Ahojte, prosím vás, má tu niekto skúsenosti so Solvex? Už ste cestovali cez ich spoločnosť? Ďakujem
boli sme 2 x, Taliansko aj Bulharsko, nebol žiadny problem
@bzucka4 tejto CK som ešte nedala šancu a ani neplánujem....po toľkých negat. Recenziách,,,,služby slabé delegáti nulitný Hotely v ponuke C kategória a ešte aj najhoršie izby zarezervovane....🤫👎🫣
@bzucka4 my sme boli cez nich asi 10 rokov dozadu-z nasich skusenosti ti viem poradit len tolko ze hlavne pozeraj recenzie na konkretny hotel-cez google alebo tripadvisor. Solvex ti vynachvali hotel ale pravda moze byt niekde inde. Nas konkretny priklad bol ze hotel od mora 250 metrov-ano vzdusnou ciarou, lenze realne aby sme sa dostali k moru sme kazdy den prechadzali obklukou 1km.
Bulharsko 2x tiez uplne bez problemov, ale asi to zalezi aj od narocnosti klienta.
@bzucka4 zle... Dva krát nám zmenili hotel .len rak nám to oznamili na letisku..solvex nikdy viac.
Asi ostaneme pri Kartago alebo Invia 😉
@bzucka4 Dobrý deň, akurát s rodičmi riešime situáciu, keď vycestovali cez Solvex na Krétu a bez varovania ich priviedli do úplne iného hotela. Potom zistili, že ten hotel, ktorý Solvex ponúkal a moji rodičia tam mali byť ubytovaný, nie je vlastne dostavaný, je to jedno veľké stavenisko. Všetci sme všade volali, nič sa nevyriešilo. Úplný podvod. Takže neodporúčam.
@barborka1144 Dobrý večer, dnes sme pricestovali z Kréty, (cez Solvex), boli sme tam viac slovákov a všetci sa určite budeme sťažovať nakoľko veľa veci nebolo ako nám prezentovali, v prvom rade nás pýtali 59€ akoze miestny poplatok na ktorý nás v CK vôbec neupozornili, delegátka na letisku povedala dve vety a odišla, na druhý deň prišla ďalšia na polhodinku a to bolo z celého pobytu všetko .všetko sme sa museli dopytovat ľudí okolo, ubytovaní sme boli v inom pavilóne (ešte nedostavanom)ako nám bolo povedané, kolegovia dostali izby nedorobene bez elektriny,plno mravcov, na druhý deň ich na dopytovania dali do inej izby a o 2 dní tam nasťahovali ďalších slovákov, je toho veľa a neodporúčam určite túto CK
@bambulka0906* opravujem 49€
@bambulka0906 aky hotel?
@barborka1144 môžem potvrdiť, kupovali sme v decembri zájazd, fotky z bazéna a baru z Mare Garden, my sme kupovali Mare Village,ktorý ešte nebol dokončený, boli sme od 17.7-24.7.2024, bývali sme prakticky na stavenisku,mravce, prach, robotníci, nefungujúca elektrina niekde,aj sme písali sťažnosť do Solvexu, ale pochybujem,že niečo poriešime,v cestovke arogantná pracovníčka.Delegatka ochotná,mali sme výlet na Balos loďou zdarma,ale platili sme za 4* All inclusive a nedostali sme ho,strava otrasná,stále to isté
@bambulka0906 tak sme boli v rovnakom termíne
Solvex neodporúčam, bola som prvý a posledný krát cez nich!
Dobrý deň rada by som sa s Vami podelila o skúsenosti z dovolenky v Egypte cez cestovnú kanceláriu Solvex a leteckú spoločnosť Corendon.
Leteli sme 14.11.2024 z Popradu to bol aj hlavný dôvod prečo sme si túto cestovku vybrali odlet pre nás z blízka, pochváliť musíme živú hudbu ktorá nám veľmi spríjemnila čakanie na let z PP
let trval 4,5 hodiny preto sme čakali teplú stravu nemilé prekvapenie bol len vozíček so suchou stravou a pitím ktoré sme si museli platiť ale obsluha bola príjemná a let prebehol v poriadku.
Keď sme prišli na hotel každý mi povedal daj do pasu aspoň 10€ budete mať peknú izbu recepčný si zobral pasy dozadu vytiahol peniaze poďakoval sa ja som mu na to povedala že je to v poriadku O.K. a na to mi povedal že ak chcem mať peknú izbu tak ešte 10€…..
Boli sme v hoteli El Karma trochu vzdialenom od Hurgady samotný rezort pekný strava dookola tá istá chuťovo nič moc slabý výber .Určite majte zmenených dosť papierových dolárov všade na každom kroku čakajú že im necháte TIP za absolútne každú službu, mince 1-2€ sa im nepáčia🙂
takisto aj čašníci keď im niečo necháte je o Vás postarané keď nie len okolo Vás prejdu. V rezorte alebo na pláži za Vami milión krát za deň chodia a prehovárajú Vás na masáže na vodné športy až je to naozaj už otravné. Boli sme na masáži pri Fatime klobúk dole veľmi dobrá masáž.
Po dvoch dňoch nás doštípali komáre a pokračovali v tom každý deň ,pridali sa hnačky delegát nám povedal chode na kliniku v hoteli to bolo všetko zvyšok som si musela vyriešiť sama
Výlet na štvorkolkách išli sme cez Hurgadu na aute ktoré nás malo zaviesť mimo mesta pohľad na samotnú Hurgadu pravdepodobne to bola tá stará časť katastrofa špina bordel odpadky na každom kroku hrôza…. Dorazili sme na miesto ,toisté bordel všade kde sa pozriete pomedzi to mŕtve psy len tak pohodené okolo…. Druhý výlet bol do Luxoru nakoľko bol môj sen vidieť pamiatky v Egypte veľmi som sa tešila cena plus mínus do 200€ za dve osoby v cene bolo jedlo a transport plus sprievodca. Vy razili sme o 4 ránocesta tam mala trvať 4,5 hodiny bolo to 6,5 radím dajte si kinedril lebo takú jazdu ste v živote nezažili ….
Viezla nás spoločnosť Trafco veľmi príjemní šoféri zvlášť chválime Abdula keďže ja som cestu bez sáčku nezvládla museli sme si urobiť pauzu ale veľmi pekne sa o mňa postarali🙂
Dorazili sme do Luxoru kde nás čakal sprievodca česky hovoriaci bolo mu trošku ťažšie rozumieť.
prvá zástavka Karnak idete tam raz za život a chcete si to vychutnať nasávať tu atmosféru ale bez šance počúvali sme výklad a hneď po ňom O.k. máme 3 minuty na focení dem dál nemáme čas a toto bolo celý výlet .Takže sme si urobili fotky pri jednej soche pri jednom stĺpe a rýchlo ďalej ….
SKLAMANIE….
Prišla otázka či chceme vidieť papyrusové dielne alebo ideme ďalej nakoľko nemáme čas tak sme sa rozhodli že pôjdeme ďalej aby sme videli pamiatky, nasledoval obed v hoteli a plavba z jedného brehu Nílu na druhý ak chcete dlhšiu plavbu tak si zaplatíte 10€ na osobu .
Dlhšia plavba trvala max 12 min. ….
Memnonove kolosy 3 minuty na focení dem dál nemáme čas……
Ďalšia zastávka bola v dedine v ktorej má sprievodca svoju rodinu na to nás aj upozornil že ideme do alabastrovej dielne kde robia jeho bratranci ….. tam už sme nepočuli že máme 3 minuty čas bol zrazu neobmedzený…… tak sme si vybrali 5 malých sošiek , keď nám povedal sumu 646€ tak sme mysleli že odpadneme dobre čítate nieje to preklep ani menu som si nepomýlila🙂
že 200€ je len robota sorry ale 400€ totálne choré môj muž už zúril ako nás chcú títo zlodeji okrádnúť povedal že dá max 110 € to sa pánom nepáčilo tak sme šli preč potom nám v aute sprievodca povedal že keď sa budeme vracať dostaneme to za cenu ktorú sme navrhli odmietli sme po tých nervoch nech si to nechajú.
Teda suma sumárum čo sa týkalo Luxoru prekrásne miesta koré sa oplatí vidieť a vychutnať no my sme na to nemali čas ale na rodinný biznis čas bol. Nedávajte sa fotiť miestnym v chrámoch alebo v hrobkách za každú fotku od vás pýtajú peniaze jeden dokonca ešte aj chipsy. Kývnu vám aj aby ste išli za miesta kde je zákaz vstupu a za pá fotiek od Vás pýta 8€. Proste zlodeji ….
A to nám povedali že Egytská mesačná výplata je 150 dolárov. Ošklbú Vás o posledné
@bzucka4 Velmi zle recenzie som citala. Povodne sme pozerali ponuky aj u nich,ale po negativnych recenziach,nemam odvahu ist cez nich.