Taliansko verzus Španielsko

ivuska216
27. apr 2023

Ahojte mamičky. Chcela by som sa opýtať ktoré ste sa sťahovali zo Slovenska do Talianska alebo Španielska ako to zvládli vaše detičky? Mi s mužoma a s dcérkou tiež rozmýšľame sa odsťahovať ale nevieme sa ani rozhodnúť že kam či Taliansko alebo Španielsko. Jazyk sme sa len teraz začali učiť, dcérka ma 5 rokov ona zatiaľ jazyk žiadny nevie. Odporučili by ste nám odísť s tadeto? A kam Taliansko alebo Španielsko?

luccija
27. apr 2023

@ivuska216 prečo zrovna tieto "chudobné" krajiny?Španielsko má veľkú nezamestnanosť, ak by som si mala vybrať kvôli práci a financiám tak ani jednu
Kvoli krajine a mentalite Taliansko

gejb
27. apr 2023

@ivuska216 a učíte sa oba jazyky?

pribinak
27. apr 2023

Ako sa chceš uplatniť na trhu prace ak neovladas ani základy?
Budeš robiť nízkokvalifikované prace a zarobíš toľko koľko aj tu.

Čo tak zistiť kde je aká situácia s prácou a bývaním lekárskou starostlivostou a podľa toho hľadať ?

eliska13
27. apr 2023

@ivuska216 ak nerobíš v gastre, alebo prácu, ktorú môžeš robiť z domu programátor a pod zabudni.
Ziju z turizmu budeš robiť ako blázon celé dni a chodiť domov k polnoci druhú polku roka živoriť v tom lepšom prípade sa biť o prácu zase niekde v gastre.Vacsina ľudí pracuje sezónne.Su leniví, zdravotníctvo ubohe a poplatky za bývanie vysoké.V zime budeš v 3 svetroch ako zaplatiť kúrenie.Moja sestra pracovala ako masérka v hoteli po sezóne umývala riady v inom hoteli.Su tu ženy čo žijú v Spanielsku a nezdá sa mi, že sú spokojné.Okrem tých čo robia na seba.
Išla by som tam iba ako bezdetná nie s rodinou

eliska13
27. apr 2023

Ale jazyk je ľahký sestra dodnes nezabudla našla veľa priateľstiev, ale bola tam pred koronou a teraz polovica zariadení skrachovala, keď tam išla na návštevu.

tenerifka
27. apr 2023

Aku mate s muzom pracu? Ste ochotni na zaciatok znizit zo svojich narokov a robit aj menej kvalifikovanu pracu?
Ja tu zijem 24 rokov, ale som na Kanarskych, tu je praca a sezona po cely rok. Nepotrebujes kurenie, nepotrebujes zimne oblecenie, ale….je velky rozdiel medzi mestami, ak to nepoznas, mozes sa ulakomit na lacne byvanie v nejakej pochybnej stvrti.
Odpoved na tvoju otazku-dcera mala 7 rokov, jazyk sa naucila rychlejsie ako ja. Len ja som bola vydata za Spaniela a mala som zazemie. Pre mña to bolo jednoduche aj s pracou, vedela som obstojne nemecky a dlho som robila na recepcii v hoteli.
Na spanielsku pevninu by som ale byvat nesla, aj ked tam mame nehnutelnosti a nemali by sme problem sa uchytit. No tu mame cely zivot-dom, skvelu pracu( podnikanie), teplo po cely rok….

olimuc
28. apr 2023

Ja by som si zo skusenosti vybrala Španielsko, moje najlepšie roky, bohužiaľ som spravila chybu a keď prisla finančná kríza som zobrala zlatý padák a odišla do DE. Síce som v DE vyšší plat ale v E vyššia životná úroveň (nie merané € ale rovnováha peniaze, zivot, výhody, ale musíš si nájsť oblasť s priemyslom a nadnarodnymi korporátmi ako VW, Seat, GStamp,Mondelez atd … potom máš pracovnú dobu normálnu a aj plat, zalezi samozrejme na tom čo ponúkas v CV) Nakoľko pracujem na HO budeme pendlovať a keď ma pendlovanie omrzí, pôjdeme naspat do E, Ja neplatím nájomné len komunitu a energie (ako na Svk v bytoch, nie prenájom alebo hypo), škola je cez 2 ulice, relatívne kvalitná. Pláž 2 ulice (nemam výhľad na more, ten som nedokázala zaplatiť) ja milujem Barcelonu aj keď byvanie mame mimo (ca 15min) ale kludnejsie a bezpečnejšie. Maly ma 5 po španielsky rozumie ale odpovedá len po nemecky zatiaľ. V lete sa nauci (Ja som sa naučila za 3 mesiace, lebo mi nikto nerozumel, Svk komunitu som nepoznala a nevyhľadávala, pretoze vtedy sme pracovali ešte všetci na čierno a pracovne povolenia sa obstarávali veľmi ťažko a bolo lepšie zapadnúť) …

tilly
30. apr 2023

Španielsko je oveľa vyspelejšie, lepšia infraštruktúra, úrady pracujú lepšie. A dohody platia.
Ja som kupovala minulý rok apartmán, v hre bolo taliansko, Rakúsko, chorvátsko a Španielsko.
Rakúsko a chorvátsko vypadlo kvôli cenám a taliansko kvôli nespolahlivosti

ivuska216
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ksenzy1
16. júl 2023

@eliska13 Spanielsko ma zdrabotnictvo jedno z najlepsich vobec. Preto sa tam v priemere dozivaju aj vysokeho veku. Maju zdravotnu starostlivost na vysokej urovni.

ksenzy1
16. júl 2023

@tenerifka prosim Vas a Vy sa teda ako zivite ak sa smiem opytat? Podnikame s realitami alebo gastro ? Dakujem za odpoved.