Šváby v hoteli

juliasb
16. dec 2022

Ahojte, cestujem do oblasti, kde je pomaly v každom hoteli problém so švábami. Aj v 5*. Mate prosím tipy, ako sa čo najviac ochrániť?
Zatiaľ som vygooglila:
-Batožinu hneď po príchode zabaliť do igelitovych vriec
- posteľ zospodu oblepit lepiacou páskou
- mat počas spánku aspoň trocha zasvietene
- nenosit do izby jedlo
Napadá vás ešte niečo? Ďakujem

lindusss2016
16. dec 2022

@juliasb polka z tych rad je proti plosticiam, ale tak ok, urcite si nechcete doniest ani tie. Mozno by som skusila este kufor nastriekat esencialnymi olejmi na odpudenie hmyzu. Niekde som citala, ze kufre je dobre nechavat vo vani 🤷 ale urcite ich drzte zavrete a ak sa da, aj zabalene.

larazivago
16. dec 2022

@juliasb fu, neviem kam idete, ale s touto vedomosťou by som tam ja nešla veru😁

oliverceky
16. dec 2022

@juliasb kde to idete?

aalt
16. dec 2022

Ja by som asi len kufre nastriekal repelentom a doma to hned vybalil nad vanou a opral. Ak nechces spat pri plnom svetle, tak sero ich myslim v noci neodradi. Jedlo moze pomoct, ze sa tam nebudu zdrzovat a grupovat, ale ak tam su, tak snorit budu aj tak. Tym repelentom to mozes vystriekat aj tam.
Svab nestipe ani nic take, takze je to len o tom nechutnom pocite ...

kitycat
16. dec 2022

Brr kam sa to prosim ta trepete?

Tam by ma nedostali, by som pocula jak lozia 😖😖😖
Si pamatam, kes to bolo u babky v panelaku, ze az postrek sa musel v celej bytovke spravit

lucik194
16. dec 2022

postrek nepomoze.nebudu behat len pri svetle.

zila som x mesiacov so svabmi , ak zhasnes a su tam, zacnu behat a ver mi, ze dupocu

ak sa vratis, batozinu odporucam vybalit vonku, nie v byte, ak nejake su, nech vylezu vonku, nie v byte. ja som si ziadne na sk nedoniesla

nina255
16. dec 2022

@juliasb fu… prajem ti vela stastia… ja som si zazila taku dovolenku ( nevedeli sme ze tam su rozsirene aj v lepsich hoteloch) a nemozem ani povedat ze to pre mna dovolenka bola… nespala som poriadne ani jednu noc, poslednu uz vobec lebo som ich stale pocula, bola som v strese a vzdy som sa desila vecera a tmy kedy sa budem musiet zatvorit do tej izby… bezpecne som sa citila len na plazi cez den.. momentalne som v tkom nastaveni ze uz by ma na exoticke dovolenky asi nikto nedostal a to sme mali len jedneho/dvoch na izbe ktorych sme videli a stacilo..

A co sa tyka tych rad, my sme spavali pri zasvietenom svetle, najskor velkom vsade a potom len z chodbicky ze islo(myslela som si ze su svetloplachi ale kedze sme jedneho nasli aj na slnku tak asi moc nie).. a mali sme povykladane kufre na stolicke a stole a pozatvarane preistotu a vsetko ok… ale bala som sa aj vybalit doma ked ti mam pravdu povedat

juliasb
autor
16. dec 2022

@oliverceky spojené arabské emiráty

juliasb
autor
16. dec 2022

@aalt ale o ten nechutný pocit presne ide :D môj muž mal "genialny" nápad, že sa musíme jedine večer opiť. Prinajhoršom aplikujeme to, čo iné nám zostáva:D :( 😞

compra
16. dec 2022

@juliasb Ja mam z tych potvor uplne fobiu. V exotike robievam nasledovne. Po prichode kupim lokalny prostriedok v spreji. Vystriekam vyduchy klimy a rozne otvory. Okolo postele. Na odtok sprchy, umyvadla davam nieco tazsie, napr. flasku. Beriem pasku na oci. Nezhasinam. A vela pijem vino. 😜

kacusik69
17. dec 2022

@juliasb do SAE som cestovala casto ci uz pracovne alebo sukromne a teda toto pocujem prvy krat… ani jeden jediny krat som so ziadnou “havedou” nemala problem ani skusenost…

bluka2
17. dec 2022

Že baliť batožinu, to som fakt ešte nepočula a to som žila vo viacerých tropických krajinách, kde sa im proste nevyhnes. Môžeš normálne žiť, aj jedlo si nosiť kam chces 😀 to ti nespraví v horizonte dĺžky bežného pobytu v hoteli žiadny rozdiel. Buď sú tam alebo nie sú.... ak 3 týždne neumyjes riady a kúpeľňu, potom možno dôjdu aj tam kde neboli. Jedine, čo chcem robiť je mať ten sprej na ich zneškodnenie, ak sa nejaký objaví. Môžeš mi veriť, v svaboch mám fakt veľkú expertízu...
Podľa mňa nemusíš robiť nič. Ak sa ti v 5* hoteli objaví, zavoláš na recepciu a určite hneď dobehnú s tým sprejikom a nechajú ti ho tam

juliasb
autor
17. dec 2022

@kacusik69 a cestovala si do dubaja alebo iného mesta? 🙂 lebo v Dubaji, tam tiež pôjdeme, som našla aj hotely, kde nik svaby nespomínal 🙂 ale väčšinu výletu strávime v Abu Dhabi a tam som nenašla fakt ani jeden taky hotel. Dala som si do Booking recenzie, hľadať kľúčové slovo "cockroach" a proste všade samé komentáre o svaboch v posteli, umývadle, pod posteľou atď atď

juliasb
autor
17. dec 2022

@compra vidíš toto je dosť dobrý nápad, kúpiť si masku na oči na spanie a nezhasnut v noci

juzanka151
9. jan 2023

@juliasb no ja napríklad chcem ísť na Rodos v lete a tam tiež 5* a šváby tak ako toto ma odradilo ale , ze v Grecku su tiež bezne