Ahojte, boli ste niekto v Španielsku na dovolenke, Máte overenú lokalitu kde sa detičkám páčilo? V čase dovolenky bude mať náš synček cca rok aj niečo. Zvažujeme mallorcu, alebo niečo kde je biely piesok a dobre sa z neho stavaju hrady 🙂
More je studené, ale len ak sa to porovnáva s gréckym Egejským. Inak sa mi zdalo rovnako studené ako aj Jadran v Chorvátsku 😀
V Španielsku som bola asi 8x, síce ešte bez detí (istú dobu som pobývala v Barcelone a tiež v Malage), Španieli sú k deťom priateľskí, krásne je v Andalúzii, ale pokiaľ chcete bližšie, oplatí sa na Formenteru (to je ako Karibik), z pevniny na Costa Brava na severe je pre deti s pozvoľným vstupom do mora krásna Tossa de Mar, páčilo sa mi aj v Sitges. Ale je to už také trochu väčšie, a je to považované za stredisko pre homosexuálov. Avšak chodí tam veľa miestnych rodín z Barcelony počas víkendu - s deťmi, ako mestečko je to naozaj pekné, osobne som si tam teda nič "nevhodné" nevšimla (žeby sa tam niekto nejak ozaj nevhodne oblápal alebo olizoval, ako by si mnohí mohli myslieť). Ďalej je známe aj na Slovensku stredisko Santa Suzanna - kedysi bolo veľmi populárne, koncom 90-tych rokov tu, ale potom sa dostalo do popredia Turecko, Tunis atď., a Španielsko upadlo do zabudnutia trochu. Ďalej je fajn aj oblasť južne od Barcelony,napr. Castelldefels má nádhernú širokú pieskovú pláž a pozvoľný vstup do mora, bola som na prelome júla a augusta, a bolo tam málo ľudí. Takisto Vilanova i la Geltrú, tiež južne od BCN. Je to síce pár rokov, ale tieto oblasti ešte asi masové cestovky neobjavili, väčšinou tam chodia miestni plus Barcelončania počas víkendov. Tak vlastne neviem, či sa to dá niekde pohľadať aj v cestovkách ako ponuky...
V Andalúzii je tiež možné nájsť niekoľko menších mestečiek s krásnymi plážami.
My sme boli na Malorke, stredisko Cala Millor, hotel Sumba v roku 2012. Pláže úžasné! Boli tam aj s malými deťmi. Celkovo tam bolo dosť ľudí, je to veľké stredisko. Ale na pláži tam bolo v pohode. Za seba odporúčam!
Ja odporúčam Malorku hotel Coma Platja myslím že sa volal.... Pláž naozaj úžasná, piesok biely a úplne ako múka. Čo sa týka kvality hotela, tak naozaj na vysokej úrovni. Skúsim pohľadať cez koho sme išli a pošlem link... Normálne si ma navnadila či tam neísť znova 🙂
Našla som 🙂 mali sme polpenziu a bohato nám to stačilo.
toto je on:
http://www.palmtour.sk/katalog/product/16297-Sa...
Studené more nevadí? lebo je a dosť....