Chystám sa s manželom na víkend do Prahy a máme dilemu, či zamieňať Euro na České koruny alebo sa dá všade platiť aj Eurom? Ďakujem za rady.
Ani u nás v BA sa nedá platiť českými korunami, takže treba platiť kartou alebo zameniť cash.
A preco by sa malo dat? Troska treba rozmyslat, kym sa clovek nieco opyta
to si nevsimaj, niektore proste potrebuju robit zo seba mudre. peniaze si radsej zamen, oplati sa ti to tak viac a to je vsetko. ziadnu vedu z toho netreba dalej robit
@lujza123 heh presne tak, tiez sme to zazili, ze si kocka v restike taky kurz nahodila, ze mi bolo az do placu. je lepsie platit hotovostou, to je v cechach si myslim bez pochyb
Ked chodime k mojej mame do ciech tak si menime peniaze..jedine lde sa dalo platit aj eurami tak to bo na hranici na benzinke..a ako kocky hore pisu tie kurzy maju vseliak...
Najlepšie je platiť kartou všade tam kde sa dá... Ale najaku hotovosť by som si zmenila 😉
@svetlusb urcite sa da dohodnut na platbe v € ale ten kurz bude stat za to. Ja by som nevymienala ale priamo v Prahe si vybrala z bankomatu, tak sa mi to zatial oplatilo najviac.
@svetlusb určite si zameň peniaze pre istotu. A kde sa bude dať, zaplatíte kartou: na benzínke, v obchode,...
Výhodnejší kurz budeš mať keď si vyberieš české koruny priamo z bankomatu v ČR. Nemusíš zamieňať v zmenárni... Úplne najvýhodnejšie je ale platiť kartou... určite nevyužívaj zmenáreň na turisticky zaujímavých miestach, majú nevýhodné kurzy...
Vobec si nemente. My sme boli minuli rok v Prahe a tam sme si vybrali z bankomatu ceske korunky a aj vsade sa da platit s kartou.
záleží od toho, kam tam pôjdete, kade budete chodiť. V menších obchodoch určite nie, ale vstupné sa dajú aj v eurách uhrádzať. Predpokladám že pobyt máte zaplatený a v reštikách - my sme museli platiť českými. Pre istotu by som zamenila niečo, lebo ani kartu nemusia všade brať. Ale ak neplánujete niečo také kupovať, možno ich ani nebudete potrebovať a zameniť sa tam dá hocikedy.
@svetlusb neda