Slovenský raj s 5 ročným dieťaťom

vikusjk
6. aug 2017

Ahojte, boli ste niekto v Slov.raji s 5 r. dieťaťom? Tie rebríky vyzerajú dosť náročne, nerada by som to podcenila. Privítam každú radu, či vziať malú do raja tento rok, alebo to odložiť, až bude väčšia?
Ďakujem za každú radu 🙂

venija
6. aug 2017

S 5r by som si netrúfla.

miselkat
6. aug 2017

Ja som tam bola zo strednej skoly a s takym malym dietatom by som tam urcite nesla.

djubka
6. aug 2017

Vies, ja som bola kedysi davnejsie ked moja dcera mala necelych 5 rokov v Rohacoch na plesach, nie su tam rebriky ani retaze, ale uz by som s takou krpanoumesla. Neuzila som si nic len stres, aby sa mi zo zrazu neskotulala, aby sme sa nezabili, bude to zaujimave mozno pre nu ale stresujuce pre teba a mozno ani nebude chciet ist sama...

something
6. aug 2017

Urcite nie s 5r.

zlaticko118
6. aug 2017

Slovensky raj je krasny,boli sme 3-4 roky do zadu (so psom a mali sme co robit aj ked sme ho nosili na chrbte v ruksaku ) s 5 rocnym dietatom je podla mna este skoro.

vulka
6. aug 2017

AK niesi skúsená a dieťa športovo nadané, tak nechoď. My sme turisticko-horolezecká rodina a 5- ročná dcéra už bola aj v roklinách Slovenkseho Raja, aj v Roháčoch( pričom tie spomínané plieska boli pre ňu v podstate nudná brnkačka a večer sa ešte išla bicyklovať. Záleží to odskúseností a kondície.

dezire1000
6. aug 2017

Ja odtial pochadzam a, netrufla by som si ist s 8 rocnym synom na Suchu Belu a nie to este s 5.Rebriky su klzke lebo.strieka na nich voda atd...celkovo je to predsa len roklina.Ked pojdem tak urcite ked bude starsi

dai
6. aug 2017

@vikusjk ahoj... ja som tam bola s rodicmi ako 3rocna, s mojimi detmi cca. S 3rocnymi - pre istotu vzdy sme mali nosic pre nich - muz je ale zdatny- akonahle nevladali ci bolo nieco nebezpecne hned isli zausteni do nosica - syna este ako 5ricneho muz niesil - ale teda to bola 8hodinova tura... rebriky uz ako 5rocny s nasim istenim dal... ak ste ale vychadzkovy turisti a sami mate v takych miestach problemy plus deti nezvyknute tak by som s ttm este asi pockala...

221girl
6. aug 2017

Ja som tam bola pred rokom, dali sme si síce dosť dlhú trasu, ale mala som čo robiť sama so sebou. Tiež som si nevedela predstaviť čo tam s tými detičkami rodičia robia.

daninka2
6. aug 2017

Ja som bola v Slovenskom Raji este zo strednej, je to nadherne ale urcite by som nebrala 5 rocne dieta so sebou, podla mna je to prilis narocne a nemas moznost v polke povedat nevladzem dalej nejdem. Rebriky su klzke ako tu spominali a dokonca pod spoluziackou sa prepadol dreveny schodik a okupala sa nedobrovolne. Radsej pockajte 🙂

quaxi
6. aug 2017

@vikusjk ak si to chcete vyskusat, chodte ako prvu Zejmarsku roklinu - to je najkratsia a najmenej narocna roklina, rebriky tam nie su dlhe a okrem nich len par retazi a kramli. Tam by uz bezne zdatne 5rocne dieta nemalo mat problem a podla toho uvidis, ci si trufnete aj na nieco tazsie. Samozrejme to ale predpoklada ze vy sami ste dostatocne zdatni a spolahlivo zvladnete dietatu pomoct v akejkolvek situacii - turisti typu "kavicka na vrchnej stanici lanovky" by na Raj radsej nemali ani pomysliet. A nezabudnite na vhodnu obuv 😉

vikusjk
autor
7. aug 2017

@quaxi ďakujem pekne za radu, pozrieme si tú trasu a uvidíme. Moc by ma to nenapadlo už teraz, keď je taký drobec, lebo chodiť ju moc nebaví, ale loziť a štverať sa, to hej :D Len práve preto, že je to tam klzké, tak aj napriek vhodnej obuvi mám obavu.
Ešte som počula o Jánošíkových dierach, tak možno mrknem aj to a uvidíme 🙂

Každopádne ďakujem všetkým ;)

stastnablcha
10. aug 2017

my sme boli prvy krat ked mala mala 4 mesiace
je vela miest kam sa da aj v raji ist.. 5 rocne to zvladne neboj