Trojmesačne dieťa v bazéne

axusha
27. dec 2017

Ahojte mamičky. Chcem sa poradiť ohľadne kúpania vo verejnom bazéne 3mesačnehó dieťaťa. S manželom sme si povedali že pod stromček si dáme nejaký výlet tak sme si vybrali hotel a na nový rok vyrážame . Ja mám v pláne dcéru kúpať , kúpili sme jej ring okolo krku , je tam aj maličky bazeník kde by sa mohla počľapať . Nemáte s tým niektorá skúsenosť ??? Viem že odsúdiť to nieje problém , skôr ma zaujimajú skúsenosti matiek ktore niečo take skúsili. Ďakujem ža každy názor 🙂

cicimotinka
27. dec 2017

náš malý mal 3,5 mesiaca, keď sme boli na dovolenke s wellnessom... nevidím v tom problém... my sme nemali žiadne koleso, mali sme ho na rukách a trošku sme sa čľapkali... nemali sme žiadny problém... vybrali sme také miesto, kde nebolo veľa ľudí a mali dobré hodnotenie vzhľadom na čistotu a malé deti...

zuzanaete
27. dec 2017

Na baby plavanie raz nedopatrenim prisla mamina s 2,5-3 mesacnym babom a po par minutach musela odist z bazena. Dietatko to cely cas preplakalo, triaslo sa od zimy.

ukulela
27. dec 2017

dolezita je teplota vody. a potom napr chlor - kamoskin maly ho neznasal ani v minimalnom mnozstve, zrusili preto baby plavanie, maly mal problemy s ekzemom, a to bol cisty kupelny bazen, kontrolovany. chodili potom plavat len do slanej vody, tam problem nemal.
ako pise @zuzanaete - v bazene, aj welnesse, moze byt babu zima, kupava sa predsa vo vode 36-37 st, tolko v bazenoch bezne nebyva.

montemotherone
27. dec 2017

@axusha ja by som nešla z hygienických dôvodov. Teplá voda (term. kúpaliská, vírivky...) je rizikovejšia z dôvodu rýchlejšieho množenia mikroorganizmov. Ja sama si dobre rozmyslim kým tam vleziem. So synom som chodila na detské plávanie. Skôr ako od 6. mesiaca to nebolo možné. Platili tam prísne hygienické pravidlá- mamičky aj deti sa tesne pred plávaním sprchovali. Bol určený maximálny počet osôb v bazéne, po každej skupinke prebehla filtrácia vody, miestnosť bola dostatočne vyhriata, takže aj presun do šatní, obliekanie detí prebehlo v príjemnej klíme... 3 mesačné bábo je ozaj malinké, a pokiaľ neholduješ nejakému "ruskému" otužovanie a váľaniu v snehu... jeho imunita ešte nie je dosť silná, aby sa voči takému náporu zvonku dokázala brániť (zmeny teplôt spojené s vlhkom, baktérie, vírusy, plesne...) Budovanie nejakej základnej imunity končí až okolo 6.mesiaca.

sindas
27. dec 2017

My sne zacali chodit na kurz plavania ked mal syn 5 mesiacov. A boli sme na verejnom bazene... A obcas bola teda voda studena aj pre mna ale maly mi chory nebol. A s nami na kurze bolo 4. Mesačne babatko. A geraz mam mladsiu dceru 5. Mesačnu a tiez v pohode... Nevidim ptiblem preco by ste sa nemohli okupkat s babatkom, praveze deti maju kupkanie radi a urcite sa mu bude pacit.

ibrunova
27. dec 2017

@axusha Nejde ani o názor, ale pozerala si, či v tom hoteli pustia také malé dieťa do vody? Vo väčšine je zákaz..

rabiva
27. dec 2017

jednej známej sa stala taká vec že šla s 3M dcérkou do verejného bazéna, dievčatko následne skončilo so zápalom močových ciest a so dlhodobým sledovaním na nefrológii... zbytočne neriskuj.
Stotožnujem sa s názorom @montemotherone

hettinka
27. dec 2017

Take malé dieťa by som do verejného bazéna osobne nebrala. Ale občas to vowelnesoch vidno. Neviem však, či tých 5 minút v bazéne stojí za riziko

misinka0611
27. dec 2017

Ak je tam bazénik určený priamo pre detičky nevidím problém. Do normálneho “ dospeláckeho” by som babatko nebrala. Mam skúsenosť s pár wellness kde bolo v bazénoch dost chladno..

nadula01
27. dec 2017

My sme s dcérou chodili plávať do teplých bazénov od 4 mesiacov. Nemali sme ring, ale koleso od swimtrainer. Samozrejme, že sme s ňou nešli do studenej. Len v teplej. A všetko ok.

maris5
27. dec 2017

@axusha
Ahoj, zvazis podla aktualnej situacie.
Na Podbanskom maju krasne nerezove bazeny, ktore udrzuju. V detskom bazene moze dospely len stat, ziadne sedenie ani cupenie (ze mas vo vode zadok ) vtedy plavcik piska a ked sa to opakuje tak vykaze takych ludi z bazena.

Ak su v detskom bazene nalozeny dospeli ludia, nedavala by som take babatko do tej vody.
Vsimaj si cistotu, hlavne na bazene pri hladine vody, tam ked je nanos,tak velmi necistia.

zabina27
27. dec 2017

So synom sme chodili od jeho asi 4 mesiacov, nikdy nebol problém. Dcérka prekonala zápal obličiek (nie z bazéna) v 9 mesiacoch a má od nefrologicky zakázané kúpanie v bazéne. Nefrologicka mi vysvetľovala, ze baby sú rizikovejšie, lebo inak pracuje močová rúra ako u chlapcov a ze tie kupacie plienky strašne nasaju všetko svinstvo z vody.... Ale to si asi nechcela čítať

zabina27
27. dec 2017

Ale keby to malá neprekonala, určite by sme sa aj s ňou chodili kúpať, to máš hop alebo trop, nedá sa žiť v bubline a nikam s tymi deťmi nechodiť, keď by si sa bála, vezmi malý nafukovací bazenik, kde by bola sama v teplej vode

janinah
27. dec 2017

Ono je to paráda,kým je všetko ok,ale až začne zdrav. problém,tak sa budeš za hlavu chytať načo ste tam liezli.Škaredu infekciu očí u babetiek z bazena ja napr. poznám,ale hrozí nielen to.Osobne b ysom nešla ani náhodou,ešte sa drobec nabazénuje do omrzenia.

katrin21
27. dec 2017

ja by som nesla s takym dietatkom do bazena.. ani nevies , ake chronty su v tej vode.. duplom v teplych virivkach, tie sa mi priam hnusia, lebo ta voda je tam x hodin , dni pre xyz ludi.. brr...... na welness chodte, ale dieta do vody nemacajte, aj tak sa da....

bielavila
27. dec 2017

My sme s malym chodili plavat, ale na baby plavanie kde bol iba bazen pre deti a mamicky, nikto iny tam vstupit nesmel,to by problem nebol deti miluju vodu a radi sa clapkaju, otazka je ci je verejny bazen hygienicky..do verejneho neviem ci by som sa odvazila s tak malym babom, a este vas tam ani nemusia pustit my sme boli minule v brne na welnes a deti mali vstup zakazany...ale v ratrach sme boli s malym ked mal dva rocky a pohoda kupal sa s nami a nemal s tym problem ani personal

jana_eyre
27. dec 2017

boli sme s detmi na wellnese pred 2tyzdnami.. vek 5,4,1.. skor by som sa neodvazila ist mozno s chlapcom po pol roku zivota, ale s malinkym babatkom a este dievcatkom nie.. nie ja neodsudzujem. ak tak niekto kona ale viem co to je mat chore babatko a teda nie je to nic prijemne (tretie dieta velmi chorlave, ma za sebou obstrukcne bronchitidy od 2m, prasknue usne bubienky a podobne) jednoducho vo vode sa bakterii drzi omnoho viac ako v klime a tiez sa lako. usadia na kozi.. 3 m babatku nebude luto ze sa neclapka.. mozes jej zobrat k bazenom nafukovaci bazenik s flasou cistej teplej vody a prestriedate sa.. wellness aj tak najviac ulahodi starsim.. mne bolo uzasne a oddychla som si.. ale babatku by som radsej moznost nakazenia maximalne eliminovala..

jasminet
27. dec 2017

3 mesacne dieta do bazena urcite nie - za mna - ani do dospelackeho a do detskeho uz vobec nie - plavacie plienky prepustaju vsetko (okrem tuheho) - cize nechcem si ani predstavit v com sa tie deti vlastne kupu... a ked je voda v bazene menena 1-2x rocne...
dcera mala zapal obliciek - prvy krat z bazena nie, ale druhy krat na 100% z neho a to veru neprajem nikomu... niekolko rokov som ju do bazena nepustila...

lavieenrose
27. dec 2017

ja by som neriesila ani bazenik k bazenu...ma tri mesiace to by ste ju iba akoze okupali ..cim by ste jej mohli rozbit rezim..ak ho mate..pre niektore babatka to znamena koniec dna..a ze coskoro bude spat vecernym spankom..este by ste si narobili robotu...my sme isli so 16 mesacnym dietatom k moru ..velmi sa jej pacilo vo vani..stale tazko z nej vylieza..ale do kolesa sme ju museli rvat a nebola stastna..nikdy ma nelakalo ani baby plavanie nie som akcna..a respekt pred bazenmi mam velky...este sa v nich drzia aj bradavice..a hlavne molusky...take bradavice by si na mimcu nechcela..najucinnejsie je ked sa vyskrabu lyzickou..a strasne sa siria po tele..a este raz na kupalisku ked som videla decko v bazene s herpesom na hube ako svet..mala som dost

oslo1
27. dec 2017

Ja by som v pohode zobrala take male babatko do bazena, len budes musiet mat specialne plienky a plavky na plavanie.
V UK su specialne kurzy pre babatka, tiez planujeme, ze muz bude chodit s babatkom, ked sa narodi, aby mal lahsi bonding: https://www.puddleducks.com/, asi tiez zacne cim skor.
V tom linku mas aj nejake videa, ale mozes kuknut aj na youtube.

hettinka
27. dec 2017

@oslo1 ale je rozdiel baby-plávanie v bazéne špeciálne na to určenom a verejným bazénom niekde v hoteli.

siska53
27. dec 2017

@axusha Ja by som.nesla..boli sme s 4,5m,ale do bazena nesla,smz sa pri nej vystriedali. Maly mal vtedy 2,5r.,on uz bol a schytal taky infekt mocovych ciest,ze musel brat prvykrat vo svojom zivote ATB. Po tejto skusenosti len babyplavanie a maximalne more..do 3r.urcite..

bielavila
27. dec 2017

@oslo1 tak ja som tiez maleho dala na kurz od 4 mesiacov, ale islo o bazen iba pre deticky

yanni
27. dec 2017

No to mas tak 50:50. Ci male babo, ci 2-3 rocne dieta, chytit moze hocico a aj nemusi. my zijeme v zahranici, chodili sme na babyplavanie od 3 mesiacov (kurzy sa robia od 2 mesiacov) a uplna pohodicka. Chodili sme aj na normalne plavarne a v lete kupaliska. Najmladsia (teraz 2r5m) to ma najlepsie zo vsetkych 4 deti, od narodenia bola prakticky takmer kazdy den vo vode. Ci uz v nasom bazene (rozumej 25 m bazen a jeden detsky bazen pre 160 domov (rodin) v nasom compounde v SA). Cize vlastne tiez verejne a este pod holym nebom v pusti. Takmer kazdy mesiac sme pri mori. Ono zase netreba tie deti drzat vo vakuovej bubline. Potom sa ani necudujem, ze poniektore su stale chore.
A ze 2 ci 3. rocne, ze sa mu clapkanie pacilo. nasa v jej necelych 2,5 roka vie uz trochu plavat bez pomocok (hlava nad vodou). najneskor v 3. rokoch urcite uz preplava aj celu dlzku. Vsetky nase deti vedeli medzi 3,5 a 4. rokmi plavat.

PS. Vsetky deti zdrave ako buk, ani jeden dosial nikdy nic nemal a uz vobec nie z bazena, termalneho, kupaliska, mora. Ani zmena klimy po navrate z SA im neuskodila.

jana_eyre
27. dec 2017

@yanni mas pravdu, ale doplnila by som, ze choroby sa uplne inak prezivaju pri babatku a inak pri 2-3r detoch.. pre babatko do pol roka mozu byt choroby aj zivotu nebezpecne a nehovoriac o tom ako dokaxu atb v takom veku rozhadzat imunitu.. moj poskedny s nou ma problem podla mna prave preto, ze musel atb brat v 2 m..

oslo1
27. dec 2017

@hettinka
@bielavila dievcata, nanapadlo ma, ze male deticky maju nejaku specialnu vodu. U nas je to v nemocnici (konkretne v tej, kde ja robim), nejake dva dni su tam inpatients (voda sa potom vypusta), nejake dni su tam deticky.

jana_eyre
27. dec 2017

@jana_eyre a len sa doplnim, tretieho urcite v bubline medrzim, ani nemozem, kedze ma. 2 starsich surodencov.. narodil sa v den, ked najstarsi zacal chodit prvy krat di skolky.. ako sme prisli z porodnice uz mal prvy teplotu a uz to islo..

bielavila
27. dec 2017

@oslo1 ano urcite, voda ma menej chloru a velmi casto sa meni aj hygiena chodi velmi casto

taga
27. dec 2017

My sme boli na dovolenke s 5 mesacnym a rozmyslali sme ci ho okupeme, ale nakoniec sme si povedali, ze v tych detskych bazenikoch akurat vsetky deticky cikaju a ich rodicia si tam macaju kurie oka 😂 to nepotrebuje k zivotu... teraz ideme znova,bude mat skoro 10 mes a stale vaham, ci ho tam budem kupat - chodime na baby plavanie a tam verim cistote vody, tak radsej nech si ju uzije tam

Ale k tvojmu prispevku by som skor bola opatrna s tym babyringom - pocula som o pripade kde sa babatku tak ponatahovali svaly na krku ze zacala padat hlavka a skoncili na neurologii... ja osobne tomu vynalezu neverim a neviem si predstavit, ako by to mohlo byt babatkam prijemne (ked si predstavim ze by mna niekto chytil pod krk a dal kupat sa...) ale je to kazdeho vec samozrejme

gopika
27. dec 2017

My sme boli parkrat ale asi mal 4 mesiace. Tiez sme mali ten ring a sli sme len do bazena s teplotou minimalne 35 stupnov a maximalne 38. V turcianskych tepliciach sme boli. Do chladnejsej by som s nim este v takom veku nesla. Ten ring je v pohode, ved ho nepouzivas hodiny. 5-10 minut. A mozno 5x za zivot. Par krat to mal vo vani, strasne rad tam "plaval".