Skúsenosti s ročným dieťaťom v Turecku

onestar
25. jan 2015

AHOJTE,poprosim maminky ktore boli na dovolenke v Turecku ked dietatko malo rok aby mi napisali ako deti znasali dovolenku,ci sa nevyskytli nejake problemy...dakujem

nikinka1111
25. jan 2015

@onestar ja som bola, malý mal 13 mesiacov. všetko bolo super, žiadne problémy. boli sme v septembri. malý si more poriadne užil . neboj sa ani letu. dieťa to zvládne v pohode. ak by si chcela vedieť niečo konkrétne, napíš mi IP 🙂

meja3
25. jan 2015

Nase skusenosti z posledneho leta: jeden a pol rocna dcera po prichode do Turecka dostala chorobu "ruky-nohy-usta" a po par dnoch to chytil od nej manzel. Okrem toho dcera si tazko zvykala na prilis vysoke teploty a vlhkost. Myslim, ze ich klima nie je najlepsia pre tak male deti. Je to dost velky extrem oproti nasim podmienkam. A to sme tam boli v septembri...A este jedna vec, co sa mi strasne nepacila, boli sme v kidsfriedly hoteli a casnici mali zjavne instrukcie od vedenia, aby sa spravali hrozne milo k detom a vyzeralo to asi tak, ze pocas sedenia v jedalni vzdy, ked isiel casnik okolo dietata, tak ho pohladkal po tvari, vlasoch ci ruke. Pre mna to bolo otrasne, nosila som so sebou dezinfekcne utierky a zakazdym som dceru utrela. Pre nas Turecko nikdy viac. Myslim, ze Europa je pre rodiny s detmi vhodnejsia.

dzejn80
25. jan 2015

Ahoj, bola som s rocnym synom a bez problemov .... my dospeli sme to znasali horsie, ale on bol v pohode 🙂 jediny sa nepos..l 🙂
Treba davat pozor na jedlo a pitie, pit len balenu vodu, ja som mu s nou aj zuby umyvala.

dzejn80
25. jan 2015

@meja3
Hehe aj mojmu to robili, tiez som kukala po nich, skoro som jednemu pleskla po ruke. Ale oni to tak neberu, su velmi rodinne zalozeni, maju radi deti.

ena70
25. jan 2015

moj dostal vysoke teploty a anginu....pohare neboli zrejme dobre umyte, hygiena tam nie je bohvieka. presne ako pise meja3 je tam vysoka vlhkost a vysoke teploty. pre tak male dieta nevhodne. take male dieta by nemalo cestovat este na taketo dovolenky. viaceri tak radia. skuste este pockat, ved pre take male je toto teplo utrpenie. horuco bude nielen jemu ale aj vam. my sme tam boli s malym ked mal 4 roky, a polku dovolenky sme stravili na izbe co bol chory. a ani studena voda nebola z vodovodu prilis studena, ked som mu chcela davat zabaly, co mal horucky nad 39.
chodíme radsej na grecke ostrovy. je to ovela lepsia klima. maly tam nikdy chory nebol.

dzejn80
25. jan 2015

inak vela ludi si nevie turecko vynachvalit, ja som bola velmi sklamana. Poradim len, minimalne 5*, nikdy menej. My sme boli v 4* a mali sme kopec problemov.

meja3
25. jan 2015

@dzejn80 My sme boli v 5*, hotel mal najlepsie hodnotenie podla TUI a v kupelni plesen a vzdy, ked upratovac odisiel z nasej izby, utierali sme si podlahu, lebo sme tam mali vacsi bordel, ako predtym. S jednou handrou presiel vsetky izby. Detske ihriska boli zanedbane, na trampoline trcali struny, dreveny vlacik zhnity...Najbezpecnejsie pre dceru bolo na plazi, hrala sa v piesku a tam bola spokojna. Ale chodili sme tam az navecer, lebo tam je neprijemne teplo aj pre dospeleho, nie to este pre male dieta.

ena70
25. jan 2015

my sme jasne ze umyvali zuby len balenou vodou, sme cestovatelia dost, takze uz vieme kde ako 🙂...a zvacsa mame tie 4 alebo 5hviezdove hotely, ale turecko ma sklamalo.... muz mal sracku, maly anginu...

dzejn80
25. jan 2015

@meja3
My si za to mozeme sami, blbi sme sa trepali do turecka na prelome jul/ august ☹ drahe jak svina, sak co chces v najvacsej sezone ... Bolo tam 45 stupnov v tieni, takze ja som chvilami stracala vedomie 🙂, nebola som schopna obliect sa, lebo saty sa cez pot nedali natiahnut na telo.
Personal ani ceknut po anglicky, len nemecky a rusky, takze sme mali smolu. All inclusive fungoval tak, ze sme mali ranajky, obedy a vecere, ziadne deklarovane dalsie veci. Ked si sa pred jedlom nepostavila do 50m zastupu rusov, tak sa ti neuslo, oni proste nedokladali. Hotel bez jedineho kuska prirodzeneho tiena, takze v tych horucavach sme boli na plazi pod slnecnymi strechami, hehe, no aspon mi maly nezdrhal, lebo piesok bol zeravy ... Upratovanie plaze 0 bodov, spaky, flasky, nech sa paci, dolamane lehatka. Klima iba na izbe, takze kym sme presli na jedlo, komplet mokri, spoteni, v jedalni klima vypeckovana, to tak na zapal pluc. Ta klima na izbe sa nedala regulovat ... A este sme upratovacke strkali kazdy den baksis, aby nam nechala 2 flase vody, namiesto jednej, nech mam malemu co dat pit.
Ale decko vysmiate, hehe, more bolo teplucke, pacilo sa mu, lenja som bola na prasky :--)

dzejn80
25. jan 2015

@ena70
Ja som bola 2x v tunise, myslela som si, ze ma to turecko nicim neprekvapi, ale nemohla som "dezinfikovat" nakolko som uz cakala druheho ... takze dva dni pred odletom som uz nic nejedla, lebo som si nevedela predstavit ako sa poseriem v charteri boeingu 737-400 🙂))))))))

evita68
25. jan 2015

@dzejn80 to kde ste preboha boli

paprikacervena
25. jan 2015

My sme syna zobrali do Turecka ked mal 11,5mes do predtym odskusaneho kvalitneho family hotela. Dopadlo to super, vzhladom na okolnosti. Boli sme v sept. a teploty neboli vysoke.
Nase dieta bolo medzi 10 a 13 mes takmer neustale chore. Samozrejme nas to neminulo ani na dovolenke. To nebol problem, ale on sa prave v tom obdobi menil z babatka na velkeho, na partaka. Vtedy este nechodil a asi ho to aj stvalo 🙂 Vsetko ho zaujimalo, ale este nevydrzal vela. Napr. doma velky papkac, co sa vklude naje, tam sme prisli do restauracie a on sa obzeral po detoch, tazko sme donho nieco dostali. Jednoducho, on musel najskor nove prostredie preskumat a ked si zvykol bol to znova on. Bol tam sice nepokojnejsi, ale to by bol aj doma.(ale nechap to tak, ze bol zly alebo ze by cela dovolenka bola pruser) Myslim, ze to bolo len preto, ze jeho mozocek rastol, ucil sa strasne vela novych veci a samozrejme aj vplyvom choroby. No aj tak, ked sme sa vratili, povedali sme si, ze pri dalsom by sme isli bud uplne s malinkym babatkom alebo s velkym clovekom, co uz chodi (lebo potom je samostatnejsi).
My sme sa rozhodovali, ci Turecko alebo nieco autom. Hlavny argument za Turecko boli sluzby a zdravotnictvo. Neviem kde by sme v Chorvatsku hladali lekara. Tu bol lekar v rezorte, vybavil nemocnicu, kontroly v nemocnici. Vsetko uplne bez problemov. Jednu noc sme obaja s malym stravili v nemocnici a obavam sa povedat, ze sme mali lepsiu starostlivost ako by sme mali na Sk.
Oba lety boli nocne, co mu vyhovovalo. Nemali sme problem ani s hygienou, ani s jedlom. Hotel varil aj zvlast pre male deti, popr.sa dali kupit Hipp vyzivy. Kusok od hotela v lekarni mali presne taky isty sortiment ako v slovenskej lekarni, takze nabuduce uz ani krem na zadok nebudem brat, kupim tam 🙂 Kazdy den robil Kinderklub 2hod aktivityzvlast pre Babys, co sme absolvovali a malemu sa pacilli nove deticky. Mimo to kopec inych aktivit.
My sme boli spokojni a pojdeme opat.

dzejn80
25. jan 2015

Side, htl. Sunset beach

jarmillka
25. jan 2015

My sme boli s malou ked mala 8 mesiacov...išli sme začiatkom juna, takže teploty boli akurat super a nebol vobec žiadny problem...

evita68
25. jan 2015

@dzejn80 ono treba vyberať podľa recenzíí, a tento hotel má v každej zlé hodnotenie pláže...

my sme boli s malou v iz flower-side, je 4*, ale nemám jednej výhrady..

dzejn80
25. jan 2015

@evita68
Jj, ved ja tiez tak robim, toto bola taka akcia z, kamosky chceli ist, ja som sa s malym pridala, nemali sme vela casu a nechali sme si "poradit" v cestovnej agenture ☹

onestar
autor
26. jan 2015

@paprikacervena super..co to bol za hotel?my by sme chceli ist do alanye

onestar
autor
26. jan 2015

@dzejn80 stale mam dilemu,pretoze nasi idu v juli a viem ze vtedy su najvacsie horucavy..ale zas ked pojdeme napr. do chorvatska alebo niekde blizsie tak my z tej dovolenky nebudeme mat nic,ked nebudeme moct oddychnut od deti...

danulkaja1
26. jan 2015

@dzejn80 prosim ťa v ako hoteli ste boli?

dagmars
26. jan 2015

My sme boli s ročným dieťaťom v Alanyi, bolo to v septembri a bolo super. Let znášala lepšie ako poniektorí dospeláci, celý čas prespala. Žiaden problém so znášaním stravy, žiadne zdravotné problémy. Odvtedy chodíme každoročne vždy v septembri a nedám dopustiť na Turecko a dovolenku s malým dieťaťom. Treba vybrať dobrý hotel a spoľahlivú cestovku.

nikinka1111
26. jan 2015

ja na Turecko nadám dopustiť. nikdy sme nemali žiadne problémy. pokial sme sa neobžrali 🙂. ale malý nikdy nič nemal. tento rok už pôjde narodeniny zas oslavovať do Turecka 🙂

paprikacervena
26. jan 2015

@onestar Iberotel Palm Garden

dzejn80
26. jan 2015

@danulkaja1
Boli sme v side, hotel sunset beach ... Ale to bol skutocne zly vyber hotela, no nemali sme cas studovat recenzie, spolahli sme sa a cestovku a co mali v katalogu, tak sme aj dopadli. Odvtedy vzdy studujem recenzie a neobjednam nic, kym to viaceri neodporucaju.
Mm vobec nechce o tychto krajinach ( turecko, tunisko, egypt) ani pocut, takze my skoncime vacsinou pri taliansku, ale letecky ... V chorvatsku sme boli x krat este bez deti a mne to tam pre deti vobec nepride vhodne.
Uzsomasi narocnejsia, vyzadujem AI a uz aj nejake detske kluby, tobogany, aby som si aj ja trochu oddychla 🙂

martinhorvath
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
martinhorvath
Odpoveď bola odstránená
Zobraz