Ahojte chcela by som poprosit vase rady, cestujeme s miminkom prvy krat lietadlom , neni dojcene, cize sme len na UM. Ako toto riesit na letisku a v lietadle aby nebol problem? Kde a ako mozem pripravit mliecko ked bude hladne? Co mozem zobrat na palubu lietadla a ako postupovat? Dakujem za vsetky rady.
Dojčenská strava sa neráta do tých povolených limitov, ktoré môžeš preniesť cez kontrolu. Ohriať ti určite ohrejú v lietadle. Napíš z akého letiska a akou spoločnosťou letíte, nájdem ti konkrétne.
Letime z Viedne, a spoločnost sa vola Nicky Lufthart
Nicky airline
Tak do tretice- Nikky airline 🙂 to uz je spravny nazov
My sme leteli a bolo to v pohode, mala som termosku s vodou a mlieko v davkovaci a v pohode, ked sme isli cez kontroli tak sme len povedali co tam mame a akurat sa Security lepsie pozreli co tam je, ale nic sme nemuseli vylievat a pod. Netreba sa bat, ja som mala 2 flase a 3 porcie mlieka, prevarenu vodu v termoske a este jednu vodu vo flasi ktora bola uz studena. Vodu som zmiesala tak aby teplota vyhovovala a bolo.
Nas v bratislave pustili s 1,5 litrovov mineralkou.videli,ze mame 2 deti,museli sme si odpit a v pohode. Za hranicami neviem ako to je.
ja som letela s mojim 7 tyzdnovym syncekom prvykrat a vsetko prebehlo hladko, lebo vacsinou spal. co sa tyka mliecka, boli sme tiez na UM, ja som mala taky system, ze do flias som si naliala prevarenu vychladenu dojc. vodu a do termosky som si brala horucu prevarenu dojc. vodu. v avent davkovaci som mala odmerane 3 davky presne kolko mi trebalo. potom som si do studenej doliala horucu, prisypala mlieko, pomiesala a bolo. my sme lietali s malym od malicka FR-ITA-SVK a z mojich skusenosti by som sa na ohrievanie letusiek v lietadle nespoliehala. su ochotne, ale vzdy ohreju bud vela alebo malo a ked ti maly potom place 10 min, kym to vychladia, je to na nervy.
+
98-
maly mi tam postlacal nejake pismenka🙂 este som chcela dopisat, ze nikdy nam vodu, ani ziadne jedlo pre dieta na letisku nezobrali, v ziadnej krajine to nebol problem.
@mia885 Takže ako letisko, ktoré bude robiť security kontrolu, tak aj letecká spoločnosť (Niki air) povoľuje detskú stravu vrátane tekutín (t.j. voda) v množstve primeranom dĺžke letu. Detské jedlo oddelíš od ostatných tekutín a deklaruješ ako baby food, nanajvýš ti dajú ochutnať. Môžeš to mať dopredu zmiešané alebo zvlášť, napríklad vodu v termoske. Špeciálne miesto na letisku, kde by ti stravu ohriali, som nenašla, ale ak poprosíš určite ti v niektorej reštaurácii pomôžu. V lietadle potom určite ohrejú letušky.
Ok super, dakujem za vsetky info🙂
@mia885 ahoj, neviem či to tu už niekto napísal, ale pracovníci letiska Ťa môžu pri kontrole batožiny vyzvať na ochutnanie detskej stravy tebou. Majú na to podľa pravidiel bezpečnosti plné právo. Tak len aby si sa náhadou nečudovala, keď sa to stane 😉
@mia885 Nikdy som síce neletela, ale podľa mňa to nemôže byť problém. Zobrať do príručnej batožiny termosku s vodou a Um už nanormované v kelímku. Schladiť na určitú T by nebol tam problém. No a v lietadle poprosiť letušku.