Stali ste sa niekedy obeťou nejakej turistickej pasce na dovolenke?

sosana123
10. jún 2024

Ahojte,

stali ste sa niekedy obeťou nejakej turistickej pasce na dovolenke? Alebo okradli vás? Na čo si podľa vás dávať pozor?

martinmmartin
10. jún 2024

@sosana123 podla toho kam ides

luccija
10. jún 2024

@sosana123 áno a draho zaplatila🙂ale bola som mladá a hlúpa 20 r som išla s frajerom na dovolenku do Španielska a predávala taká pani melóny na pláži.Do piesku mi napísala koľko stojí štvrtka zle sme sa pochopili no klasický odrb zaplatila som šialenú sumu hádali sme sa začala kričať, že zavolá políciu....ja som jej dala peniaze a čakala výdavok a ona to zhrabla zbalila košík a adios.Potom prišli Nemci čo počuli krik a, že deň predtým tam boli aj policajti.Odvtedy nikdy nič nekupujem na pláži.
A v Taliansku vykradli v noci apartmán vedľa nášho zľakla som sa, keď policajti svietili baterkami po záhrade.

diewcatqoo
10. jún 2024

Neviem, ci mam ratat to, ze sme v Zadare ako blbci sadli do poloprazdnej restiky (malo nam to napovedat, ze ked tam takmer nikto nie je, bude to zle) a nielenze to jedlo bolo sialene drahe, ale este som aj dostala otravu jedlom a zotavovala sa z tejto dovolenky asi dva tyzdne. A co sa tyka kradezi, tak vsetkych mojich znamych, ktori boli v Barcelone, bud okradli alebo sa pokusali okradnut.

lavender273
10. jún 2024

Turecko, Thajsko a Vietnam ..🤣
Turecko mlada este, v bare nas odrbali a zaratali nekrestanske peniaze za drinky. V thajsku krasne sme sa s muzom chytili do pasce (a to sme skuseni cestovatelia ) ale aspon mam na pamiatku prsten s diamantom, nastastie pravy! A Vietnam to bol jeden o*eb za druhym.

janinque
10. jún 2024

Na Bali sa nás pokúsili oklamať pri menení peňazí, ale našťastie sme si to všimli ešte počas procesu, zobrali sme im peniaze a šli sme preč. Inak by nás obrali o cca 200-300EUR.

trema
10. jún 2024

Nejaka pani "rozdavala" pod big benom kvetinky, aj mne jednu dala, este si hovorim, ze ake mile 🙂 a hned na mna vybafla, ze chce za to peniaze, hned som jej ju strcila naspat 😄 inak nic nastastie

crazy_cat_lady
10. jún 2024

mne sa raz stalo :D boli sme v budapesti tam pri tej rybarskej baste myslim a boli tam take pekne holubky, tak ze idem si ich pohladkat (sedeli na lavicke), ako som ich hladkala, priskocili hned ku mne nejaki dvaja chlapici, ze ci sa s nimi nechceme odfotit, ze na svoj mobil atd, tak si hovorim, ze dobre :D a za par fotiek, ktore sme si sami spravili, si vypytali 20 eur :D taka som bola nasrata na seba, odvtedy nic uz nikde nehladkam :D :D

tenerifka
10. jún 2024

Najviac od... bavacov som zazila na Bali. Nepocitam do toho zbytocne premrstene ceny vsetkeho, aj po zjednavani, lebo skratka si turista, tak musis cvakat. Ale konkretne pri odlete sme chceli na letisku utratit posledne rupie, tak som tam v schope kupila nejake caje, susienky.... A vysledna suma sa mi nepozdavala, mam v hlavu kalkulacku, tak som pekne pri pokladni zacala jedno po druhom hovorit ceny za polozky, nech to znova hadze do pokladne, a hups.... Zrazu to bolo o riadnu sumu menej. Predavacky sa ospravedlnili, ale ta trpkost z toho uz zostala.
A este na ostrove Lombok sa nas tiez pokusili oklamat, ale nevydalo, kedze som dopredu o tomto od.. e vedela z jedneho fora, isli sme s taxi do pristavu, chceli sme ist na ostrov Gili air, a odtial, kde nas nechal taxi, by to malo byt peso nejakych 5-6 minut, ale bol tam office, kde nas chlapik zastavil a tvrdil, ze musime objednat a zaplatit konsky povoz, lebo je to daleko a blabla, som mu povedala, ze v pohode prejdeme, lebo radi chodime, a potom to vzdal, bolo to v 2013 a ti ostrovania v tom od.. vani neboli este taki dobri ako na susednom Bali.

maranco
10. jún 2024

@tenerifka najlepšie mať v mobile off-line mapu krajiny a presne vieš čo je ako "ďaleko" alebo či ťa taxík nevozí zbytočne okruhom.

Polo off-line mapa je mapy.cz (len cesty a POI) aj s detailami prevádzok (otvárací čas) komplet off-line je https://play.google.com/store/apps/details?id=a...

janinque
10. jún 2024

Ešte mi napadla jedna situácia - v New Yorku sme sa nevedeli nejak zorientovať na autobusovej stanici, blúdili sme hore-dole a pristúpil k nám taký milý mladý chalan, že kam potrebujeme ísť, vysvetlil nám cestu, odprevadil nás a potom si vypýtal peniaze, že je bezdomovec a takto si zarába :D ..akože dali sme mu pár drobných, lebo nám fakt pomohol, ale určite by som to zaradila k "tourist scams".

tenerifka
10. jún 2024

@maranco no ved ano, toto bolo pred 11 rokmi, a smartfony a appky v plienkach, a na Bali internet otras uz duplom, ale aj tak som nemala problem. Cenu za taxi som vzdy dohadovala dopredu, na mape som pozrela trasu. Vtedy uz dobre fungovali cestovatelske fora, tak aj tam som hladala rady.

tenerifka
10. jún 2024

@maranco inak mne na iphone funguje mapa v pohode aj bez internetu, mam odskusane zo Singapuru, ked som hladala 7eleven na kupu simky

smiling89
10. jún 2024

Na kúpalisku v poľnom kesove dávali(možno aj dávajú )nápoje do zálohových pohárov, za ktoré mne nevrátili peniaze. Poháre som odovzdala a zamestnankyňa ich odomna vzala a nič, tak som myslela že mi to stornovala na náramkoch..to bolo prekvapenie na pokladni pri odchode 🙂 čo viem toto tam robili vtedy pravidelne, veľmi neseriózne....takže mi nezostali ani poháre a ani záloha😁 4e/pohár

alexandra383
10. jún 2024

@sosana123 ja sa doteraz smejem ako nas oklamali na Belize. Mali sme tam zastavku s vyletnou lodou a chceli sme ist na nedaleky ostrov s malou rychlolodou, ktora mala ist z ineho pristavu. Tak sme vystupili a spytali sme sa prveho taxikara, ze kde je ten druhy pristav. On samozrejme, ze nas tam hned odvezie. Viezol nas dobrych 20 min centrom Belize, a nakoniec nas vysadil a ze 30dolarov. Oki, my stastni, ako rychlo sme to vybavili. A potom pozrieme a ten “druhy pristav” bol hned vedla toho velkeho pristavu. Peso 10min, ale mali sme okruznu jazdu mestom. Dalsi taxikar na ostrove Roatan chcel od nas 20dolarov, aby nas pustili na plaz. Ale toto som uz mala zistene dopredu, ze ta plaz je verejna, a nedali sme sa oklamat. Taxikar bol zaplateny aj na cestu naspat, co uz samozrejme po nas neprisiel, tak sme museli improvizovat a zhanat iny odvoz.

smiling89
10. jún 2024

V HR pred 2 rokmi sme po príchode potrebovali pečivo, nemali sme kuny. Spýtala som sa či vezme aj € a pán v obchode súhlasil. Mala bageta 20eur 👀😁

kvetka404
10. jún 2024

V Chorvátsku v meste Rovnij, mladá pani vyberala z prepravky sovu. Ja som ju okukovala z diaľky, lebo bola veľmi pekná a pani mi ukazuje, nech si ju idem pohladkať. Tak ja celá nadšená🥰 A potom reku nech sa s ňou aj odfotím na pamiatku😊 táto sranda ma stála 20 €🤣🤣🤣 no hlúpa som, mala som sa hneď pýtať, či chce peniaze za to.

tenerifka
10. jún 2024

@kvetka404 dala by som jej 2 eura a pohrozila policiou, tieto praktiky su nelegalne, urcite si neplati odvody do poistovne ako zivnostnicka

tenerifka
10. jún 2024

@smiling89 ale nezaplatila so to preboha, ze?
On to mozno nevedel prepocitat

tenerifka
10. jún 2024

@alexandra383 NIKDY neplatit taxi dopredu.... Ja som tak mala raz v DR, ale to bolo cez znamu agenturu, a vsetko ok

ptvw
10. jún 2024

@tenerifka presne aj v egypte tak chodíme, príde do hotela vylozi nás v meste/obchode, potom po nakupe príde pre nás, vylozi pri hoteli a až potom platíme dopredu dohodnutú cenu 🙂

alexandra383
10. jún 2024

@tenerifka ano potom na zastavke v Mexiku sme uz platili taxikarovi po ciastkach ako sme zastavovali na roznych miestach. Ten nas uz vsade poctivo cakal. Skusenost noo 🤷‍♀️

smutok20
10. jún 2024

@lavender273 by ma zaujímalo ako Vás nachytali v Thajsku 🙂

lavender273
10. jún 2024

@smutok20
Podotykam , že nie som na tento pribeh pyšná 😆

Boli sme.v Bangkoku, mozog 'holiday mode' zmaknuty od tepla, aj nejake tie drinky za požili noc predtym, takze mysel otupena.

No vybrali sme sa metrom do palaca, na ulici sme zmatkovali ze kudy tudy, kdežto ku nam priskočil taky velmi ochotný postarší pan a ze dnes je palac zavrety lebo ze je kings holidays ale ze sa oplati vidiet pamiatku ktora je nedaleko. Tak sme sa tam vybrali, vsak coby si clovek nesiel pozriet 345-ty chram. No a tam bol taky pánko vyobliekany, krasna bezchybna anglictina (nebol z thajska, skor singapur by som tipovala) .. zakecal sa s muzom o vsetkom moznom. No a potom ze je ten kings holiday a ze vtedy vsetky zlatnictva maju produkty za polovicnu cenu. Ze on tak nakupuje kazdy rok a ide do europy a tam zlato preda a z toho cestuje.
My o zlate vieme velke H a hned lakomost kalkulovala 🤣 samozrejme odporucil ktore zlatnictvo . Vosli sme a tam samí turisti nakupovali (stale nam to necvaklo hej ). Vypochodovali sme s prstenom a la Kate / Diana s tym modrym zafirom a nejakymi diamantami.
Vecer ti tak sedim a zrazu akoby som dostala taku neviditelnu facku a mi doslo ze scam. Hovorim muzovi a ten stale ze nieeee, ze ten pan v tom chrame ved bol taky mily a dobro z neho slo. No priznal si to po par dnoch az. Prsten je nastastie pravy aj kamene v tom, predat ho mozem za zlomok ceny takze mi prischol.

Podotykam ze moj muz cestuje od 19 rokov, nie je nejake teliatko co prvy krat vykrocilo do velkeho sveta.