Tenerife s malými deťmi v januári

freepalestine
19. dec 2023

Ahojte,
Koncom Januara ideme na par dni na Tenerife. Viete niekto doporucit z vlastnej skusenosti:
Hotel/Ubytovanie pre rodinu s detmi, kde by bol vyhrievany bazen? Popr. s opatrovanim deti
Co na juhu ostrova s detmi navstivit?
Opatrovatsku sluzbu, na strazenie malych deti jednorazovo?
Vopred vdaka za rady.

melanta
19. dec 2023

@freepalestine ubytovanie odporúčam Baobab suites, ak nepotrebujete byť priamo pri mori a vybrať si apartmán s vlastným bazénom. Pozrieť na Tenerife by som pozrela Siam park, Aqualand a Delfinarium vedľa Siam parku, určite Loro park. Taktiež by som išla na sopku na vyhliadku a prejsť si park Teide (na úplný vrchol sopky treba kupovať vstupenky vopred, denne púšťajú len 200 ľudí, takže to už na koniec januára lístky nedostanete). Určite by som pozrela aj hlavné mesto Santa Cruz a v ňom okrem iného aj Palmetum. Hoci na Tenerife máme apartmán a považujem to za veľmi bezpečné miesto, opatrovateľskú službu nepoznám a ani si neviem predstaviť, že by som v cudzine nechala dieťa niekomu cudziemu.

maranco
19. dec 2023

Výstup na kráter Teide treba rezervovať aspoň 3 mesiace vopred, povolenie je bezplatné.
Ale viete ísť lanovkou do výšky 3500 metrov. Cena je 40€ tam a späť, jeden smer 22€.
Tehotné ženy, deti pod 3 roky a TŽP nemôžu ísť na lanovku.

freepalestine
autor
19. dec 2023

@melanta dakujem za odpoved. Ani ja si neviem predstavit deti dat cudziemu opatrovat, preto som chcela dake referencie pre pripad, ze by sme na 2-3 hod chceli byt bez deti. Su este malinke, takze na sopku atd by sme este nesli, no zbytok miest, co si napisala znie zaujimavo.
Tie baobab suits su trosku nad budget..
A este.. mas odskusanu daku autopozicovnu z letiska?

maranco
19. dec 2023

Požičovňu pozri cicar.com, a viete ísť aj do národného parku na rozdiel od Tatier je parkovanie bezplatné (občas treba hľadať miesto) aj bezplatný vstup do národného parku.
Len mapy majte stiahnuté v mobile offline, niekde na horách môže byť výpadok signálu.

S deťmi zvládnete chodník č. 3 pri La Catedral

freepalestine
autor
19. dec 2023

@maranco vdaka!

melanta
24. dec 2023

@freepalestine skús pozrieť Parque Santiago, komplexy priamo pri mori, bazén. Sú 4 komplexy, na sebe nezávislé, označené I, II, III a IV. Chodievame okolo nich v rámci prechádzok a vyzerá to pekne.

janka95
30. dec 2023

Ahoj. Daj potom vedieť ako sa ti páčilo , ubytovanie, počasie. Čo pozrieť. Chystáme sa tam neskôr tiež . Ďakujem 🙂

lienk12
19. jan 2024

@freepalestine Hoj už ste boli na tej dovolenke?

freepalestine
autor
19. jan 2024

@lienk12 dnes sme prileteli, je tu teplucko 🙂 to je vsetko co zatial mozem napisat..
a cicar je super autopozicovna

antonia15
19. jan 2024

📌

freepalestine
autor
21. jan 2024

Kedze ste sa viacere “pripli”, tak vam sem par postrehov priebezne napisem pocas dovolenky, bo ak by som to naraz pisala po navrate, tak isto zabudnem.
Osobne nemam rada velke horucavy. Januar je asi najchladnejsi mesiac pre tenerife a aj napriek tomu je tu krasne teplo. Pofukuje prijemny vietor. V nevyhrievanom bazene sa da kupat, aj ked je trosku chladnejsi. Zavcas rana je to este na dlhe rukavy, no ako slniecko vykukne uz je tu “letne”. Myslim, ze na jar a na jesen je tu najprijemnejsie, bo v lete tu musi byt extremne teplo. Som rada, ze sme tu mimo hlavnej sezony, aj letenky boli pomerne lacne, ubytovanie samozrejme zalezi co a kde, ale hlavne nie je tu preplnene..
Byvala som na juhu Spanielska pred par rokmi, a pamatam si, ze ovocie a zelenina boli pomerne lacne.. veci v supermarketoch tiez. Boli sme na nakupe v lidli, a teda bola som v soku, ze vatsina veci, co bezne kupujem bola drahsia ako v lidli (v irsku). Napr lidl plienky cislo 5 kupujem za 4.29€ a tu stoja 7.99€.
Kazdopadne tym, ze vela ovocia je lokalna tak chuti skvelo. Jahody su, ze mnam! Ale ako pisem.. drahe. V balicku bolo 7 velkych a stali 2.99€ 🤷🏼‍♀️
To len tak o cenach, bo som necakala, ze tu budu ine ceny ako na poloostrove.
Spanielsky viem, ale aj keby som nevedela, tak anglictina uplne postaci, kedze je to tu preturistovane 🙂
A to je asi tak vsetko nateraz.

freepalestine
autor
21. jan 2024

Tu: https://monkeypark.com/ sme dnes boli. Vstupne 10€ za dospeleho. Male deti zdarma. Uplne skvela mini zoo s opicami, kanarikmi a vela inymi vtakmi a zvieratami. Interaktivna - mozte krmit zvieratka a s vela byt spolu v klietke. ❤️

freepalestine
autor
22. jan 2024

Este k cicar.es - auto nas stalo 232€ na tyzden (mali aj lacnejsie za 188€). Autosedacky a podsedaky su zdarma, druhy vodic tiez, kilometre bez limitu a kompletne poistenie bez spoluucasti. Dostali sme ho s polkou nadrze, za kt si zauctovali 28€ a bud vratime poloplne a vratia nam peniaze alebo prazdnejsie a nechaju si rozdiel. Nebrali ziadnu zalohu (raz v irsku si nechala autopozicovna 1000€ ako zalohu 🤷🏼‍♀️), pobocku maju hned na letisku tenerife sur pri “pasoch na kufre”, do 10min sme mali kluce od auta a auto na vyzdvihnutie ca 3’ pesi od vychodu z letiskovej haly. Napisem este ked auto vratime ci vsetko ok, ale zatial mozem len doporucit. 👍🏻

freepalestine
autor
22. jan 2024

Dnes sme boli na plazi Las Vistas. Minutu pesi je parkovisko za 1.80€/hod. Ak si chcete lehatka so slnecnikom prenajat tak za 2 a slnecnik sa plati 12€. Plaz je piesocna, krasna a plna ludi aj ked je januar. More je chladnejsie, ale da sa v pohode kupat. Teple slnko potom dostatocne zohreje;)

janka95
27. jan 2024

@freepalestine ahoj už ste doma ? 🙂 ako sa ti celkovo páčilo na tenerife? 🙂

freepalestine
autor
3. feb 2024

@janka95 ahoj, prepac.. doma sme uz tyzden a ja som pomaly cas nemala ani vybalit.. zhon..
no, celkovo je tenerife krasne. Pocasie skvele. Loro parque, cicar a hotel kde sme prve tri noci boli (Santa Barbara Golf club) mozem uprimne doporucit.
Ten hotel bol super. Su to apartmany- priestranne, s balkonom, spolocne priestory maju bazen, detsky bazenik, kaviaren, bar, obchody, ping pong atd.. a za docela fajn cenu (ca 150€/noc). Je 12’ autom z letiska a 20’ autom na ospevovane plaze. Sam hotel je pri mori. Mali sme z apartmanu vyhlad rovno na more. Ak by sme niekedy este na tenerife sli (radi objavujeme nove miesta, takze asi skor nepojdeme), isto by sme sa do toho hotela vratili.
Inak, doporucujem si nebalit vela oblecenia so sebou, a skor si tam nakupit. Spanielsko ma vseobecne krasne oblecenie, a su aj lacnejsie ako v zbytku Europy.
Co sa mi nepacilo bol vzduch.. kvoli piesku zo sahary je znecisteny a mna z toho extemne drazdili oci 🤷🏼‍♀️
Zaverom- ak mozte, chodte. Kraaasny ostrov. Za tyzden sme toho vela zazili a videli, no aj mesiac by bol malo zazit a vidiet vsetko. Som rada, ze sme sli mimo hlavnu sezonu, bo aj tak bolo dost turistov..

A inak.. ceny potravin sa za poslednych 6 rokov zdvihli aj na spanielskom poloostrove, takze to nielen tenerife je drahe..

janka95
3. feb 2024

@freepalestine super ďakujem krásne. My sme prešli len Mallorcu a Gran Canariu na motorke a páčilo sa nám, tak chceme prejsť ďalej. 🙂 snáď sa nám tam v apríli podarí ísť . A ten hotel pozriem určite. Hlavne ze by bolo čisto a dobrá strava :- )

freepalestine
autor
4. feb 2024

@janka95 stravu som riesila pre nas ja - okrem obeda, kt sme si vzdy dakde dali. A cisto bolo fajne