Ahojte, mám 4 mesačne babo a chcela by som vedieť čo je také dôležité pri balení na dovolenku 🙂 či máte nejakú dobrú radu
Ďakujem
@terez246 ďakujem, ideme do Chorvatska autom, asi 9 hodín cesty. Naposledy sme šli 7 a bolo to ok, išli sme ráno, takže večer išla normálne spať ako chodieva o 21:00 a spala celú noc, tak neviem či aj teraz to tak spraviť lebo sa bojím na noc cestovať že sa jej to prehodí. Chcela som hlavne že aké lieky ak by náhodou, drogéria, plienky to je jasne. Ideme asi na 6 dni, koľko zobrať oblečenia? Treba dať asi aj nejaký faktor na slnko ale neviem aký kde kúpiť pre tak malé babo.
@beatrice1111 Na slniečo sa odporúča až po 6 mesiaci tým pádom sa aj tie krémy vyrábajú až od takého mesiaca väčšinou, ale keď sa v lekárni spýtate, určite poradia. Určite faktor 50+ a dieťa vôbec nevystavovať slnku. Ak pôjde do vody, plavky s dlhým rukávom, také tričkové s SPF 50 a klobúk tiež s SPF 50. Lieky od teploty (dva druhy, paralen a nurofen), fenistil gél aj kvapky, panthenol, lieky na hnačku (smecta), kvapky do oka (ophtalmo-septonex), kvapky do uška (burrow). Asi toľko nosíme my s bábätkom k moru. Ale chodíme lietadlom, takže dlhá cesta autom len po Slovensku mám skúsenosť. Aj keď bude spinkať v noci, odporúčajú sa prestávky na predýchanie z vajíčka, cca. každé dve hodiny. Poloha v ňom nie je vhodná na dlhú trasu. 😊
@beatrice1111 Ahoj. Nepíšeš ako ďaleko idete, či autom alebo lietadlom. Tak ak pomôže, boli sme s 3 mesačnou na pobyte na Slovensku, 5 hodín cesty autom. Dôležité, robiť prestávky z vajíčka, rozdeliť cestu na viac častí. A zabaliť všetko, čo používate doma (UM, drogéria...) a pre istotu antihistaminiká, lieky od teploty, na hnačku. Plienky, ak nebude kde kúpiť.