Ahoj baby, chceme ist s manželom a drobcom na dovolenku do Ománu. Predchadzajuce temy som čitala ale buď su stare alebo som nenašla to, co som chcela. Rozmýšlala som že by sme šli asi až koncom septembra lebo nechcem aby bolo príliš teplo pre maleho. Mam to posunuť ešte dalej ? Alebo nechat tak ? A ktory hotel, rezort odporúčate ? V Ománe som ešte nebola a tak neviem čo od toho čakať a čo si vlastne vybrať.. Za rady Ďakujem 😊
My sme boli vo februari, cize uprostred ich sezony. 30 stupnov sme mali. Teraz si tam monzuny, cize plaze zbalene, fuci tam a more je rozburene. Horuco je tam aj teraz, ale proste nie je az do oktobra-novembra u nich sezona
@saskia_98 ale uprimne ti poviem ze all inclusive je lepsi v 5* hoteli v turecku ako v 5*hoteli v omane. Plus mne tam vadilo ze alkohol nenalievaju medzi 11-14(ak sa dobre pamatam), plus si alko drink nesmies zobrat na plaz, ani na izbu, ani k bazenu. Tato pre mna zbytocna buzeracia mi vadila.
Hlavne si kukni, kedy je tam sezona, aby ste nedopadli, ako tato 😀
https://www.cas.sk/clanok/864198/martina-vysoli...
To je skôr na dovolenku cez zimu 🙂
@tanalyn no potrebovala by som take niečo kedze manzel musi relaxovat často. 😁
@belllinka Bože 😂😂 presne pre toto sa pýtam že kedy ist a kam 😀 Ved za opytanie nebiju 😁
@eliska13 no ono ja som nemala ani predstavu kedy ist alebo co a do turecka v decembri nepojdem 😀 a Kapverdy to som ani nerozmyslala .. V podstate ja ani neviem kam ist len manzel zahlasil, ze dovolenka v Bulharsku sa mu neratala a tak chce ist v jeseni este na jednu ale kam to sa uz nevyjadril len ze mam daco pohladat. A na pamiatky tiez nie je, kedze na dovolenke sa chce vyvalovat pri mori a oddychovat .. 🙄
@belllinka :D :D :D :D Tak ti to teda vychytali, dat 5000 za takuto dovolenku, prist tam a zistit, ze tam nie je sezona. Akoze gol. Fakt ich mohli v tej cestovke upozornit, to je podla mna celkom chrapunstvo, Keby ich upozornitli a povedali by, ze aj tak chcu ist vtedy tak ok ich vec ale takto
Takze pozerali sme manzelove turnusy a dovolenka nam vychadza az od 9teho decembra lebo skor jemu dovolenku nedaju. Takze vybrali sme nakoniec ten oman a este pozerame rezorty tak dufam ze vyberieme dobry..
Ahoj, my sme boli tento rok na veľkú noc a bolo super, nám sa veľmi páčilo, ešte by sme tam šli. Boli sme vo fanare, má tri pláže -jedna úplne s kludnou vodou bez vĺn, pre malé deti ideál, druhá trocha vlny a tretia veľké vlny, čo sa páčilo nášmu 6 ročnému najviac😀jedlo na výber v troch reštauráciách, dalo sa vybrať, nas malý je vyberavy ale najedol sa. Ráno wafle, lievance, večer pizza, cestoviny a kopa ďalších veci na výber. Hotel čistý, každý deň upratovali a dôkladne. Alkohol nepodávajú vždy ako tu už bolo písané, pre nás to nebol ale problém žiadny. V apríli tam bolo cez obed určite cez 30stupnov, bolo dosť horúco ale dalo sa to vydržať, bud sme šli obedovat v horúčave alebo sme boli pod slnečníkom. Voda v oceáne tepla ako čajík čo mne vyhovovalo, podľa mňa pre deti super, bez stresu že prechladne dieťa. Personál bol slušny, bez problemov. Rozprávali sme sa s plavčíkom a vravel že december a Vianoce je plná sezóna plno ľudí,apríl je už koniec sezóny, keď sme my boli v apríli bolo okolo nás obsadených do 10 lehatok takže veľký kľud.pritom som mala pocit že hotel je plný. Nebolo tam ludoprazdno, všetko fungovalo na 100percent.po apríli už asi začína monzun keď je zakázané kúpanie, stale prší a sú tam len domáci,to je asi ten prípad čo bol v novom čase. Vtedy zbytočne ísť. September je ešte skoro podľa mňa.podla mňa pozri Google kedy je sezóna. Jediné mínus bola cesta a tá bola otrasná. My sme leteli z Prahy ale lieta sa aj z Bratislavy. Myslím že mali rovnaké lietadlo ti čo išli z Ba, s medzipristátim, keď sa tankovalo palivo,vtedy sme hodinu stali na letisku, nedá sa vystúpiť,vypli klímu,bolo horúco.cesta trvala 7hodin.leteli sme charterom Smartwings čo bola úbohosť,jedlo na grc, bolo na výber ale nám sa neušlo,len to čo ostalo sme mohli mať.ako snack ponúkali jednu horalku,wifi nešlo,wc špinavé,deky sa neušlo každému,cestou späť nám dali deky použité z predošlého letu. Po prílete do omanu sme čakali v rade asi 2,hodiny na vízum,omanci majú čas. Ale potom už bolo všetko super len pretrpiet cestu,kvôli tomu by som s úplne malým nesla, náš je väčší ale bol nervózny a unavený. takze ja doporučujem len sa pripraviť že cesta je náročná😀
@briseovna01 Ďakujem 🧡 no ked maly zvladol 18 hodin v aute do Bulharska zvladne aj to dufam a hlavne uz bude mat v case dovolenky rok tak hadam to prežije 😀 Letenky som ešte nepozerala lebo neznašam lietanie ale pustim sa aj do toho .. Dufam že cestu nejako prežijeme 😂 Už som pozerala recenzie aj na tento rezort a pačilo sa mi podľa fotiek tak dufam že nam to vyjde. ☺
@saskia_98 mozno taký drobček ešte lepšie znesie ako väčší že bude aj spinkat po ceste, isiel s nami v lietadle asi taký dvojročný a ten napodiv celkom dobre, aj spinkal, pozeral tablet rozprávky, to len naš je väčší a nespal,bol potom unavený, unudeny😀my sme šli cez cestovku Fisher, bolo tam kopu slovákov, cestovka Hydrotour aj satur. Nám sa nechcelo samým hľadať lietadlo a ubytovanie tak sme brali cez cestovku.predtym som pozerala aj letenky že sami si zabookujeme aj hotel aj let a nezdalo sa mi to oveľa lacnejšie oproti cestovke ale zas nie som v tom hľadaní veľmi zbehla.zvolila som jednoduchšiu cestu😊každopádne fotky na internete zodpovedali realite, nám sa veľmi páčilo😀držím palce aby vám to vyšlo 😉
@briseovna01 Ďakujem 😊😊 no v cestovke som ešte nebola ale skočim sa aj tam pozriet že ake rezorty alebo čo .. No uvidim ja zas si najdem aj prepojim hocičo to je ten najmenši problem 😁 .. Uz som rozmyslala aj medzizastavku na 2 dni v Emiratoch ale to ma manžel zrušil že veľa na neho tak smola hadam mi raz aj emiraty vyjdu 😁😁😂
@saskia_98 nám tiež nukala v cestovke emiráty ale tam bolo veľa hotelov na výber a niektoré ďaleko od letiska, ďalšie v recenziách že okolo sa stavia takže stavebný ruch tak sme potom vybrali oman. Tam v salalah ponúkali naše cestovky myslim že len dva hotely ten fanar a potom rotana, takže nebolo až také ťažké vyberanie😊emiráty sú vraj super asi väčší život je tam,záleží asi od oblasti a toho čo človek chce. Ten salalah je kľudný, tam večer mimo hotela nič moc nie je, len taká mini promenáda kde sa dá prejsť a nič iné.nejake dve tri kaviarne a reštaurácia ale tam nemá človek dôvod ísť keďže všetko má v hoteli a zadarmo v rámci All inc.sedeli tam hlavne domáci.dalo sa v rámci All inc objednať tematické večere v hotelových reštauráciách také že Turecká,brazílska, Talianska atď to bolo dobre,len to bolo treba sa nahlásiť po príchode lebo počet ľudí bol limitovaný a rýchlo sa to rozchytalo.nam ten klud vyhovoval, dalo sa sedieť večer v rámci hotela vo viacerých baroch, hoci s dieťaťom tiež je to limitované😀
@saskia_98 Ahoj....my sme boli teraz vo februári v Ománe...odporúčam hotel Fanar v Salalah....bola to najkrajšia dovolenka na akej sme boli...plaž bola nadherná...biely piesok...všade klud a čistučko...bolo teplo okolo 30 stupnov....hotel pekny ..čisty...izby každy den upratane ....jedlo bolo velmi dobré /ako tu už bolo uvedene že v turecku all inclusive bolo viac jedla je to pravda...ale ked porovnam jedlo v turecku a v omane tak sa ani neda....v omane bolo jedla menej druhov ako v turecku ale chutnejšie...a hlavne tie kolačiky a dezertiky boli take lahučke a chutne...v turecku my kolače nechutili ani tie našlahane dezerty /, alkohol bol podavany v určitých hodinach. Leteli sme s BA priamym letom do Ománu...na viza sme nečakali dlho cca pol hodinky. Isli sme cez hydrotour. Odporúčam Omán
@kvetinka1983 ahoj, ja uz som nam bookla Oman a tiez hotel Fanar takze som rada ked tu citam dalsiu dobru recenziu, lebo sa uz mega tesim 😊😊😊😊 a cesta ? Kolko trval let ? Lebo mam panicky strach z lietania takze toho jedineho sa bojim. 😀
let trval tam 6,5hodiny a naspäť 7,5hodiny....nemusite sa bať lietania je to v pohode.....fotky ktore su na nete zodpovedaju skutočnosti je tam naozaj krasne...všade je tam vôna kadidla a ich olejov mne sa to strašne pačilo.
@briseovna01 Dobrý deň, rada by som sa pýtala, či ste si dali zaočkovať... hepatits A, B, aký máte názor na očkovanie a skúsenosť? Vopred ďakujem. S pozdravom Denisa
nie nedali sme sa zaočkovať....netreba
@kvetinka1983 netreba ? Ja som bola preistotu ..
nie netreba
@denisav1985 dobrý deň, hep A sme neboli zaočkovani, hep B áno ale nie kvôli dovolenke, to sme boli dávno predtým z iných dôvodov. Malý mal hep B v povinnom detskom očkovaní, na A sme ho nedali. Ja osobne by som očkovanie na hep B kvôli dovolenke v omane neriešila, ak by som nebola už skôr zaočkovana, možno tu hep A ale tu možno dostať v hociktorej krajine špinavými rukami. Hep. A môže človek prekonať ako hnačkové ochorenie a nevie o tom, dajú sa zobrať protilátky u obvodnej ak bude ochotná a ak ste niekedy prekonali, máte imunitu a očkovať netreba.
tam je tak čisto aj luxus že sa nemusite bať nieakeho hnačkového ochorenia ani zaludočnych problemov....naozaj luxus
Sezona je az od novembra. Nechod skor. Boli sme salalah rotana resort. Nie je co vytknut.