Treba zamieňať peniaze do Česka?

svetlusb
25. okt 2018

Chystám sa s manželom na víkend do Prahy a máme dilemu, či zamieňať Euro na České koruny alebo sa dá všade platiť aj Eurom? Ďakujem za rady.

ikonica
25. okt 2018

@svetlusb neda

ivkazba
25. okt 2018

Ani u nás v BA sa nedá platiť českými korunami, takže treba platiť kartou alebo zameniť cash.

beky1813
25. okt 2018

A preco by sa malo dat? Troska treba rozmyslat, kym sa clovek nieco opyta

svetlusb
autor
25. okt 2018

@beky1813 boze no tak som sa odpisala tak na to neodpovedajte..nechodim tam kazdy den v zlíne ked sme boli v zoo tak sa dalo vsetko platit eurami aj tak preto sa pytam.......tak to nekomentujte ked mate s mojou otazkou problem

beky1813
25. okt 2018

@svetlusb netreba tam chodit kazdy den, staci troska rozmyslat a porovnavat jedno niesto s celym mestom, to uz ano

svetlusb
autor
25. okt 2018

@beky1813 a ja mm pocit ze vy nic ine nerobite len sedite na konikovi a komentujete kde sa zeny pytaju podla vas "hluposti"..na to tu ta diskusia je ci mylim sa?:D naco to komentujete nechapem

beky1813
25. okt 2018

@svetlusb cakam na hlupe otazky, aby som mohla zenam napisat, ze to, co maju na krku, treba wj pouzivat 🤣🤣🤣

alenka551
25. okt 2018

to si nevsimaj, niektore proste potrebuju robit zo seba mudre. peniaze si radsej zamen, oplati sa ti to tak viac a to je vsetko. ziadnu vedu z toho netreba dalej robit

svetlusb
autor
25. okt 2018

@alenka551 dakujem ..radsej teda zamenim vsetko 🙂 dakujem pekne 🙂

lujza123
25. okt 2018

@svetlusb určite napríklad v hoteloch sa platiť dá ale neoplatí sa, nemajú ako vydať a kurz väčšinou podľa nalady

anna_maria1
25. okt 2018

@lujza123 heh presne tak, tiez sme to zazili, ze si kocka v restike taky kurz nahodila, ze mi bolo az do placu. je lepsie platit hotovostou, to je v cechach si myslim bez pochyb

tinaa64
25. okt 2018

Ked chodime k mojej mame do ciech tak si menime peniaze..jedine lde sa dalo platit aj eurami tak to bo na hranici na benzinke..a ako kocky hore pisu tie kurzy maju vseliak...

majka01_74
25. okt 2018

Najlepšie je platiť kartou všade tam kde sa dá... Ale najaku hotovosť by som si zmenila 😉

jankalukasova
25. okt 2018

@svetlusb urcite sa da dohodnut na platbe v € ale ten kurz bude stat za to. Ja by som nevymienala ale priamo v Prahe si vybrala z bankomatu, tak sa mi to zatial oplatilo najviac.

malinajahoda
25. okt 2018

@svetlusb určite si zameň peniaze pre istotu. A kde sa bude dať, zaplatíte kartou: na benzínke, v obchode,...

lavender21
25. okt 2018

Výhodnejší kurz budeš mať keď si vyberieš české koruny priamo z bankomatu v ČR. Nemusíš zamieňať v zmenárni... Úplne najvýhodnejšie je ale platiť kartou... určite nevyužívaj zmenáreň na turisticky zaujímavých miestach, majú nevýhodné kurzy...

majcamartinko
26. okt 2018

Vobec si nemente. My sme boli minuli rok v Prahe a tam sme si vybrali z bankomatu ceske korunky a aj vsade sa da platit s kartou.

kvetinka75
26. okt 2018

záleží od toho, kam tam pôjdete, kade budete chodiť. V menších obchodoch určite nie, ale vstupné sa dajú aj v eurách uhrádzať. Predpokladám že pobyt máte zaplatený a v reštikách - my sme museli platiť českými. Pre istotu by som zamenila niečo, lebo ani kartu nemusia všade brať. Ale ak neplánujete niečo také kupovať, možno ich ani nebudete potrebovať a zameniť sa tam dá hocikedy.