pegasos som pozerala tiez, su tam teraz znamy a sesterka tam ide tusim v auguste. V turecku tie rezorty su skvele...programy cely den, ani cas nebude ist mimo rezort..ale vylety byvaju tuez super

hors
7. júl 2024

@rony7 keď ti mam bytbuprimna bola som v Bulharsku a čistá katastrofa v živote by som tam nešla.Prvy krát aj posledný sme tam boli .Turecko upne super aj pre deti máš tam plaze čisté, čisté more ,palmy, mýli ľudia ako topka .
Boli sme aj na Malorce a uplne úžasné pre rodinu s deťmi ak by ste v budúcnosti plánovali Španielsko 🥰
Ale medzi Turckom a Bulharskom 1000% Turecko

rony7
autor
7. júl 2024

@hors áno Malorka je super, tam som už bola, tak som chcela skúsiť teraz pre zmenu niečo iné. Len problém že nemáme pas a viem že teraz v lete majú frmol, tak mám obavy aby sa stihol vybaviť. Chceli by sme ísť tak prelom Júl - august. Bulharsko mi príde lepšie z toho hľadiska že ponúkajú pobyty aj na 10 dní za cenu čo má Turecko len na týždeň, ale vidím teda že asi predsa len zvolíme Turecko 🙂 už sa len rozhodnúť či Side alebo Antalya.

luccija
7. júl 2024

@rony7 daj si spraviť zrýchlený pás
A určite Turecko, ale my sme mali veľmi búrlivé a hneď hlboké more.Vybrala by som si Side

lullu86
7. júl 2024

@rony7 Pegasos resort je supeeeer, môžem 8ba odporúčať, boli sme tam 10 dni, s tromi detmi (10,4 a 1) a od jedla, cez ubytko, pláž po uuuuplne všetko je to mega hotel s aquaparkom😉 Ak chces viac info kľudne napíš SS.

oli18
7. júl 2024

Moji mladi su opakovane uz druhy rok s detmi v Bulharsku, Pomorie hotel Wave resort. Hotel nadherny, strava ako v Turecku., pozvolny vstup do mora. Co mi posielaju fotky, tak z mora, nie od bazena.

belllinka
7. júl 2024

@rony7 akože do Turecka chceš ísť ako bez pasu???

rony7
autor
7. júl 2024

@belllinka nieeeeeee 🙈 však to by som sa ani nikam nedostala 😁 len uvažujem aby mi ho stihli vybaviť dovtedy..ale ak si priplatim do 10 dní, tak snáď jo

rony7
autor
7. júl 2024

@luccija a vy ste boli v Side či v Alanyi?

rony7
autor
7. júl 2024

@lullu86 poslala som 🙂

rony7
autor
7. júl 2024

@oli18 a nemajú tam vlny?

oli18
7. júl 2024

@rony7 teraz mi poslali fotky, nemaju. Ale ako to bolo za cely pobyt, neviem. Opytam sa.

rony7
autor
7. júl 2024

@oli18 jo poprosím..a majú tam aj bazény pri vode? Nejaké pekné prostredie na prechádzky? Ako teplé more?

rony7
autor
7. júl 2024

@zorkahorka a váš hotel sa volal ako?

lakebabe
7. júl 2024

@rony7 v Iz flower sme boli pred rokom,
veľmi pekný čistý hotel, dali sme 20 eur do pasu a dali nám omnoho krajšiu izbu prestahovali sme sa,
More bolo čisté, ale zas v Turecku nečakaj nejaké nádherné plaze, keď to porovnám s inými krajinami. Ale pre deti veľmi dobre , prvé dni sme mali vlny dosť veľké potom nič.
Strava top strop , hotel mal nemecké vedenie , sami Nemci, tak tam tak aj lietali okolo nás. Za tie peniaze to bola super dovolenka bolí sme dva týždne , dávam ti aj nejaké fotky.

lakebabe
7. júl 2024
lakebabe
7. júl 2024
rony7
autor
7. júl 2024

@lakebabe ďakujem krásne za fotecky 🙂 vyzerá to tam tiež veľmi pekne

lakebabe
7. júl 2024

@rony7 a dobra poloha vyjdes z hotela a si v meste máš kde chodiť do noci po obchodoch. V Bulharsku sme boli asi šesť krát tam je o trochu krajšie more ale vlny poriadne. Ja som sa tam dokonca raz topila. Inak mesto štýl veľmi podobné s Tureckom

lullu86
7. júl 2024

@lakebabe more v BUL a TUR porovnávať to ani nie je možné 🙈 Tie hnusne chaluhy vsade, na pardnove vynimky, teplota tiez niekde inde, čírost vody a cistota dna tiez a vlny to ani nekomentujem 🤦 v Bulharsku hned cervena zastava a pomaly vyhadzuju z vody, veľké vlny pre nale dieťa úplne nevhodné, prr väčších super na zábavu, inak nič 🤔 k tomu nestabilnost počasia, nic z toho sa v Turecku nemôže stať 😉

lakebabe
7. júl 2024

@lullu86 mne sa zas more v Turecku moc nepáči boli sme veľakrát ale na mňa moc nudné more väčšinou zakalene z piesku. Zas keď to porovnám s juhom Talianska alebo Gréckom, Egyptom tak sú to také najslabšie moria zas more v Bulharsku býva pekne hlavne Prímorsko a tade toto mam fotky ztade a škaredé sme nemali ani chaluhy. Ale Turecko ma stabilné počasie preto tam chodíme už v júni a nákupy a služby majú lepšie. Turecko je taka nenáročná dovolenka vhodná s deťmi, polezat na plazí a na dobry all inclusive

zorkahorka
7. júl 2024

@rony7 terrace beach resort

zuzkac2711
8. júl 2024

@rony7 my sa chystáme teraz twda odlietame už v piatok s 5 ročnou do Bulharska do spomínaného hotela Astera Beach na Zlatých pieskoch. Boli sme v Bulharsku už 2x a nám sa páčilo. Turecko moc nevyhľadávame nakoľko je tam veeela Rusov a Nemcov arogantných... Ale 100 ľudí 100 chutí...

rony7
autor
8. júl 2024

@zuzkac2711 a vy ste presne na tomto hoteli už boli či teraz prvýkrát? A ako tie vlny? Lebo to má dosť odrádza keď mi tu veľa hovoria že v Bulharsku sú ozaj veľké vlny, čo by som s malou riskovať nechcela..