Storno - poistenie leteniek USA

c97
13. jan 2023

Ahojte. Zaciatkom marca mame letiet do NY. Kazdopadne teraz som dostal info ze 5 dni pred odletom mam ist na operaciu kolena(samozrejme ked nepojdem tak cakacka 9 mesiacov...). Nejedna sa o nic zlozite ale je mozne ze nakoniec let budem muset zrusit. Storno letenky nieje mozne nato som sa uz u pelikanu informoval. Je mozno poistit letenku separatnym poistenim tak aby som dostal vacsiu cast ceny letenky spat? Ak by som nahpdou neletel. Vdaka za kazdu radu

sunshine_007
13. jan 2023

@c97 poistit mozes len pri kupe letenky, nemyslim, ze sa letenka da poistit, uz po.. To je ako by si niekto chcel poistit dom proti potope, uz ked zateka voda do domu.. Nevies posunut let o par mesiacov?

muchotrafka298
13. jan 2023

Cisto poistenie letenky sa da len pri kupe do urciteho terminu. Pokial by si mal komercne cestovne poistenie, tak by sa mozno dalo, ze kvoli operacii nemozes odcestovat, ale su tam presne dane pripady a tiez spoluucast kolko je. A ziadna poistovna Ti nevrati 100 % ceny letenky. Je to ale uz asi bezpredmetne kedze vies, ze nikam nepojdes. Pokial nemas letenku, ktora je flexi a neda sa prebookovat, tak o peniaze prides. Este je moznost predat ju niekomu, kto by chcel ist v tom termine a zmeni si za poplatok meno.