Turčianske Teplice verzus Bardejovské kúpele - skúsenosti

maculkac
8. mar 2017

Baby poraďte, ktoré kúpele si vybrať? Turčianske, či Bardejovské? Aké sú vaše skúsenosti - čo sa týka spokojnosti, procedúr, voľného času, pozitív, i negatív? Risknúť apríl, alebo počkať až na máj? Je v Turčianskych aj nejako zľavnený vstup do Aquaparku pre kúpeľných pacientov? Ak nejdem autom, dá sa z Turčianskych, alebo Bardejovských vybehúť aj niekde do Mesta? Pomôžte mi prosím s mojou dilemou, vďaka za ochotu 🙂. Krásny sviatočný dník 🙂, Maca.

janinah
8. mar 2017

pre koho? mladí?s dieťaťom?dôchodcovia? ak máte deťa,tak Turčianske a v máji,ak ste dvaja,bez detí,tak je to dosť jedno,ak starší,tak Bardejovske,je to tam kludnejšie

maculkac
autor
8. mar 2017

@janinah ahoj, zatiaľ som "mladá" a bez detí. Dnes mi v Turčianskych ponúkli vo Veľkej Fatre ale izbu bez balkóna a nad spoločenskou miestnosťou. Dá sa? Či radšej čakať na iný termín a izbu s balkónom? Nie som fajčiar, a tak snáď budem všelikde inde ako na izbe 🙂. Bola si už v Turčianskych?

julie19
8. mar 2017

Ahoj, moja sestra bola v Bardejovských kúpeloch, kvôli štítnej žľaze... a chce tam ísť znova.. prostredie je krásne, procedúry super... liečivé pramene vraj chutia hnusne ale to asi všade..:D No je to, ako spomenula slečna vyššie, viac menej tak pre ľudí ktorí ocenia pokoj, pohodu žiadne ruchy mesta a podobne.. aj do mesta sa samozrejme dá ísť, o spojoch ti neviem povedať ale Bradejov je krásne mesto kde sa dá kadečo vidieť, aj okolie ponúka možnosti výletov...

mimi321
8. mar 2017

@maculkac ja som z Turcianskych. No tie kupele su priamo na pesej zone. Je tu male tesco, 3 jednoty, vela krciem a restauracii, pekny park ale to je asi tak vsetko. Zavisi od toho co chcete robit. S aquaparkom neviem ako to je.

maculkac
autor
8. mar 2017

@mimi321 ďakujem. A od autobusovej zastávky je to ďaleko? Či je lepšie prísť vlakom?

maculkac
autor
8. mar 2017

@julie19 Ďakujem Ti 🙂

andra77
8. mar 2017

@maculkac Bardejovské Kúpele...máš tu všetko.....príroda, vilky, procedúry, liečivé pramene, zábava, welllnes, kaviarne, chutná strava...🙂stačí?

maculkac
autor
8. mar 2017

@andra77 Jasné, že stačí, práve preto zisťujem a zisťujem 🙂 Vďaka.

zuzka1.
8. mar 2017

mamka bola v bardejovskych ,same mlade baby, bola velmi vlemi spokojna, my sme tam zasli v kupeloch na obed, kafe, krasne prostredie, vsetko

janinah
8. mar 2017

@maculkac bola som v oboch,Bardejovské mám"pod nosom",v Turč. som bola s manželom a potom druhýkrát aj so synom,obidva razy v lete a využili sme bohato SPA /okrem procedúr v kúpeloch/, v oboch pekné prostredie....ak si môžeš vyberať termín,tak popozeraj aj aké kultúrne akcie tam kedy budú

mihula
8. mar 2017

@julie19 ahoj,možem sa opýtat,po operacii stítnej žlazy dostala sestra kupele?A kto navrhoval kupelnu liecbu?Diky za info

julie19
8. mar 2017

@mihula sestra nebola po operácii, už sme riešili možnosť operácie ale zatiaľ len berie tabletky... odporúčanie jej vypísala jej odborná lekárka a potom to šlo na schválenie do poisťovne.. tam dostala len nejaké čiastočné hradenie takže to nebola moc lacná záležitosť, ale oplatilo sa, veľmi jej to prospelo, preto by sa tam chcela zas vrátiť, ale neviem či nám to aj tento krát poistovna odklepne

mihula
8. mar 2017

@julie19 dakujem za informaciu

mimi321
9. mar 2017

@maculkac je to asi rovnako. Z autobusu aj z vlaku.

maculkac
autor
9. mar 2017

@mimi321 Vďaka, rozhodla som sa predsa pre Turčianske, v druhej polovici mája som tam ako na koni 🙂

ljusika
13. mar 2017

@andra77
@zuzka1.
Dievčatá, oplatí sa do Bardejovských ísť autom? Ja mamu odhovaram, parkovné je vysoké, vravím jej nech ide autobusom a ušetrené korunky minie ináč

zuzka1.
13. mar 2017

my sme neplatili ziadne parkovne ked sla do kupelov a to sme sa tam zamotali vyse styroch hodin

andra77
14. mar 2017

@ljusika áno platí sa parkovné....treba sa informovať priamo na sekretariate kúpeľ...presnú sumu na deň neviem...

andra77
14. mar 2017

@zuzka1. tak kde ste potom parkovali?

zuzka1.
14. mar 2017

v areali kupelov ,ale neplatili sme nikomu nic

zuzka1.
14. mar 2017

povedali sme ze len mamku zavezieme a bodka

andra77
14. mar 2017

@zuzka1. tak to ste mali šťastie....inač chodí mestská polícia a kontroluje povolenie do areálu....mohli bsi overiť príchod a rezerváciu Vaľšej mamy ...a čas Vášho povolenia...🙂

zuzka1.
14. mar 2017

@andra77 predstav si a my pohoda,klidek ,tabacek😀

mimi321
14. mar 2017

@maculkac som zvedava ako budes spokojna. Sluzby a stravu si tu ludia chvalia aj ten klud co je tu ☺

maculkac
autor
17. jún 2017

Ahojte baby, tak som z Turčianskych späť. Bolo úplne že super, môžem len a len chváliť. Počasie vyšlo na výbornú, procedúry sú na vysokej úrovni a ocenila som hlavne možnosť si procedúry vybrať, ktoré chcete /veľmi ústretoví lekári/. Zamestnanci kúpeľov od recepcie, balneoprevádzky, chyžných, servírok a proste všetci majú môj obdiv, na to kvantum luďí, čo sa tam premelie, všetko šlape...
Veľkým plusom je aquapark oproti hotela, ktorý sa dá využiť za každého počasia. Lekári predpisujú aj procedúry v SPA, bazény sú aj v rámci procedúr, a aj VSZP venovala 3x 2-hodinový vstup. Ubytko bolo super, v pohode stačí aj vo VF +++ /3 hviezdičkovej časti/. Strava formou švédskych stolov - luxus ako na ALL INCL. dovolenke. Jednoducho viem, že sa tam určite čoskoro vrátim najmenej na dovolenkový pobyt. Super kúpele, krásne okolie, bola som nadmieru spokojná...

mimi321
29. jún 2017

@maculkac a nenudili ste sa tu? Je tu klud ticho obcas az moc. Ale zas pre male deti super... velky park a tak

maculkac
autor
30. jún 2017

@mimi321 veru nenudili, aquapark to istil. Sem-tam kino, tanečky, alebo disco (Fatra, Vyšehrad), poobede niečo na schladenie v Centrale, večer niekam na vínko a tak... 🙂

mimi321
30. jún 2017

@maculkac tak super. Vidim ze ste to cele obisli 😁

festina479
8. aug 2017

viete mi odporucit dobry wellness v Turcianskych? mame vyrocie svadby a chceli by sme si dopriat masaz, saunu pre dvoch..stravit tam jeden den, jednu noc..vdaka za tipy

maculkac
autor
11. aug 2017

@festina479 ahoj, boli sme tam teraz aj na dovolenke a odchádzali sme nadmieru spokojní. Boli sme ubytovaní vo Veľkej Fatre ****, procedúry sme si vyberali aké chceli, stravu sme mali švédske stoly celý deň, ubytko krásne... Kľudne pozri www.therme.sk, môžeš si pobyt vybrať aký len chceš, aj sama si vyskladať, čo Ti vyhovuje. Dámy na obchodnom sú super, poradia, nájdu... len ak chceš teraz nejaký termín vo Fatre, volaj čím skôr, lebo sú veľmi obsadení....
Penzióny v okolí kúpeľného domu sme ešte neskúšali ....