Na prelome aprila a maja ideme na Strbske pleso s 2 malymi detmi, rada by som sa popytala na inspiracie na "outdoor" vylety, vsetko dostupne s kocikom, idealne po asfaltovej ceste alebo lesnou cestickou pre kocil, ziadne lanovky ani nic, kde by bola hrozba urazu, posmyknutia sa na lade. A prosim nepiste mi tipy na akvaparky a ubytovanie. Nosic mam, ale aj tak nemozem stale nosit, dieta si lepsie pospi v kociku a idem si aj ja oddychnut a nie sa ustvat. Dakujem za tipy!
Najprv by som si popozerala trasy, vylety a az potom sa rozhodovala o lokalite a kupovala ubytovanie
My sme isli zubackou na Hrebienok a potom na Rainerovu chatu s kocikom. Na niektorych miestach je tam taka dierovana dlazba ci co, celkom to trasie ale sikovny ocko potlači. Za hodinku sme boli v kludnom tempe naspät na Hrebienku.
na Hrebienok lanovkou je to v pohode, možno sa tam hore poprechádzať trošku, ale všetko podľa stavu ciest v apríli tam ešte môže byť sneh, tento rok ho bolo viac
ja myslím, že len to Popradské pleso by sa dalo, prípadne s kočíkom okolo Štrbského plesa, prípadne smerom okolo vlekov na vodopád Skok, kým je cesta
s malými deťmi odporúčam Tricklandia v Smokovci
@moni244 my preto Strbske, ze sme alergici a aspon viem, ze je to najvyssie polozena osada v SR, teda snad sa nemylim. A mali sme dobru referenciu na hotel, takze nebolo o com. Ak ide clovek na viac ako tyzden, tak uz chce mat aj pohodlie na izbe.
@slavkicek az priamo na Popradske je asfaltka? Uz si to velmi nepamatam.
Dakujem za odpovede!
Ja by som sa toho nebál, myslím že je to dobrý výlet a deti sa pri tom poriadne unaví ... 🙂
my sme boli cez jarné prázdniny na Štrbskom...hotel Trigan....je tam malý detský kútik...bazén pre dospelákov ale aj detský so šmyklavkou a majú tam aj nejaké kolesá a hračky.
Aquaparky aqua city Poprad....alebo Tatralandia Lipt.Mikuláš .... a pri ňom je aj kontaktná zoo...nám sa tam páčilo. Prípadne nejaká jaskyňa .... už asi budú otvorené. / pozrite internet/
Alebo sa ísť previezť na Dunajec na pltiach ... ale to je myslím cca 100 km. / ak už budú premávať/
Neviem ako malé deti máte ... ale keď kočík...tak vám budú stačiť asi aj bežné prechádzky...na Štrbskom....dá sa tam jazdiť na autíčkach / v zime na skútroch/ ... a čerstvý vzduch sám o sebe robí svoje.
A keďže si chcete oddýchnuť aj vy .... tak pohodička....prajem peknú dovolenku. 🙂
Tricklandia v Smokovci
ak chcete ísť kočíkom tak pekná prechádzka je na Popradské pleso. Ide sa zo zastávky Popradské pleso celý čas po asfaltovej ceste. Trvá to cca 1:15h. Je to pekná prechádzka. Hore sú dve chaty kde sa viete najesť a oddýchnuť si.Pekná prechádzka je aj z Tatranskej Polianky tiež po asfaltovej ceste na Sliezky dom. Hore je hotel, takže tiež sa viete najesť a posedieť. Kočíkom sa dá ísť aj zo Starého Smokovca po asfaltovej ceste hore na Hrebienok a z Hrebienka je to kúsoček k Rainerovej útulni. Nie je to síce asfaltka, ale viete tam ísť s kočíkom a aj veľa ľudí tam s kočíkom chodí.