Tunisko - dovolenka v septembri

ivana1977
9. máj 2024

Prosím bol niekto v Tunisku na dovolenke počas septembra ? Aké bolo počasie ? Poprípade skúsenosť s hotelom Mahdia Palace?

princess59
9. máj 2024

@ivana1977 presne tam sme boli na našej druhej dovolenke. Ešte sa to volalo Golden Tulip. Čo sa týka hotela určite sa toho veľa pomenilo lebo je to už cca 10 rokov.... Ale pláž tam bola nádherná. Boli sme na prelome august/sept. Teplo bolo ale takmer každý deň pršalo, možno iba náhoda.

andaluzia12
9. máj 2024

Boli sme v tom hotely v roku 2022, cena = výkon, afričania sú leniví, nečakaj luxus, odporučila by som ti čistiaci prostriedok a handru na kúpeľnu. Jedlo bolo dobré, plaž úžasná, za tie peniaze to určite odporúčam.

daniela2202
9. máj 2024

@ivana1977 hygiena slabšia, ale more neskutočné.... nádherné 👍👍👍... odporučila pani z cestovky - a mala pravdu, v septembri bude určite super

jaja20
10. máj 2024

Boli sme od polovice septembra a bolo stále tak horúco, že som dostala úpal 😐
Tento konkrétny hotel z osobnej skúsenosti nepoznám.

familytravel
10. máj 2024

Pri Mahdia Palace je nádherná pláž. A ako píše andaluzia vyššie, treba počítať s tým, že je to Tunis, takže služby zodpovedajú cene, nie je to luxus. Každopádne je to obľúbený hotel a podľa mňa nebudete sklamaní, ak sa správne nastavíte.

hefo
10. máj 2024

Dvakrát som bol v strede septembra (raz v Mahdii, raz na Djerbe, teda vlastne vedľa nej v Zarzise), to bolo s počasím super.

Minulý rok som bol na konci septembra v Sousse, a tam to už posledný septembrový týždeň nebolo ktoviečo - síce bolo stále podľa teplomera teplo, ale fúkal od mora silný vietor a bolo oblačno, takže kúpanie už nebolo príjemné. Ale na výlete na okraj Sahary (Douz) bolo teplo a slnečno stále.

pr85
15. máj 2024

@hefo a ako bolo v Zarzise? My sa tam chystame tento september.

hefo
15. máj 2024

@pr85 V zásade tam platí, čím viac na juh, k Sahare, tým väčšia chudoba a horší stav budov či áut.
Ja tam síce do mesta veľa nechodím, ale celkovo mi to tam pripadalo o dosť menej komfortné než v ostatných dvoch, možno je to ale aj tým, že v Zarzise som bol v 4* hoteli, zatiaľ čo v Mahdii aj Sousse v 5* (v európskom hodnotení by to bolo pochopiteľne tak o hviezdičku menej). A v Mahdii je určite more o niečo čistejšie/krajšie.
Ale zas nehovorím, že to bolo zlé, každý to vníma individuálne.

pr85
25. máj 2024

@hefo Bol som minulý rok v Mahdii a bolo super. Akože mimo rezortu špinavšie, ale celkovo sa to dalo. Prešiel som skoro celú Mahdiu a bolo bezpečno aj v malých uličkách.

zooeynka
25. máj 2024

Zaludocne/traviace problemy ako? Boli?

hefo
25. máj 2024

@zooeynka U mňa osobne ani raz, i keď to nič nedokazuje, lebo ja som voči tomu dosť odolný. Ale nepočul som nikoho sa sťažovať. Údajne stačí nepiť vodu z vodovodu, ktorá je beztak nechutná.

ivana1977
autor
24. jún 2024

@pr85 Dobrý deň a čo čakanie na letisku trva to dlho dostat sa von z letiska? Aky dlhy bol transfer?