Dobrý deň, hľadám niekoho, kto bol toto leto v Taliansku. O Chorvátsku sa hovorí veľa ale o Taliansku vôbec. Je tu niekto taký? ďakujem
@lentilkaza slováci sa radšej tlačia na rebríkoch v Slovenskom raji alebo v termálnych akvaparkoch 🙈 pretože v na poloprázdnych plážach môže poletovať covid 🌞
@namornicka aj my tento rok dovolenkujeme na slovensku. No nie sme taki trtnuti aby sme vedeli len o tatrach a ideme niekam kde nestretneme jedineho turistu. Logicky
@lentilkaza kamoska bola na ostrove Capri. Velmi si chvalila. Malo turistov, prazdne plaze.
Vratila sa pred tyzdnom
By ste sa cudovali kolko slovakov je v IT.ja by som nesla,tie obmedzenia ma obmedzuju.a na sk tiez nikde nejdeme tento rok lebo fotky hovoria za vsetko
ani zadarmo by som tam nešla tento rok. veď oni to tam vôbec ešte nemajú tak pod kontrolou ako si niektorí ľudia predstavujú
@lenuliatko84 to mame len take miesta, odkial su fotky?
Tento rok je tam úplne najlepšie. Málo ľudí, všetko bezpečné, pláže poloprazdne, ľudia disciplinovani. Rúška v obchodoch a interiéroch, ako u nás. Benátky prázdnejsie ako v zime. Ten, kto tento rok išiel, určite nelutoval. Určite lepšie ako Tatry a preplnené kúpaliská na Slovensku, kde okrem otrasných služieb za prehnané ceny schytate aj koronu od Čechov a Poliakov...
@evkamotka logicky by mali ísť ľudia na prázdnejšie miesta a to doma alebo v zahraničí. Len mnohí to pochopili tak, že hlavne dovolenka na Slovensku. Logicky by sa mali dodržiavať opatrenia, hygiena, rozostupy. Odteraz už kým vírus nezmizne. Sú krajiny kde je to lepšie, sú krajiny kde je to horšie. To je indikátor.
@tilly ďakujem, zaujímala ma osobná skúsenosť, lebo popíšu kadečo v štýle "papier znesie"
@namornicka a hlavne nezúčastňovať sa masových akcií, či doma alebo niekde v zahraničí.
@lentilkaza boli tam kamošky a je to tak ako opisuje tilly. Málo ľudí, poloprázdne pláže, ubytovanie zohnali na poslednú chvíľu pretože dosť hotelov ani neotvorilo. Navyše štatisticky tam prípadov veľa nepribúda, čiže najbližšie týždne to vyzerá byť na "zelenú" krajinu v cestovateľskom semafore. A súhlasím, základ je nezúčastňovať sa masových akcií, radšej voliť apartmán s vlastným vchodom, niečo bez bazéna, stačí more.
@lentilkaza hlavne netreba zabúdať, že taliansko je obrovské. Do Milana, bergama a okolia by som si netrúfla asi, ale okolie Benátok, dolomity, úplne ok. Boli sme na cestách skoro tri týždne, boli sme v troch krajinách, syn dokonca na biku aj v Chorvátsku a všetko bolo v poriadku, tento rok je všade úplná pohoda, len rúška a dezinfekcia navyše, a to sa dá vydržať. Žiadne veľké obmedzenia. Do tlačenice sme nechodili nikdy, nemáme to radi, takže teraz úplná paráda, že sa ľudia vzájomne vyhýbajú.
Len neviem, ako to bude v auguste, keď budú celozavodky, asi by som išla až posledný týždeň. Dúfam, že sa ešte dostaneme niekam koncom leta
@namornicka my tak chodievame každý rok, maly domcek, sami sme tam, veľký ruch nemusíme, to máme dosť cez rok, teraz navyše obmedzíme reštiky a budeme si variť. V tomto smere obavy nemám, len som nevedela ako to vnímajú priamo taliani, či majú nejaké ďalšie špeciálne opatrenia, či to nejak moc prežívajú. ďakujem
@tilly My hore, Bibione. Tie počty novonakazených v tejto oblasti Venezo sú také ako u nás. Ďakujem za info, a prajem nech Vám to vyjde 🙂
@lentilkaza peknú dovolenku 😊.
My ideme o 10dni
@sense a kam konkrétne ak môžem vedieť?
@tilly dakujem 🙂
@lentilkaza liguria
Sestri levante
https://www.modrykonik.sk/group/7606/
Pridaj sa do skupiny, boli baby na dovolenk
@lentilkaza ja som sa vratila v nedelu. Bola som v Abruzzo v oblsti Pescara nadherne more , malo ludi. Ano obmedzenia ruska atd. Ale super dovolenka
@janka2501 super, moc ďakujem
@gelifil jasne ze nie.len vela ludi si musli e na sk su len tatry😉 my mame svoje oblubene a tamnje ludi malo
Dara Rolins..a okrem nej neviem ,či sa taký blázon našiel.