Dobry den len sa chcem uistit,v juli letime z Ba do Anglicka dvaja dospely a jeden 17rocny chlapec,stacia nam obcianske ,netreba pas?
@kikinda201 dakujem,zistujem si to este radsej
@havedka stačia OP 😊
@havedka stačia OP, ale ak letíte na Stansted (ostatné letiská neviem), tak je pas lepší - pri vstupe nestojíte v rade kým vás skontroluje pracovník, ale prejdete cez taký turniket kde len naskenujete pasy. Môže vám to ušetriť aj vyše hodiny. Ale zas len kvôli tomu sa neoplatí dávať robiť pasy.
Zatiaľ stačí OP. Nikto ti ale nepovie, či bude stačiť v júli. Uskutoční sa Brexit bez dohody a už potrebuješ pas. Ja by som to neriskoval a počítal automaticky radšej s pasom. Máš dosť času na vybavenie
@kikinda201 prosim vas ,a ked vystupim v anglicku tam nebudu pytat pas ,myslim uz vtom anglcku vraj aj tam este kontrokuju ako vystupim z lietadla
@havedka musis prejst cez Immigration, budu pytat cestovny doklad. Bud pas alebo obciansky.
@simsalabim co to je ten Immigration?
@havedka pozri, pri prechode cez hranicu Briti kontroluju, kto im vchadza do krajiny - tak, ako ked ides autom do Chorvatska. Zastavit ta mozu 2 hliadky - jedna moze skontrolovat, co prevazas "Customs" - colnica a druha su akoby policajti, co kontroluju cestovne doklady. Preco mas z toho take obavy?
@simsalabim dakujem viem pytam sa ako mala,prvy krat budem letiet lietadlom,preto take obavy,aby bolo vsetko v poriadku,aby nas nahodou niekde nedrzali ,a nerobili problemy napr koli pasom,i ked vsade mi vravia ze nepotrebujeme
@simsalabim Lietadlo by malo pristat na london luton pristabe
@havedka pozeram, ze letis z BA, takze asi Ryanair do Stansted alebo Whizzair do Lutonu. Ja mam skusenost z tychto dvoch iba so Stanstedom (zvyknem letiet bud s Ryanairom do Stansted alebo z Viedne do Edinburgu, ale tam som uz daaavno nebola). Vystupis z lietadla a pojdes, kam ta bude tahat dav. Po case sa dostanes k takemu napisu, ako je na foto - to je zo Stanstedu. Moze tam byt este rozdelenie, ze EU passport holders a Other passports alebo nieco na ten styl. Postavis sa do spravneho radu a cakas, kym prides na rad. Ako rodina pristupis k uradnikovi, ktory pozdravi a zrejme sa opyta, odkial ste prisli, kukne na cestovne doklady a pusti vas. Inak sa z letiska von nedostanes. Naposledy som bola v Britanii minule leto, letela som na Stansted a prebiehalo to tak, ako som ti napisala. Myslim, ze teraz su tam uz aj skenery, ale tie funguju len na niektore pasy. My sme cestovali s OP a dcera s pasom. Ak aj Briti odidu z unie, urcite bud eprechodne obdobie, kedy budu platit aj OP. Citala som to na stranke nejakeho nritskeho ministerstva...tiez som potrebovala zadat cestovne doklady na najblizsiu cestu (teraz ale letim na Heathrow). a ak netreba, nerada so sebou taham pasy - cela rodina ich totiz supne mne do kabelky a hoci sa to nezda, 4 pasy vazia trochu viac ako OP... radsej teda beriem OP.
@simsalabim dakujem pekne,letime zo spolocnostou Wizzair
@simsalabim da sa to niekde aj prelozit?
@havedka nie. Tam tiež občiansky. 🤗
@kikinda201 dakujem krasne za cas,tak snad naozaj nebudu pytat niekde tie pasy,i ked raz si ich aj tak budeme musiet spravit
@havedka letela som asi pred mesiacom a pas som mala doma v poličke, takže v pohode. A nemáte začo. 🙂
@havedka myslis to video? To, co hovoria, je na tom videu aj napisane, tak ak nerozumies, stopni si video prepis to do google translate... neviem, ci je niekde aj slovenska alebo ceska verzia...ale v rodine hadam niekto po anglicky trochu hovori, nie? No a zatial sa nemusis bat, ze by OP nestacil. Ak sa tak stane, urcite to daju vediet, nebude to zo dna na den, lebo by sa to vypomstilo aj samotnym Britom.
@havedka stačia občianske