Spoznávací zájazd po Európe

13. sep 2023

Ahojte..boli ste niekto na spoznavacom zajazde cez cestovku niekde v Europe? Taliansko španielsko alebo tak…
Nemám s kým ísť a rozmyšľam že by to bola najlepšia voľba na nejaký kratší výlet. Bavili ste sa aj medzi sebou ako skupinka? Bol niekto sám?
Popripade nechcel by niekto ísť so mnou? :D mám 26 takže cca moj vek

hedviga2
13. sep 2023

Na každom zajazde je niekto sam. Da sa dohodnut v cestovke, že ti najdu dvojičku.
Klienti vytvoria vzdy družnu skupinku. My chodíme, vzdy je super partia.

jana0215
13. sep 2023

My sme boli takto v Škótsku minulý rok s manželom cez Satur. No, úprimne, prvé dni na nás divne pozerali, lebo celý zvyšok osadenstva bol vo veku našich rodičov až starých rodičov. :D Všetci tam boli v pároch až na sprievodkyňu a jednu staršiu pani, ktorá bola sama. Určite záleží od destinácie, ale nabudúce by som si preverila aká veková kategória na daný zájazd chodí, lebo takto sme si poriadne s nikým ani nerozumeli a teda po večeri sme tak max mohli zaliezť na izbu, nemali sme ani s kým pokecať..

muchotrafka298
14. sep 2023

Ja som bola na vela zajazdoch, doplatok za 1/1 izbu je vsak tak vysoky, ze sa to neoplati. Mozes poziadat o to, ze ak by niekto isiel sam, ze by ste byvaly spolu. Je to ale cudzi clovek, ktory Ti nemusi sadnut a mozes sa s nim "trapit" tyzden. Vekovy priemer zajazdov poznavacich je mozno 60-70+, takze pre mladeho cloveka tam nie je "partia". Presne ako pise @jana0215, mladsi clovek tam tazko najde partaka. Lebo gro cestujucich s CK su starsi ludia, ktori si nevedia sami vybavit podobny zajazd.
Poznavacka s CK ma vyhodu v tom, ze sa nemusis o nic starat, program zbezne poznas. Pisem naschval zbezne, lebo sa to moze menit podla pocasia, otvaracich hodin a pod. Na druhej strane, nemusi to obsiahnut to, co by si chcela vidiet. Lebo tam cas nie je na individualne poziadavky kazdeho.
Treba tam velku davku tolerancie, lebo sa neda vyjst v ustrety vsetkym, co su tam. Bola som na Madeire a tam bola starsia pani, co nevladala chodit, lebo jej nikto nepovedal, ze tam musi chodit peso. Ona si myslela, ze sa bude cely cas vozit v autobuse. Takze niektore veci v programe boli na nas ukor prisposobene jej.
Tiez je dobre zvazit vlastne fyzicke moznosti a schopnosti, pretoze poznavacie zajazdy su narocne na chodenie. Chodi sa tam cele dni peso, velmi malo dopravou.

muchotrafka298
14. sep 2023

Inac pokial by si checla len vikend niekde, v nejakej metropole, to si vies zabezpecit aj sama a nepotrebujes na to CK. Dnes je miliarda moznosti na ubytovanie, dopravu, vsetko najdes na internete. Kupa letenky a ubytovania nie je ziadna velka veda. Lebo za mna je zbytocne platit si napriklad vylet do Rima, Londyna, Lisabonu alebo Pariza cez CK. To su veci, kde si poradis sama. Hlavne ked vsetko riesis online.
Ked checs zajazdy napriklad po nejakej krajine Portugalsko, Spaniesko, taliansko, tam uz by som volila CK, ak nemas skusenosti. Lebo tam uz treba aj auto prenajat, presuny zabezpecit, rozne ubytovanie a tak.

sylvie
14. sep 2023

Boli sme minuly rok v Parizi s cestovkou a vobec nie je pravda, ze na poznavacky chodia len starsi ludia. Prave naopak. V nasej skupine boli len 3 ludia 60+ potom tam boli 3 tety 50+, nejake deti a zvysok 20-40 r. Ale so vsetkymi sa dalo pokecat, aj s tymi patdediatnickami aj sestdesiatnikmi.
Mnimalne sprievodkyna je vzdy sama, tak by si ju mohla mat ako partacku 😉

simonah73
14. sep 2023

ja som priblizne v Tvojom veku chodila po zajazdoch s kamoskami. neviem ci je vyslovene poznavacka po Egypte, ale ja som bola napr na 12 dni v Hurghade a z toho sme dali velke vylety, ze sa na niektore odchadzalo kratko po polnoci a vracali sme sa nazad kratko pred polnocou.

muchotrafka298
15. sep 2023

@sylvie ja som pisala z mojich skusenosti, bola som na zhruba 20 poznavacich zajazdoch. Velka vacsina osadenstva na nich boli prave starsi ludia. Niekde sa skupina bavila spolu, niekde nie. Poznavacie zajazdy hlavne take klasicke po Europe nie su pre mladych ludi atraktivne, pretoze chodia sami. Mozno Azia, Amerika alebo Afrika je rozlozenie na zajazdoch ine.

jana0215
15. sep 2023

@sylvie určite je to individuálne, ale čo som sa aj so sprievodkyňou bavila, prevládajú staršie ročníky, ale sú aj destinácie, ktoré sú atraktívne aj pre mladých, na ktoré radšej idú cez cestovku, nie po vlastnej osi.