Tatry v apríli s malými deťmi. Tip na výlet s kočíkom

janifer
28. mar 2017

Na prelome aprila a maja ideme na Strbske pleso s 2 malymi detmi, rada by som sa popytala na inspiracie na "outdoor" vylety, vsetko dostupne s kocikom, idealne po asfaltovej ceste alebo lesnou cestickou pre kocil, ziadne lanovky ani nic, kde by bola hrozba urazu, posmyknutia sa na lade. A prosim nepiste mi tipy na akvaparky a ubytovanie. Nosic mam, ale aj tak nemozem stale nosit, dieta si lepsie pospi v kociku a idem si aj ja oddychnut a nie sa ustvat. Dakujem za tipy!

slavkicek
29. mar 2017

ak chcete ísť kočíkom tak pekná prechádzka je na Popradské pleso. Ide sa zo zastávky Popradské pleso celý čas po asfaltovej ceste. Trvá to cca 1:15h. Je to pekná prechádzka. Hore sú dve chaty kde sa viete najesť a oddýchnuť si.Pekná prechádzka je aj z Tatranskej Polianky tiež po asfaltovej ceste na Sliezky dom. Hore je hotel, takže tiež sa viete najesť a posedieť. Kočíkom sa dá ísť aj zo Starého Smokovca po asfaltovej ceste hore na Hrebienok a z Hrebienka je to kúsoček k Rainerovej útulni. Nie je to síce asfaltka, ale viete tam ísť s kočíkom a aj veľa ľudí tam s kočíkom chodí.

moni244
29. mar 2017

Najprv by som si popozerala trasy, vylety a az potom sa rozhodovala o lokalite a kupovala ubytovanie

martinuska
29. mar 2017

My sme isli zubackou na Hrebienok a potom na Rainerovu chatu s kocikom. Na niektorych miestach je tam taka dierovana dlazba ci co, celkom to trasie ale sikovny ocko potlači. Za hodinku sme boli v kludnom tempe naspät na Hrebienku.

didamt
29. mar 2017

@slavkicek joj toto sme absolvovali minulý rok, kočíkom na popradské pleso 🙂 to bola s tým kočíkom riadna makačka :D a to sme zdatní turisti 🙂

vivusika
29. mar 2017

@slavkicek super,my sme toto absolvovali keď mal malý pol roka a úplná pohodička...🙂

slavkicek
29. mar 2017

@didamt my sme to tiež absolvovali s kočíkom a nám sa to zdalo úplne v pohode 🙂

@vivusika nám sa to tiež zdalo úplne v pohode 🙂 a hlavne veľmi sa nám páčilo.

hettinka
29. mar 2017

na Hrebienok lanovkou je to v pohode, možno sa tam hore poprechádzať trošku, ale všetko podľa stavu ciest v apríli tam ešte môže byť sneh, tento rok ho bolo viac
ja myslím, že len to Popradské pleso by sa dalo, prípadne s kočíkom okolo Štrbského plesa, prípadne smerom okolo vlekov na vodopád Skok, kým je cesta
s malými deťmi odporúčam Tricklandia v Smokovci

janifer
autor
29. mar 2017

@moni244 my preto Strbske, ze sme alergici a aspon viem, ze je to najvyssie polozena osada v SR, teda snad sa nemylim. A mali sme dobru referenciu na hotel, takze nebolo o com. Ak ide clovek na viac ako tyzden, tak uz chce mat aj pohodlie na izbe.

@slavkicek az priamo na Popradske je asfaltka? Uz si to velmi nepamatam.
Dakujem za odpovede!

slavkicek
30. mar 2017

@janifer ano az priamo hore ide asfaltka. Uzite si vylet 😉

antoniod
30. mar 2017

Ja by som sa toho nebál, myslím že je to dobrý výlet a deti sa pri tom poriadne unaví ... 🙂

lulu2014
30. mar 2017

my sme boli cez jarné prázdniny na Štrbskom...hotel Trigan....je tam malý detský kútik...bazén pre dospelákov ale aj detský so šmyklavkou a majú tam aj nejaké kolesá a hračky.
Aquaparky aqua city Poprad....alebo Tatralandia Lipt.Mikuláš .... a pri ňom je aj kontaktná zoo...nám sa tam páčilo. Prípadne nejaká jaskyňa .... už asi budú otvorené. / pozrite internet/
Alebo sa ísť previezť na Dunajec na pltiach ... ale to je myslím cca 100 km. / ak už budú premávať/
Neviem ako malé deti máte ... ale keď kočík...tak vám budú stačiť asi aj bežné prechádzky...na Štrbskom....dá sa tam jazdiť na autíčkach / v zime na skútroch/ ... a čerstvý vzduch sám o sebe robí svoje.
A keďže si chcete oddýchnuť aj vy .... tak pohodička....prajem peknú dovolenku. 🙂

gabica
30. mar 2017

Tricklandia​ v Smokovci