Ahojte, je tu niekto kto sa bál ísť lietadlom a nakoniec išiel? Nikdy som neletela a chce ísť muž na dovolenku lietadlom. Sama by som možno ako tak šla ale máme bábätko a keď si predstavím že pôjdem s ňou do lietadla tak mi je zle. Neviete mi poradiť čo s tým? Viem že strachom sa nikam nedostanem ale neviem si pomôcť.
Ja nie som nejaká padavka, jediný des, ktorý mám, je nastúpiť do lietadla ... ten pocit, že nemôžem stupiť na trávu, na chodník, na cestu, nedokážem prekonať ... a to je všeobecne známe, že letecká doprava je najbezpečnejšia ... muž s dcérou lietadlom, ja busom, neviem to prekonať, radšej budem dva dni v buse ako nastúpiť do lietadla ... no uznaj, sprostá som ... ale ja ten strach jednoducho nedokážem prekonať.
hej, ale uvidis je to super👍 najradsej mam rolovanie po drahe vzdy si predstavim ze som dispecerka a davam lietadlu pokyny na odlet🤣🤣🙈
@beatrice1111 Bojím sa len dvoch vecí - výšok a mora,a aj tak chodím každý rok na dve dovolenky lietadlom 🙂
Proste si poviem,že inak sa tam dostať nedá,tak sa musím prekonať. Pred cestou si dám Aviomarin,ten ma akoby "oťapi",takže väčšinu cesty predriemem.
A do mora zásadne len na nafukovačke, vtedy mám lepší pocit bezpečia.
@dzulli1980 😂 to by si si rozumela s mojim tatom. Tiež sme tak chodili na dovolenky. On by bol schopný cestovať dva týždne loďou ako odtrpieť pár hodín letu.
@beatrice1111 Ja mám najväčší des v živote z lietania, napriek tomu lietam často. Ten stres trvá do momentu, kým sa lietadlo nepohne, vtedy si stále uvedomím, že už nikde neujdem a premohne ma taký pocit odovzdanosti "děj se vůle boží". A teda u mňa neplatí prvý raz prekonáš a potom bude lepšie, strach mám rovnako, akurát, že som si na neho zvykla. O bábo sa neboj, čo som zažila, tak sú väčšinou kľudné, veľakrát som z toho bola prekvapená v akých situáciach dokážu ani nemrknúť. Len si, prosím, nedávaj žiadne tabletky, ak by ste dostali do situácie, kde bude treba rýchlo reagovať, budeš mať utlmené reflexy.
Keď budeš mať čas, odporúčam Ti prečítať si túto diskusiu. Od str. 2 v nej nájdeš moje príspevky a myslím, že celkom užitočné info.
@beatrice1111 moj maznel ma strach z lietania letel uz 12x, vzdy sa poti pri starte, zrychli sa mu pulz, zavrie oci a snazi sa pomaly dychat, ale prezije to a potom je spokojny 😅 Minule som mu povedala, ze podla mna musi lietat casto, aby si zvykol, lebo pri lete spat uz nebol taky vystresovany, ako pri lete tam. Ak sa bojis, ze ti bude zle, daj si kinedryl. Neviem, ake velke mas babatko, ale pocitaj s tym, ze moze v lietadle plakat, na to musis byt psychicky pripravena. Snaz sa sustredit viac na babo, ako na svoj strach, zamestnaj si hlavu. Podla muza je najhorsi start, potom uz ked si hore, ani nevies, ze si v lietadle, aspon tak sa naposledy vyjadril. Neboj, zvladnete to, nebudes tam sama, budes mat pri sebe manzela. Neviem ako vy, ale ja kupujem vzdy aj presne sedadla, aby sme boli vsetci spolu. Neboj, zvladnete to a uzijete si peknu dovolenku 😉
@beatrice1111 Myslim, ze prvy krat je vzdy strach. Neviem ako na to ale ak to prekonas tak uz sa isto budes menej bat. O babatko sa neboj hlavne ak kojis, mam s tym skusenost vzdy zaspali pri kojeni.