Taliansko s deťmi

mijama29
19. máj 2024

Ahojte, chceli by sme ísť v júni do Talianska aj s deťmi nie kvôli moru ale môže byt aj to blízkosti, no nemusi. Chceme spoznať/zažiť Taliansko. Poraďte kam by bolo najlpešie ísť. Chceme ísť letecky. A bolo by fajn bez požičania autá. Da sa tam dostať z letiska bezproblémovo na ubytko? Resp. Potom aj pohybovať sa tam len miestnou dopravou? Alebo radšej odporúčate auto? Chceli by sme niečo take “dostupne” vzhladom na deti. Žiadne dlhe presuny na ubytko a k pamiatkam, do centra. Poraďte ale máte skúsenosti, kde ste boli. Ďakujem

janinah
19. máj 2024

Dala si malo info...vek detí,záujmy...po katedralach pubertiakov asi ťahať nebudeš..ubytko cez air.bnb

mijama29
autor
19. máj 2024

@janinah ano tym, čo si napisala mi to doslo napr. že upresnujem až také vstupy do katedrál a tak to nemusi byt.. skôr prechádzky mestom, parky, ich kuchyňa atd. … deti máme malé 8 a 2 roky … takze len taká pohodicka.

A ubytko áno cez nich vždy riesim, tam som myslela, že či bude ok využívať miestnu dopravu, alebo lepšie pozicat auto.

queen_mary
19. máj 2024

Ak nemusi byt more, tak by som isla asi do Milana, par dni tam a potom Lago di Como. Pripadne aj Toskansko

nenapadnyuzivatel
19. máj 2024

Rimini urcite

zafir01
19. máj 2024

@mijama29 nejdeme síce letecky ,ale zachvilku ideme s troma deťmi (12,6,2) autom na trip po Taliansku . Pár dní v Toskánsku ( kúsok od Florencie ,takže možnosti na výlet je viac ) . Potom ideme úplne na juh salenta ( podpätok talianskej čižmy) ,kde sú krásne pláže s bielym jemným piesok a morom vhodným pre deti ,aj peknou prírodou . A potom to oblasti Marche, ktorá je medzi anconou a pescarou . Vyberali sme boli vlasti ,kde si každý z nás príde na to svoje .
Oblasť letecky Bari ,a tam je toho pomerne dosť na výlety DJ pre deti .prenajať auto .prípadne vlaky v tej oblasti sú presne a verejná doprava je urobená tak ,že sa dostaneš z prímorského mesta do iných miest ( arbolerobelo, Matera... )

dadis
19. máj 2024

@mijama29 Lago di Como je asi hodinku od Milana, v meste Como je lanovka, da sa poprechadzat po malickom centre, ist sa previest lodou. Ale aj Milano ma krasny park v centre. Bergamo je historicke. Rim je klasika. Ak ides lietadlom, popresuvas sa pohodlne vlakom aj inou verejnou dopravou.

anjelok
19. máj 2024

Lago di Garda, je tam aj velky zabavny park Gardaland

ivkamt
31. máj 2024

@mijama29 My ideme s detmi 16,14,3/ letecky do Ríma. Na letisku poziciame autko a potom ideme k moru do rezortu https://californiacampingvillage.com/. V strede dovolenky mame v plane zmenu ubytka- budeme na pol ceste medzi Rímom a morom cca 30min. V oboch rezortoch sú animácie, bazény, ihriská..Nam sa tento štýl ubytovania výborne osvedčil a letenky do Ríma sú stále v super cenách. Ideme posledný júnový-prvý júlový týždeň..

ivasyc
4. jún 2024

Ahojte viete mi poradiť ohľadom dialničnej do Talianska cez Rakúsko. Ďakujem aj ake poplatky a ako ich platiť už na vstupe do Talianska. Som úplne nováčik na tejto trase, preto sa pýtam.