Toskánsko - ceny potravín

1. júl 2024

Zdravím kočky /muži viete mi napísať orientačne ceny potravin v obchodoch (Lidl atď..) v reštikách,baroch tento rok čo ste boli v Toskánsku alebo aj celkovo v Taliansku..
Zaujíma ma to naozaj len informatívne nakoľko sme neboli pár rokov v Taliansku. Ak viete aj ceny cigariet poteší. Neviem či si brať od nás,alebo kúpim aj rovno tam.
Budem vďačná za každú info. Budeme platiť kartou aj keš a chcela by som mať približne odhad ako je to cenovo tento rok. Určite chceme ísť tam na nákup potraviny nejaké hlavne vody a sladkosti,ovocie.
Napríklad netuším ani koľko vyjde teraz zmrzlina keďže už tuším 10 rokov dozadu vyšla riadne veľa. Ale dnes ten rozdiel asi uz nebude taký veľký.

autor
1. júl 2024

@andreakotesova no ty si šikulka vďaka. SUPER. Ceny na letáku sú ešte v pohode. Vidíš to ja nenapadlo hľadať.

andreakotesova
1. júl 2024

Toto je v meste Pisa. Vyhladaj si aj iné reťazce.

autor
1. júl 2024

@andreakotesova ale tak usudzujem podľa tých cien,že asi si cigy kúpiim doma.

autor
1. júl 2024

@andreakotesova myslím že to bude rovnaké všade. Lidl má tak rovnaké. Aj v Grécku keď sme boli tsk vo všetkých mali rovnaké ceny. Vďaka.

mimimoje
1. júl 2024

Baby, keď sa chcete fakt "nas*ať", tak si pozrite leták LIDL aj IT aj SK - práve je aj u nás taliansky týždeň a niektoré produkty sú rovnaké a teda v IT o dosť lacnejšie. Nakoniec budeš niesť domov z IT viac ako tam z SK.

lucka27391
1. júl 2024

Ahojky, v IT sú potraviny lacnejšie ako u nás všeobecne a hlavne kvalitnejšie. Cigarety sú drahšie, ale zase nie je to drastické, myslím že okolo 5-7 eur

anega79
1. júl 2024

ceny potravin su tu v podstate rovnake ako na slovensku,velky rozdiel nevidim

autor
1. júl 2024

@mimimoje
@anega79
@anega79 Ďakujem všetkým za odpoveď. Nejako ma to vôbec nenapadlo pozrieť leták a chcela som vedieť tak orientačne z prvej ruky. Pripravujeme plány, hľadáme kde čo a ako aj s parkovaním,balím a aspoň mám o starosť menej. Nejdeme tam variť ani nič podobné,ale nakoľko mám troch chlapov tak nejaké vody a maškrty si určite chceme aj v potravinách kúpiť. .Nezvykli sme sa týmto zaoberať nikdy pred dovolenkou,Taliansko bolo vždy drahšie čo sa týka služieb aj reštaurácii,ale už ti zrejme necítiť ten rozdiel. Boli sme uz v IT viac krát,ale dávnejšie. Vďaka za odpovede. A káva zmrzlina koľko teraz vyjde ..?

anega79
9. júl 2024

zmrzka okolo 3 eur, zalezi od lokality. kava piccolo 1 euro, cappucino 2 euro.