Ahoj,
Prosím odporučte mi oblasť v Taliansku na dovolenku so 4ročným dieťaťom.
Najlepšie takú oblasť kde môžeme chodievať aj po okolí a spoznať tú oblasť🙂 , kde sa niečo deje,nie iba ležať na pláži a ideálne kde nie je 100 ľudí na m2😃
A prosím aj skúsenosti tých, ktorí išli bez cestovky.
Oplatí sa v Taliansku vôbec riešiť niečo také ako all inclusive? Alebo nejakú polpenziu? Lebo počula som, že vôbec čo sa týka stravy sa to neoplatí.
Máme v pláne ísť druhý septembrový týždeň. Bol niekto takto? Aké bolo počasie? More?
Ďakujem za všetky rady a postrehy;)
Sever Talianska bud Caorle alebo Lignano Sabbiadoro,ale nasa srdcovka je Caorle. Krasne mesto,krasne plaze. Nemas pocit,ze su preplnene,super jedlo,sluzby.
Nasa srdcovka je tiež Caorle veru… ak teda beriem Lignano, Bibione a Caorle, tak Caorle prvé miesto jednoznačne, potom Lignano, v Bibione sme boli prvýkrát minuly rok, ale tam sa nám páčilo najmenej …
@vinejka6 za nás isto 😊 a posledné 2 roky sme boli cez www.italiatravel.sk - raz v lignano a raz v Bibione. Združujú viacero IT agentúr. Ceny majú rovnaké ako agentúry v IT - aspoň pred rokom to tak bolo z toho, čo som ja pozerala …
My sme s 2 ročným boli autom v Igea Marina (neďaleko mesta Rimini) . Hotel sme mali cez cestovku all inclusive, nechceli sme riešiť reštaurácie a mali aj kuchynku, kde sme zohrievali mlieko lebo aj tak nič nechcel papať. Bolo tam malé námestie a autom 20 km na jednu stranu bolo morské akvárium kde sme boli na delfiniu šou, hneď vedľa bol aquapark. Zasa 20 km na druhu stranu od hotela bola auto Safari. Boli sme aj na plavbu loďou. Fakt sme si to užili, veľa možností. Len bolo potrebné auto na presuny. Určite by som išla znova aj keď more bolo také nijaké, pre mňa chladnejšie ale mali sme na hoteli aj bazén.
More je krásne čisté a teplučke na Sardínii 👌😊
San benedeto del tronto alebo lido si estensi 🙂
Chodte trochu dalej ako len Bibione, napr. Liguria (more, pamiatky, priroda) - Cinque Terre, ine jedlo
My sme chodievali do Bibione, vlani sme boli tiež, ale nechcelo sa nám ísť domov, tak sme si chceli o pár dní predĺžiť pobyt, ale už som nechcela Bibione, tak sme zašli do Caorle. A o dva týždne sme tam šli zasa 😀 Do Bibione ma už nedostane nikto preplnené, nič, žiadne pamiatky, Caorle má nádhernú architektúru, oveľa, oveľa menej ľudí, pokoj, hoci v noci to tam žije, ale v porovnaní s Bibione sto a jedno. Čo sa týka stravy, určite je najvýhodnejšia aspoň polpenzia, my sme mali aj tak, že sme si sami varili, vtedy v Bibione katastrofa, draho v potravinách, v Caorle sme mali supermarket obrovský vedľa ubytka a tam ceny ako u nás, ešte aj lacnejšie, záleží ako natrafíš, plná penzia alebo all inclusive je podľa mňa zbytočná, ale tak to je môj názor.