Ahoj . Brat ide so mnou na týždeň do Francúzska.. mam notársky overené splnomocnenie od maminy ale len v slovenčine.. letíme z Bratislavy.. Spoločnosť Ryanair ... bude to stačiť? Kontrolujú to ? Ďakujem
Over si v leteckej spoločnosti, predpokladám, že Ryanair to nevyžaduje, dcéra letela do Škotska a žiadne splnomocnenie nepýtali.
SKôr by som riešila kvôli pobytu vo Francúzsku v prípade, že by sa niečo stalo ti splnomocnenie v slovenčine moc neposlúži.
Miesto slivenského, by som si u notára dala overiť vo francúžtine alebo minimálne v angličtine
Ak je brat neplnoletý, kľudne to môžu vyžadovať napríklad v hoteli vo FR a bez toho ťa neubytujú, v tom lepším prípade. S papierom v slovenčine teda vo FR nič nevyriešiš.
@melanta mam aj v angličtine ale notárska v našej obci upravuje len v slovenským jazyku.
Slovenský mam orazeny.. a anglický môže byť že ho len mama podpise? A ukážem oba dva keby nieco
Autorka: Notárka ti neoverila v angličtine?? Veď to bežne robia, len notári môžu overovať v cudzom jazyku.
AK by si to splnomocnenie fakt niekde potrebovala, musí byť notárom overené hlavne to v angličtine. Slovenskému nikto nerozumie.
Musí byť v angličtine
Veď notári nečítajú, čo je na papieri, ale overujú podpis...ja som takto bola dávať splnomocnenie dvojjazyčné...na jednom papieri v slovenčine a pod tým preložené do angličtiny to isté a notár ani slovo nepovedal...na matrike áno, tam ma otočili, že dvojjazyčné neoverujú, ale u notára s tým problém nie je, a dokonca overili podpis cudzincovi, s pasom z inej krajiny .
Koľko máš rokov?