Taliansko - leto 2020

lentilkaza
30. júl 2020

Dobrý deň, hľadám niekoho, kto bol toto leto v Taliansku. O Chorvátsku sa hovorí veľa ale o Taliansku vôbec. Je tu niekto taký? ďakujem

janinah
30. júl 2020

Dara Rolins..a okrem nej neviem ,či sa taký blázon našiel.

namornicka
30. júl 2020

@lentilkaza slováci sa radšej tlačia na rebríkoch v Slovenskom raji alebo v termálnych akvaparkoch 🙈 pretože v na poloprázdnych plážach môže poletovať covid 🌞

evkamotka
30. júl 2020

@namornicka aj my tento rok dovolenkujeme na slovensku. No nie sme taki trtnuti aby sme vedeli len o tatrach a ideme niekam kde nestretneme jedineho turistu. Logicky

veronikaszabova
30. júl 2020

@lentilkaza kamoska bola na ostrove Capri. Velmi si chvalila. Malo turistov, prazdne plaze.
Vratila sa pred tyzdnom

lenuliatko84
30. júl 2020

By ste sa cudovali kolko slovakov je v IT.ja by som nesla,tie obmedzenia ma obmedzuju.a na sk tiez nikde nejdeme tento rok lebo fotky hovoria za vsetko

nina19833
30. júl 2020

ani zadarmo by som tam nešla tento rok. veď oni to tam vôbec ešte nemajú tak pod kontrolou ako si niektorí ľudia predstavujú

gelifil
30. júl 2020

@lenuliatko84 to mame len take miesta, odkial su fotky?

tilly
30. júl 2020

Tento rok je tam úplne najlepšie. Málo ľudí, všetko bezpečné, pláže poloprazdne, ľudia disciplinovani. Rúška v obchodoch a interiéroch, ako u nás. Benátky prázdnejsie ako v zime. Ten, kto tento rok išiel, určite nelutoval. Určite lepšie ako Tatry a preplnené kúpaliská na Slovensku, kde okrem otrasných služieb za prehnané ceny schytate aj koronu od Čechov a Poliakov...

namornicka
30. júl 2020

@evkamotka logicky by mali ísť ľudia na prázdnejšie miesta a to doma alebo v zahraničí. Len mnohí to pochopili tak, že hlavne dovolenka na Slovensku. Logicky by sa mali dodržiavať opatrenia, hygiena, rozostupy. Odteraz už kým vírus nezmizne. Sú krajiny kde je to lepšie, sú krajiny kde je to horšie. To je indikátor.

lentilkaza
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lentilkaza
autor
30. júl 2020

@tilly ďakujem, zaujímala ma osobná skúsenosť, lebo popíšu kadečo v štýle "papier znesie"

lentilkaza
autor
30. júl 2020

@namornicka a hlavne nezúčastňovať sa masových akcií, či doma alebo niekde v zahraničí.

namornicka
30. júl 2020

@lentilkaza boli tam kamošky a je to tak ako opisuje tilly. Málo ľudí, poloprázdne pláže, ubytovanie zohnali na poslednú chvíľu pretože dosť hotelov ani neotvorilo. Navyše štatisticky tam prípadov veľa nepribúda, čiže najbližšie týždne to vyzerá byť na "zelenú" krajinu v cestovateľskom semafore. A súhlasím, základ je nezúčastňovať sa masových akcií, radšej voliť apartmán s vlastným vchodom, niečo bez bazéna, stačí more.

tilly
30. júl 2020

@lentilkaza hlavne netreba zabúdať, že taliansko je obrovské. Do Milana, bergama a okolia by som si netrúfla asi, ale okolie Benátok, dolomity, úplne ok. Boli sme na cestách skoro tri týždne, boli sme v troch krajinách, syn dokonca na biku aj v Chorvátsku a všetko bolo v poriadku, tento rok je všade úplná pohoda, len rúška a dezinfekcia navyše, a to sa dá vydržať. Žiadne veľké obmedzenia. Do tlačenice sme nechodili nikdy, nemáme to radi, takže teraz úplná paráda, že sa ľudia vzájomne vyhýbajú.
Len neviem, ako to bude v auguste, keď budú celozavodky, asi by som išla až posledný týždeň. Dúfam, že sa ešte dostaneme niekam koncom leta

lentilkaza
autor
30. júl 2020

@namornicka my tak chodievame každý rok, maly domcek, sami sme tam, veľký ruch nemusíme, to máme dosť cez rok, teraz navyše obmedzíme reštiky a budeme si variť. V tomto smere obavy nemám, len som nevedela ako to vnímajú priamo taliani, či majú nejaké ďalšie špeciálne opatrenia, či to nejak moc prežívajú. ďakujem

lentilkaza
autor
30. júl 2020

@tilly My hore, Bibione. Tie počty novonakazených v tejto oblasti Venezo sú také ako u nás. Ďakujem za info, a prajem nech Vám to vyjde 🙂

tilly
30. júl 2020

@lentilkaza peknú dovolenku 😊.

sense
30. júl 2020

My ideme o 10dni

lentilkaza
autor
30. júl 2020

@sense a kam konkrétne ak môžem vedieť?

lentilkaza
autor
30. júl 2020

@tilly dakujem 🙂

akbara77
30. júl 2020

@evkamotka presne tak! Slovensko nie su len preplnené Tatry. Je toľko krásnych, poloprazdnych miest ...

abbey1
30. júl 2020

@akbara77 neváhajte a choďte. Je tam kopa známych na dovolenke a veľmi si pochvaľujú. Žiadny stres, vydesení ľudia ako u nás. Život beží ďalej a noviny a správy znesú veľa. Realita je iná.

sense
30. júl 2020

@lentilkaza liguria
Sestri levante

janka2501
30. júl 2020

https://www.modrykonik.sk/group/7606/
Pridaj sa do skupiny, boli baby na dovolenk

cawes
30. júl 2020

@lentilkaza ja som sa vratila v nedelu. Bola som v Abruzzo v oblsti Pescara nadherne more , malo ludi. Ano obmedzenia ruska atd. Ale super dovolenka

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
abbey1
30. júl 2020

@miriam11 Taliansko už nie je v zozname rizikových krajín, čiže žiadna karanténa. Treba sledovať info na oficiálnych stránkach.

lentilkaza
autor
30. júl 2020

@janka2501 super, moc ďakujem

tilly
30. júl 2020

@miriam11 nie je už mesiac...

lenuliatko84
30. júl 2020

@gelifil jasne ze nie.len vela ludi si musli e na sk su len tatry😉 my mame svoje oblubene a tamnje ludi malo