Ahojte zienky 😉 Poprosim vas o tipy na konkretnu oblast, hotel, ak mam tieto poziadavky: hotel max. 30min. od letiska, ciste, pozvolne more, cista plaz s dostatkom lehatok, chutna, pestra strava, bazeny aj pre take male deti, najlepsie so smykalkou. Nie prilis hlucny rezort. Nepoznate aj nejaky hotel, kde je v jednej casti izby manzelska postel a v druhej, ktora je oddelena aspon posuvnymi dverami jednolozko, prip. dva lozka? To v pripade, zeby sli s nami aj stare mamy 🙂 Este ma zaujima, ci je tam v druhej polovici juna uz velmi teplo a more dost vyhriate? Viem, ze je tu vela prispevkov na tuto temu, no nemam cas sa vsetkymi preluskavat. Dakujem krasne
Ja vrelo odporucam hotel Aurum Spa & Beach resort v Didime, strava fantasticka, more plytucke a cistucke, uplne vyhriate, detske smyklavky, ihrisko, vsetko je to pod stromami, takze neprazi slnko, posielam zopar fotiek na ukazku, to hovorí za vsetko. Z mojej strany maximalna spokojnost a to som velmi narocny zakaznik. Maly sa ma stale pyta, ci este pôjdeme niekedy do Turecka, tak strasne sa mu tam pacilo🙂
Aj ja odporucam Spice& Spa, pre nas to bola zatial najkrajsia dovolenka, s laskou spominam, urcite sa tam chcem este vratit, nic ine sa pre nas tomuto hotelu nevyrovnalo, ja by som sa tam nastahovala
@katkasofi My cakame v marci druhe, tiez tento rok nikam 😢 buduci rok asi Bulharsko, Sunset Resort (mame odskusany s rocnym synom), letecky 90 minut, 10minut od letiska v Burgase a potom hadam uz konecne Spice, cez aku cestovku ste boli? my sme prave bojovali s tym, ze Slovaci lietaju do Spice-u len z Prahy a tam sa nam nechce, pre nas je najvyhodnejsi let z Popradu, ale uz aj BA by sme zvladli, vyskusali sme aj vedlajsi Adam&Eve (to bola jedna velka party, pre nas to bolo taka tragikomicka dovolenka, ze dodnes placeme od smiechu)
My sme boli Royal Holiday Palace (Lara) a Jacaranda Imperial (Belek). Oba 5*. Belek - plytsia plaz oproti Lare, hotel otvarali len minuly rok v aprili. Mne osobne sa viac pacil Royal. Obe dovolenky sme absolvovali posledny junovy tyzden, uz tam bolo dost horuco. Vzdy sme mali rodinnu izbu (2 oddelene spalne). Bookovali sme si cez tui-reisecenter a v royal bolo max 5 slovenskych rodin (prevazne tam boli rusi ale aj nemvi), v Jacaranda sme boli jedini - tam bola drviva vacsina nemcov. No ak mam porovnat rudi vs nemci, rusi ( teda ti bohatsi) sa vedia fakt spravat, onliekat.... Naproti nim boli nemci tak trosku "sedlaci" s prepacenim. Bolo to citit najma v jedalni - nemali problem ist na veceru v sortkach a tielku a aj po sebe vedeli nechat pekny neporiadok.
Ale vacsina turhotelov bude splnat vase poziadavky, a 5* si trufam povedat ze vsetky.
Este by som si vyberala nielen hotel a cestovku, ale aj let spolocnost. (Ja presne neviem cez ktoru cestovku sme boli) napr prvykrat sme isli so Sun expres (myslim ze su to turci, dalsi rok austrian sirli es. A bolo to fakt citit. V Sun sme dostali suchy rozok a cistu vodu v kelimku ( hranatom) bez slamky, deti z toho nevedeli vobec pit a aj my sme mali trosku problem. No a AA sme mali na vyber z 2 teplych jedal, dezert, kava, caj, nealko, pivo, vino neobmedzene, deti dostali aj male presenty.
@katkasofi: dakujem za tip 🙂 Vyzera to velmi dobre, len hotel zatial neviem v tej cestovke najst 😝 Kedy ste tam prosim ta boli a ak sa mozem spytat, kolko stala rodinna izba? Tie dve izby v nej boli oddelene posuvnymi dverami alebo...?Ci by sme sa s babkami poculi navzajom alebo je tam ake, take sukromie 😀 Komplex vyzera dost rozsiahlo, nebolo teda od vsetkeho daleko? Myslim tym, ci ste nemuseli prechadzat kilometre z izby do restauracie alebo bazenov, ci k moru. Zalezi od izieb alebo je hotel stavany tak, ze odvsadial je blizko? Co ihrisko na trave, je stale na slnku alebo kryte? Este ma zaujima klima - je centralna alebo sa da nastavovat v ramci izieb? Som fakt velmi narocna 🙂
@danieli: vy ste isli akou cestovkou? My mozme z BA alebo z Viedne, neviete ktore cestovky to este ponukali?
@lucki: dakujem, aj ten vas vyzera dobre, len ma zaujima, ci tam nebol pocut hluk z letiska, kedze je relativne blizko? Prip. z lunaparku, ci nie je ruch cely den, mala nam este cez den pekne spi a neradi by sme to menili 🙂 Kolko cca. stupnov koncom juna bolo? Tiez zvykneme chodit posledne 2junove tyzdne.
@flower24 ahoj, hluk z letiska som neregistrovala. My sme noli v 2013 v Royal (deti mali 1,5 a 3,5 r., obidve cez den este spavali a v pohode. Bol to sice vacsi hotel (myslim ze az 500 izieb) rieseny bol velmi dobre, nebolo daleko ci uz do rest alebo inam. Detsky bazen bol blizsie k hotelu, hned za nim bol detsky kutik (indoor aj outdoor) a aj snack. More neviem odhadnut jedze my sme vacsinu casu boli pri bazene. Jedine ta rodinna izba nebola s vyhladom na more (neviem ci vsetky su tak ale nasa bola), ale to nam az tak neprekazalo, sme si povedali, za tam bude e akurat prespavat a nedoliehal k nam pripadny hluk z vecernej zabavy. Izba bola riesena tak, za zo vstupnepredsiene (inak dost velkej) boli oproti vchodu 2 dvere do spalni, v jednej nola manzelska postel, v druhej 2 samostatne lozka (cize sukromie ako take bolo), a z predsiene sa tiez islo do kupelne.
V 2014 sme boli v tom Jacaradan, z letiska sme isli asi az hodinu cize tiez hluk z let nebol. Tento hotel nol tiez velky a dost rozsiahly, k moru bolo dost daleko a aj detsky bazen bol dalej (asi v strede medzi hotelom a morom). Celkovo hodnotim Royal lepsie, v Jacaranda akoby potrebovali este vychytat nejake chybicky kedze v case ked sme boli my tak bol otvoreny 3 mes. Napr pre deti boli dva bazeny (to aj v royal) ale smyklavky bud len malǐinka alebo velky tobogan, chybalo mi nieco medzi tym. Tiez sa mi nepacilo, ze minivlub nebol otvoreny nonstop, myslim ta vnutorna herna, kedze animatorky v case najvacsieho slnka bravali deti na plaz a v case nepritomnosti klub uzamkli (tiez bol az pri bazenoch cize dost daleko. Izba bola riesena tak, ze hned za vstupnymi dverami bola cast s dvomi lozkami cez ktoru sa prechadzalo do druhej spalne oddelenej dverami. V casti toho akoby prechodu bola satnikova skrina a kupelna. A opat sme mali vyhlad na krajinu a nie na more. Klima bola samostatne regulovstelna v oboch miestnostiach.
Celkovo ked porovnavam tieto dva komplexy tak keby sa mam vratit do niektoreho tak jednoznacne Royal Holiday Palace.
@flower24 este teploty, tak v cade ked sme boli bolo uz teplo, az horuco. Vlani sme mali aj 39 inak tych 36-37st. Predvlani si presne teploty nepamatam ale zima nebola 😀. Myslim ze do tur sa na letnu dovolenku chodi bezne uz v maji.
Este jednu vec som chcela, predvlani sme boli 7 noci a vlani 10 ale tych 7 uplne stacilo. Vlani uz bolo aj detom dlho. Radsej sme boli na 2 tyzdnovych dovolenkach ako jednej dlhsej. Ale to len moj nazor a moja skusenost.
@lucki: dakujem za popis. My sme zase boli s dcerkou vacsinu casu pri mori, kvoli zdravotnym ucinkom a pacilo sa jej tam. V bazenoch bola aj tak chladnejsia voda. Takze aj to more ma vsade zaujima, ci byva v tomto obdobi uz teple, s vlnami, ci bez vln... Tymi teplotami si ma prekvapila, nam uplne staci max. 30 - 33C. Kedy by si nam teda odporucila ist? Ked pofukuje vetrik, mozu byt trochu vyssie, ale nie ovela, to nam uz nie je prijemne. Byva to teda bezne, ze v Turecku su posledne dva junove tyzdne take vysoke teploty? Co zaciatok juna?Nam tych 10dni uplne vyhovovalo, kedze dieta sa prve 3dni len adaptovalo. Dokonca sme si vraveli, ze 14dni by bol ideal 🙂 Ale to sme boli v Grecku, tam sme boli 2dni aj na vylete. V tychto tureckych rezortoch je clovek asi cele dni len vnutri, ze? Ci sa oplati ist pozriet aj do okolia?
@flower24 Tak my sme boli len v rezorte, asi dvakrat sme po veceri isli mimo, ale tam nic nie je, len tie tipycke bazare. Ak preferujete more, tak z mojej skusenosti asi oblast Belek (bola som len belek alebo lara), tam bolo more plytsie a pokojnejsie ako v Lare beach. Ale raz som si to odmerala a k moru to v tomto hoteli bolo nejakych 700 m a ked som isla s dvomi detmi (z toho mala odmietala ist peso a kociar som uz nemala - keby viem tak ho urcite zoberiem, takmer vsade som ju nosila na rukach plus ine veci k tomu).
Mozno sa este niekto ozve ohladne teplot kto bol koncom maja alebo zaciatkom juna. Ale urcite najdes aj na nete stranku s priemernymi teplotami v danom obdobi v tej ktorej oblasti.
@flower24 my sme sli cez invia.sk, vtedy sme leteli z Bratislavy a bol to hotel na vyziadanie, ale ponukali len let z Bratislavy (co sme teda brali) tento rok sme uz nestihli hotel vyziadat, sli sme na poslednu chvilu, tak sme vybrali iny hotel (Royal Alhambra Palace-tiez super, ale Spice je Spice 😀 )
nejake dalsie tipy zienky? 🙂
juj este ohladom teplot, minuly rok - teda 2014 leteli sme 7.6. s navratom 18.6. more teple, vonku prijemne leto, este nebol ten klasicky turecky vypek, teda teploty do 32, potom sme leteli od 18.8. s navratom 25.8. tusim a to bol hardcore (more teple ako polievka a vonku 38 od rana az do vecera, cez obed 42, noci horuce, plavky neschli), kedze mame 3-rocneho syna nam vyhovovalo aj kvoli nemu ovela viac ten jun alebo potom az september od polky ku koncu, no a Spice patri pod oblast Belek, do mesta je to taxikom za 5 minut, teraz tam maju aj nejake nove obchodne centrum, neboli sme vsak tak neviem posudit a odporucam kocik (my sme ho mali kazdy rok, uniesol kila vsetkeho potrebneho a maly v nom aj spal aj oddychol ked nevladal chodit)
@danieli my ideme do Royal Alhambra toto leto. Takže sa vám tam páčilo?
@miskap2111 Ano, nam sa v Alhambre pacilo, po Spice pre nas druhy najkrajsi, novootvoreny hotel, cistucky, izby krasne, areal velikansky, jedlo bolo super, restauracia dostatocne velka s cca 50-timi detskymi stolickami, stylom, ze dieta usadis a kym vyberas jedlo, vozis si ho so sebou, potom si s nim mozes sadnut kamkolvek, plus detska restauracia s malymi stolikmi stolickami, priborikmi a riadikmi, chladnickou na dzusy a mlieko, malymi jedalenskymi pultikmi, uplna zmensenina dospelackej restauracie, bazeny super, tobogany, detsky bazen, kazdy den nejake atrakcie, more krasne, lehatka vzdy dostupne, vecerny program samozrejmost, dve vonkajsie restauracie s uzasnym jedlom pocas celeho dna bolo co jest (rodiny s detmi ocenia), detsky kutik vonku v tieni, kolotoce vecer od 19-tej uz ani nespominam, medzi hotelom a plazou vedie pesi chodnik, da sa nim ist k inym hotelom, na miestne trhy na nakupy, alebo len tak sa pomotat, vlastne hned za hotelom je take nieco ako obchodne centrum - vonkajsie trhovisko, ceny su tam ovela lepsie v porovnani s oblastou Belek, zvonku to vyzera male, no v skutocnosti je tam hadam 50 obchodikov so vsetkym
@danieli super! Vďaka !
Royal holiday palace- Turecko, Lara. Nádhera, najlepšia dovolenka v mojom živote. ( my sme boli s ročným a 6 ročným) 15 min od letiska, jedálnička a jedlo pre malé detičky, výživy, mliecka, ....) , šmykľavky, tobogany, lunapark .... Izby sme mali 2 prepojené so spoločnou chodbou, úžasne služby, no fakt, Nádhera.....
Nejake dalsie tipy? 🙂
My ideme Marti myra club, super pre najmenšie detičky, dlho sme vyberali a čítali recenzie, toto nám vyšlo ako top. Sú tam detské kútiky vonkajšie a vnútorné a už také lepšie, detská zoo, šmýkačka v bazené už pre 1 ročné dieťa a pod....http://www.tripadvisor.sk/Hotel_Review-g297969-...
Cestujete, študujete alebo pracujete v zahraničí? Tak určite poznáte tú situáciu, keď sa vrátite domov a vidíte svoj účet za telefón. Už žiaden roaming v Európe! Zrušme nezmyselné poplatky za telefónne služby v zahraničí od decembra 2015. Podporte našu petíciu proti roamingu v Európe a zdieľajte: http://www.change.org/zero-roaming #zeroroaming. Nenechajme telefónne spoločnosti, aby rozhodovali za nás. Sledujte nás na twitteri: @zeroroaming2015 a na facebooku: Zero Roaming 🙂
@flower24 my sme mali presne tie iste požiadavky a spĺňal ich hotel v Beleku Spice hotel&spa. Úplná rozprávka. Mali sme rodinnú izbu. Dcérka mala 5 rokov a syn 18 mesiacov. Išli sme cez Rakúsku cestovku, slovenské ho neponúkali. Vyberali sme veľmi dlho tuto dovolenku a oplatilo sa. Mali sme rodinnú izbu s dvoma balkónmi. V rezorte bolo aj ihrisko pre deti na tráve, tobogany, prekrásna pláž a stále bolo čo jesť kedže sme mali AI. U deti fičali hlavne palacinky pri bazéne. Jedine čo by ti tam mohlo vadiť je že tam neboli slovenský animátori. Ale naši sa zahrali aj s nemeckými, anglickými. Bola tam aj krytá herňa vnútri objektu, detičky mali cely deň k dispozícii dzusiky. Jedalen bola zvlášť aj pre deti s detským jedlom a pultmi im prisposobenymi.... Uplna rozprávka fakt. Ale ja si myslím že v Turecku nájdeš veľa dobrých hotelov..