Starý Smokovec - aktivity

iva235
1. jan 2023

Ahojte žienky.
Za pár dní sa chystáme do Starého Smokovca na dve noci. Máme dvojročnú dcérku. Keďže nemáme veľa času všetko poobzerať, vedeli by ste mi prosím poradiť čo určite navštíviť a čo nestojí za to? Nejaké jednoduché aktivity, žiadna vysokohorská turistika, nejdeme ani lyžovať.
Napríklad určite chceme ísť pozrieť vlakom na Štrbské pleso, tam by ste mi vedeli niečo odporučiť čo sa oplatí navštíviť? Berieme aj golfový kočík, myslíte, že ho využijeme, alebo radšej sane? Z aktuálnych fotiek nie som veľmi múdra, lebo niekde vyzerajú byť odhrnuté chodníky a niekde nie.
Ďakujem pekne za rady 🙂

ninka297
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sun_shine_2020
1. jan 2023

@iva235 zober aj kočík a aj sánky, pripadne nejaké boby (my sme boby upevnili o kočík aby sme ich nemuseli ťahať za sebou keď sedela mala v kočíku).

struhanka
1. jan 2023

@iva235 Môžete sa prejsť na Hrebienok a z neho sa spustiť na sánkach/boboch. Vychutnať si dobrý koláč v Grand hoteli. Prejsť sa okolo Štrbského plesa.

cawes
1. jan 2023

@struhanka to by musel byt sneh posledne dva dni sa vsetko topi. Vcera som bola na hrebienku.

elenajezova
1. jan 2023

@ninka297 no neviem, dvojročné dieťatko si myslím z Tricklandia nebude ešte nič mať....

alexa21
1. jan 2023

@iva235 poliankovo, múzeum v T. Lomnici, a Dobrá hračka v T. Lomnici..
A posmykat sa bud v okolí Hrebienku, alebo v T. Lomnici pod zjazdovkou.

ninka297
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
iva235
autor
1. jan 2023

@cawes dufam ze dovtedy nasnezi, lebo podla počasia má mrznúť aj snežiť. tak sa hádam počasie už zmúdri v januári

iva235
autor
1. jan 2023

baby a v okolí Štrbského plesa by ste mi vedeli niečo odporučiť?

struhanka
1. jan 2023

@cawes Aj my sme boli a ľudia sa spúšťali na boboch či lopatách.

cawes
1. jan 2023

@struhanka ano spustali aj ja som ich videla ale to bolo priamo na hrebienku, ja som myslela tu sankovu drahu co je ked je vela snehu.

cawes
1. jan 2023

@iva235 da sa prejst aj s kocikom okolo celeho plesa a potom pred mostiky ako je snow park tusim, je tam aj tower na ktoru sa da ist hore. Alebo potom este aj ked je to pol hodiny autom do bachledky hore lanovkou aj s kocikom tam na chodnik v korunach stromov a potom dole do restiky na kavu. Mne sa tam dnes pacilo viacej ako na plese. Vcera sme isli pesi na hrebienok (da sa tiez hore vyviest) tam je potom tatransky ladovy dom, odtial sme isli k vodopadom a na rainerovu chatu to sa ale neda kocikom a my sme mali navyse aj macky lebo sa smykalo.

iva235
autor
1. jan 2023

@cawes ten ladovy dom na hrebienku sa mi páči, to by sme mohli veru pozrieť. Škoda že tá sánková dráha teraz nefunguje, spojili by sme to. V chodníku sme už boli, tak to teraz vynecháme. Aj čokoľvek autom, dosť sa našoférujeme domov :D. Ďakujem pekne za tipy 🙂

lucky_girl
4. jan 2023

ĽADOVÝ DOM na Hrebienku je skvelý. Bola som tam 2x a veľmi sa mi páčilo. Odporúčam. Taktiež odporúčam navštíviť KVANTÁRIUM, je to náučno-interaktívna galéria svetla. Veľmi zaujímavý zážitok. Nachádza sa tiež na Hrebienku, oproti vstupu do Ľadového domu.

Štrbské pleso - ideálne na pokojnú prechádzku 🙂