Trávenie času s ročným dieťaťom pri mori v Chorvátsku

denka84
19. apr 2013

Mamičky, ako ste trávili čas pri mori s ročným dieťaťom? Naša malá bude mať rok, má takú snedú pleť ( nie je "vápenkový" typ 🙂)) ), chodili ste na pláž ráno a potom až poobede? A v čase obeda ísť na izbu alebo stačí ostať v tieni pod stromami? Ak máte nejaké tipy, všetko, príjimam 🙂)) Ďakujem

obcansr
19. apr 2013

Ahoj mi sme vačšinou okolo 13:00 do tej 15:00 boli v apartmane , my sme nemali totiž stromy ale ak maš tien pod stromami možeš byt aj tam 🙂

lenka311
19. apr 2013

@denka84 My sme mali obed o 12.30, takže deň fungoval takto - okolo 9.00 k moru, faktor 50... klobúčik.... o 11.30 presun na izbu, ospršiť od piesku, obed, spať a okolo 15.30 na pláž a až do večera, niekedy sme ich /bola som tam s kamoškou a jej dcérkou/ vzali večer do kočíka a brúzdali po meste... V kočíku občas zaspali, hlavne mali obe kopec zážitov. A žiadny úpal... 😎 😎 😎 Toto bol pobyt v Taliansku.
Keď som bola v Chorvátsku, mali sme to ďalej k apartmánu od takej praktickej pláže /nebol tam taký spád vody/ a tam som ju dávala spať pod strom na nafukovačku... ale na tomto pobyte mi dostala silné hnačky, nerada na neho spomínam, po 5tich dňom som musela ísť domov... Po návrate jej ale žiadneho bacila nezistili - hnačkovala mi však týždeň a sranda to vtedy nebola....

denka84
autor
19. apr 2013

@lenka311 A dcérka koľko mala vtedy? Rok? Dúfam, že to teplo moja mala zvládne 🙂

ingmiriama
19. apr 2013

@denka84 no my sme boli s malým mal 11mesiacov boli od 10:00 do 17:00 cca pri mori jasné že sme boli v tieni ....a mala som rada kamienkovú pláž lebo tie som stíhala dávať von z úst...piesok to bol veľký problém...inak tiež malý má snedú pleť od narodenia ....ale mal stále tričko s krátkym rukávom ....a ešte som ho pravidelne natierala krémom na opaľovanie 🙂

denka84
autor
20. apr 2013

@ingmiriama a to ste boli v Chorvátsku? Aký faktor si používala pre malého? Ja si myslím, že max. 50 stačí.... či?

anika159
20. apr 2013

My še boli s 8 mesacnym na dovolenke a cez obed ( spaval doobeda a poobede) sme boli vo vode sice tricko nohavice klobuk krem kazdu hodinu ale uplne v pohode teraz ideme opat...

ingmiriama
20. apr 2013

@denka84 hej v Chorvátsku sme boli a ja si myslím že 50 stačí aj ja som taký faktor používala

lucinocka
20. apr 2013

@denka84 ja planujem s malou rano do tej pol 11 max. a potom az od stvrtej-piatej.. 🙂 ale u vas je to ine, vy si chcete uzit tie dva tyzdne pri mori, my nan cumime cely rok, tak nie je take zaujimave🙂

adkasmolka
20. apr 2013

@denka84 ahoj, my sme boli vlani 6 tyzdnov v Chorvatsku a rano od 9 do 11hod sme boli na plazi, nie stale pomedzi to kavicka, atrakcie, cikat, kakat..ale maly mal stale sirak na hlave+ bol pod slnecnikom. Obedny spanok mal na apartmane a ked sa zobudil a napapkal tak sme isli znova na plaz. Ak neboli vlny a nefukalo tak sme boli aj do pol 6, ak fukalo tak sme boli v borovicovom lese na atrakciach alebo sa sli prejst do mesta do pekarne alebo na molo. A maleho som vzdy sprsila,ked sa kupkal v mori aj 3x denne ak bolo treba, aby ho ta sol nestipala. Natierala som ho 50 faktor od Biodermy co maju sun cream pre deti. Len si sleduj pitny rezim. My sme uz so 4 mesacnym chodili k moru, takze ja len odporucam maminkam a ich babatkam more 🙂

lenka311
21. apr 2013

@denka84 Mala 2roky a 3mesiace. Viem že bola staršia, ale postup ako v tom Taliansku by som zvolila rovnaký... A veeeľa piť /a odporúčam nie ich vodu - radšej kupovanú.../ síce aj v tom Chorvátsku som sa toho držala a dopadlo to katastrofálne.... 😒 - ale na slnku sme tam boli podstatne viac...

denka84
autor
21. apr 2013

@adkasmolka Ja som tiež toho názoru, že more je super pre malé detičky, no aj pre ich mamičky 🙂... Presne tak som rozmýšľala aj ja - ako si písala - doobeda, nejaká káva, prechádzky.... len to som nevedela a chcela som poradiť, či na obed budeme spinkať v kočíku niekde pod stromami, alebo na apartmáne, ďakujem 🙂

denka84
autor
21. apr 2013

@lenka311 A čo dopadlo katastrofálne? Niečo s kupovanou vodou? Ja sa chystám kúpiť vodu u nás na SR ( Rajec dojčenský) a keď náhodou nám dôjde ( čo dúfam, že nie ), tak kúpime niečo tam. 🙂

adkasmolka
21. apr 2013

@denka84 no nas spal v kociku iba za staleho kocikovania a nikomu sa nechcelo 3 hodiny vkuse cez obed kocikovat 😀 Tak sme chodievali spavat na apartman. Iba jeden den, co sme mali skaredo, som si ho dala do kocika a sla si prejst cele mesto. No len pre mamicky to uz nieje dovolenka 🙂 Iba sa zmeni miesto posobenia 😀 😀 Kazdopadnne nech Vam to dobre dopadne

lenka311
21. apr 2013

@denka84 Ja vôbec neviem z čoho mala hnačky a silné.... Vodu som kupovala, nepili sme obyčajnú z vodovodu, akurát som jej z nej varila čaj... Hnačky trvali ešte asi týždeň a pol po príchode domov, veľmi mi schudla a dovolenka sa vtedy skrátila zo 7 na 5 dní, ale to je jedno....
Vody sa tam však samozrejme mohla napiť, pri sprchovaní a tak... Rotavírus jej vtedy nezistili žiadny ale vraj sa robí test len na tie najrozšírenejšie druhy, že je ich veľa.... Jediné čo sme robili inak bo spánok pri mori pod stromom - čiže dlhší pobyt vonku, no z úpalu by asi aj viac vracala