Svadobná cesta hneď po svadbe

yella8888
8. jún 2021

Ahojte zienky, chcela by som sa spytat ci mate skusenost s cestovanim k moru letecky hned po svadbe kedy este nie je sanca mat vybavene nove doklady. Je mozne ist udajne na pas (jedna sa o Santorini), chcem si to overit este v cestovkach ale zaujimala by ma Vasa osobna skusenost. Ved ked bude na letenke moje rodne priezvisko a aj pas a obciansky sa zhoduju, nie je to exotika ale “len” Grecko, ako mozu vediet na letisku ze som vydata?? Dovod preco sa ponahlame je ze som tehotna a chcem ist s co najmensim bruchom (4 mesiac 🙂) dakujem 💜

katren
8. jún 2021

@yella8888 normalne som mala letenku na povodne meno, svadba v sobotu, odlet v pondelok poobede...doklady som vybavovala az po svadobnej ceste

kristina0103
8. jún 2021

Ja som letela o tyzden do Ameriky. Takze letenka, ubytko, viza - vsetko som menila podla noveho pasu. Jasne, ze som platila za ten zrychleny. Ale bala som sa to riskovat. Este som si dala aj do AJ prelozit svadobny list a notarsky overit (islie sme na lod po Karibiku a to som uz nevedela zmenit, tak pre istotu). Jedine pri check-ine som mala "problem". kamarati si to vybavilo hromadne a ja som musela uz sama kvoli zmene letenky.

Inak v Europe by som neriesila, zavolaj do leteckej spolocnosti a opytaj sa ich. Urcite sa to stava bezne.

katren
8. jún 2021

Nikde nemusis uvadzat, ze si sa vydala...normalne chod ako nevydata, doklady ine mat nebudes a nove vybavis potom....

jaskolka
8. jún 2021

My sme šli týždeň po svadbe, normálne na staré doklady, všetko bolo logicky ešte na pôvodne meno, keďže pred svadbou sme si už kupovali dovolenku

bolarazjedna
8. jún 2021

Áno, úplne v pohode, my sme mali v sobotu svadbu a v utorok sme leteli na Kanarske ostrovy. Bez problémov, s občianskym a pasom s priezviskom za slobodna, aj letenka bola objednaná na staré priezvisko, takže úplne bez problémov. Horšie by bolo, keby más letenku na staré priezvisko a stihneš vybaviť nové doklady a potom to nesedí s letenku, ale to v tvojom prípade nehrozí.
Želám krásny svadobný deň, aj svadobnú cestu a najmä láskyplný život ☺️

masinka
8. jún 2021

@yella8888 pri cestovani problemy mat nebudes, oni nevedia ze si vydata, skor potom ked budes vybavovat nove doklady, tak mozes mat problem s nasimi uradmi, tam su nejake lehoty dokedy treba hlasit zmeny, tak toto si radsej zisti.

bolarazjedna
8. jún 2021

@masinka ja si tak pamätám, že treba do mesiaca začať vybaviť nové občiansky, takže času dosť po svadobnej ceste.

blabla22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
masinka
8. jún 2021

@bolarazjedna ked mesiac, tak zrejme stiha, na Santorini sa asi nechodi na tak dlho 😀 Ja si uz tiez nepamatam ake terminy boli, som vydata 16 rokov 😀 , ale tak radsej teraz poguglit ako sa potom s nejakou tetulou na urade dohadovat koli presvihnutej lehote

hettinka
8. jún 2021

@yella8888 ja som bola tak so starym pasom na svadobnej ceste. Lenže všetko sme vybavovali s tým starym menom, aj voucher, všetko.

elementissa
8. jún 2021

V roku 2017 bolo pravne opatrene to, ze do 10 dni od sobasa musis mat nahlasene zmeny a vo vyrobe novy OP. Ostatne zmeny su myslim do 21 dni. Moses cestovat na stare doklady, ale hned v pondelok po svadbe skoc na urady a daj si ziadost o novy OP. Aby si nedoplatila na rychlost v cestovani pokutou

ness222
15. jan 2022

Ahojte, chcem sa opytat ci nahodou nema niekto z vas skusenost s nasledovnym. Cca mesiac po svadbe ideme na svadobnu cestu do strednej Ameriky, a zo zakona je potrebne po zmene priezviska zmenit vsetky doklady. Problem vsak je, ze letenky uz mame davno kupene (este z cias kedy sme sa o svadbe nebavili) a letecka spolocnost nepovoluje zmenu mena. Musela by som si kupit novu letenku a staru nechat prepadnut, co je dost vela penazi. Cestovat na pas s rodnym menom mi pride ako dost velky risk, neviem, ci to na letiskach nejako nedokazu overit.
Chcem teda poradit s nasledovnym-je mozne, aby som si po uzavreti manzelstva najprv nechala svoje rodne priezvisko(aby som nemusela menit pas), a az potom po navrate(cca 2 mesiace po svadbe)poziadala o zmenu priezviska(akoze som zmenila nazor), a teda aj vymenu dokladov ?
Dakujem za vase rady 🙂

jannie25
12. sep 2022

@elementissa mozem sa opytat? Po svadbe si si isla zaevidovat novy OP a cestovala si na stary OP bez problemov aj ked uz vyrabali novy OP?

lenka306
25. sep 2024

@ness222 Dobrý deň,
mám úplne rovnaký problém. Prosím ako ste ho nakoniec vyriešili?

ness222
25. sep 2024

@lenka306 dobrý večer, ja som to nechcela riskovať a dala som si spraviť nový pas. Tie hlavné letenky mi zmenili za poplatok a dve letenky čo boli len krátke lety som si kúpila nové.

zara1357
25. sep 2024

@yella8888 my sme išli po svadbe na dovolenku mimo EU. V sobotu bola svadba, v nedelu sme leteli.
Tu nejde o svadbu , ale o doklady , tie mas na svoje priezvisko totožne s pasom, takze samozrejme mozes ist hoc kam na svadobnu dovolenku.