Slovinsko - letná dovolenka pri mori

dasus
14. jan 2024

Dobrý deň
Máte niekto skúsenosti prosím s letnou dovolenkou pri mori v Slovinsku?
Ale sú Vaše skúsenosti? Lepšie ako Chorvátsko napr.?
Ďakujem

guiseppinka
14. jan 2024

Ak chcea more, tak zrovna slovinsko nie je ta spravna krajina... Ak staci more ako "zvukova kulisa" a chces obehat okolie na bikoch, tak je to super, lebo kedze slovinsko ma iba 47 km plaze, tak sa vies dostat do chorvatska alebo aj do talianska za par minut... Je to krasna krajina, ale kvoli moru sa tam trepat, tak to nie...

tulik123
14. jan 2024

No ja som praveze bola prekvapena kolko vela slovakov tam bolo na dovolenke. My sme boli v Portorož ale bez deti. Jedine ma trosku sklamal vstup do mora ze si vlastne lezala na lehatkach na trave a vstup bol kvazi po rebriku, ze to by mi s detmi prekazalo, ale to urcite nie je vsade a myslim ze vela hotelov ma aj svoje vlastne sukromne plaze. Bola tam velmi pekna promenada ktorou prejdes do Piran a celkovo co mam kamaratky tak si to velmi pochvalovali aj s detmi. 🙂 ale pozri je tu vela diskusii na tuto temu asi aj s viacerymi skusenostami 🙂

jazula
15. jan 2024

My sme boli 2x - Portorož a Izola a tento rok sa chystáme zasa 🙂. Pôjdeme prvý krát aj s 2,5r dcérkou, zrejme do Portoroža, tam majú takú maličkú piesočnatú pláž urobenú.
Za mňa hlavná výhoda je dostupnosť vlakom a mestečká sú veľmi pekné. Plážová dovolenka to ale fakt nie je…voda je skôr záliv s jemne slanou vodou, žiadne dlhé pláže.

lucik194
17. jan 2024

my chodievame pravidelne do SLO ale bteda k moru urcite nie sa kupat..... to more nestoji za vela ....

ist sa prejst do Piran, Isola..... ale kupat? stale je to akoby koniec zalivu, plus pristav Terst, ten tomu moru nepridava

ked sa chcete kupat tak radsej Bohinjske jazero alebo Bled. 🙂 krásne obe, priroda okolo paradna

olivierko229
17. jan 2024

@dasus tak hlavne tam nie je piesok. My sme boli v Kopri, kamienkove plaze, nie je to more ako more, hned vidis Taliansko, ten pocit volnosti, otvorenosti mora mi chybal. Ideme toho roku do Chorvatska. Koli turistike Slovinsko skvele, ale ze k moru nie.

atinkazv
2. mar 2024

@dasus my sme boli v Slovinsku a nám sa veru páčilo more - Izola. Nebolo veľa ľudí, čo veľmi oceňujem. No ako sa píše je to skôr krajina na turistiku, výlety. Sú tu krásne mestá aj miesta. Radi sa vraciame do Slovinska, je to naša srdcovka 😍