Ahojte, chcem sa opýtať na vaše skúsenosti s dovolenkou v Egypte. Ideme prvýkrát, predtým to bolo Chorvátsko, Grécko a Bulharsko. Čiže máme skúsenosti s dovolenkou v Európe. Budem vďačná za každé dobré tipy a skúsenosti. Ideme do Marsa Alam.
Ja mám s Egyptom opakovane výborné skúsenosti, vždy bez problémov. Základ je vodu piť len balenú, nápoje bez ľadu, dezinfikovať sa zvnútra 😂 (rozumej ber si domácu a každé ráno za štamprlík na lačno si daj). Mám pobehané výlety, ľudia 90% milí a priateľskí (v princípe platí “čo dáš to dostaneš” - vždy sa k personálu chovám milo, teda pozdravím, usmejem sa, používam slovíčka prosím a ďakujem - a robí to zázraky, dokonca väčšie ako tringelty, aj keď aj tie nemám problém dať). Nemala som tam nikdy problém ani ako sama žena keď som sa vybrala do mesta.
Moji rodičia teraz prišli z Egypta boli v Hurgade sú veľmi spokojný a páčilo sa im tam veľmi
Ahoj ja som bola v Egypte 3 krát a super.Ziadne negatíva nemôžem spomenúť,ale teda boli sme v 5*hoteloch.Personal ochotný,žiadne dotierave žobranie,nechali sme pár drobných na vankúši,alebo čokoládu,mali sme krasne upratané.Bola som aj v Hurghade aj Marsa Alam.Marsa Alam je skôr taká pustatina,ale more krasne teplucke,resort tiež.Mna tiež pred prvou dovolenkou strašili,ale nič sa nesplnilo,ani faraonova pomsta.Boli tam ľudia,ktorí chodi každoročne roky rokúce do Egypta.Bola som aj v Turecku aj v Tumise viac krát,nám sa páčilo aj tam Príjemnú dovolenku.
Nejest vela. Je tam dost horuco, ale ze fakt pekelne. Ludia jedia piate cez deviate lebo sak dovolenka. A potom grcaju a hnackuju. Daj si radsej ovocie nez kolaciky.
A vezmite snorchle 🙂
My sme sa včera vrátili z Egypta, super dovolenka, splnila očakávania. Hotel úžasný, čisto, jedlo chutné, ľudia milí. Nemám čo vytknúť...
Ja mam super skusenosti, bola som par krat.
Egypt už 5x a pokiaľ sa bude dať, pôjdem opäť. Treba vybrať dobrý hotel a je to potom bez problémov 🙂
Vždy super dovolenka,no nikdy tam nechodime v lete ale tak februar-marec,tak prajem krasnu dsovolenku
@sissy27 sama do mesta? Neotravovali domáci?
Egypt buď miluješ, alebo nenávidíš ... odporúčam skupiny na FCB, je ich tam ohľadom Egypta niekoľko ... dokonca jednotlivé hotely majú svoje súkromné skupiny
Ja som bola aj sama 3 roky dozadu, a predtým viackrát vždy s niekym, egypt je moja srdcovka, a aj keď som bola sama nikdy ma nikto neotravoval ci vonku v hurgahde alebo v hoteli, vždy všetci milí, a presne ako sa chovás ty tak sa budú aj oni, stačí byť slušný, usmiať sa a požívať prosím ďakujem a pozdrav je najmenej...takze za mna egypt áno, aj 3 mesiace by som si vedela predstaviť tam byt
@oliverceky ja to nejak nevnímam. Proste patrí to k miestnemu folklóru a v princípe ide len o to niečo ti predať a zarobiť. Stačí normálne povedať nie, ďakujem a pokračovať ďalej, alebo aj nepovedať nič a proste ignorovať. Nikto nebude za tebou utekať a takisto nikto sa ťa nedotkne - to si nedovolia. Netreba sa nechať vlákať do nejakého obchodíku (pokiaľ naozaj nechceš), lebo to je na dlho 😀 obľúbený trik je natrieť ti pleťovú masku a vybavené, tak neujdeš 😂 a takisto ak sa rozhodneš si niečo kúpiť, tak treba rátať s tým, že to bude na dlho. Kabelku sme kupovali hádam dve hodiny, lebo k tomu spravil čaj, rozhovor o jeho rodine, krajine, o mojej krajine a neviem o čom všetkom a potom hlavný program - jednanie o cene 😀 ja mám rada takéto zážitky, ale samozrejme nemusia sa opakovať často. Ak chcem len rýchlo kúpiť zaplatiť a ísť, tak zas viem kam mám ísť, sú aj také obchody. Ale nestretla som sa tam nikdy s niečím, čo by som nazvala sexuálne obťažovanie (oblečená chodím normálne "európsky", nie zahalená od hlavy po päty). Ešte taká špecialita v klasických obchodoch - vydajú ti napr. keksík alebo žuvačky 😀 nepoužívajú "centy", ale vydať ti niečo musia, tak majú pri pokladni nachystané takéto drobnosti a proste ti vydajú 😀
Takisto sa tam stretneš s "plážovými inžiniermi", ktorí bez hanby balia najmä staršie ženy (tie predsa len ľahšie oblbnú ako mladé pekné žaby, čo si môžu vyberať 😀 ) a využívajú ich či už pre peniaze, nezáväzný sex, EU víza alebo aj všetko dokopy. A zase čo som si všimla, tak tieto dámy rady podľahnú a užijú si svoje 😀
Ono každá krajina, každý národ má svoje špecifiká, kultúru, zvyky, ja to vždy v plnej miere rešpektujem. Cestujem preto, aby som zažila niečo nové, iné než mám doma. Chápem, že nie každému tie iné veci vyhovujú, a je to úplne v poriadku, len potom netreba cestovať tam, kde to človeku nevyhovuje. Prvýkrát je ten Egypt asi predsa len trošku kultúrny šok, ale v podstate buď si ho zamiluješ alebo tam viac nepôjdeš. Ja sa rada vraciam, hlavne kvôli podmorskému svetu, dosť času trávim aj s miestnymi ľuďmi a nemôžem pol zlého slova povedať.
Je to iné v afrických krajinách ako u nás, v Európe... Bola som Egypt a Tunisko - u mňa je vždy priorita more - idem predsa k moru kvôli moru a nie kvôli jedlu, či tobogánom a pod., ako to veľakrát čítam, že tam nebolo dosť vyžitia pre deti. Ak chcem vodný svet pre deti, idem s nimi na kúpalisko doma a nie k moru, aby mi potom trčali celé dni pri bazénoch. Takže po tejto stránke TOP a nemám čo vytknúť. Ale... ale vadí ma presne tá kultúra... pre mňa to bolo proste "otravovanie", keď na každom kroku nám niekto niečo ponúkal; jedného sa zbavíš a príde za tebou ďalší... + to nastavovanie rúk... kufre na kolieskach si od recepcie viem odtlačiť sama, nikto mi ich nemusí dávať na vozík a odniesť k izbe... na letisku to isté... nie som držgroš (každý druhý deň sme na izbe nechali nejaké drobné), ale toto mi v týchto krajinách naozaj vadilo. Aj preto ma to tam už viac neláka... Lebo celkový dojem zanechajú samotní ľudia... aspoň u mňa je to tak... na mňa nezapôsobilo napr. ani Španielsko/Andalúzia - ľudia namosúrení, nepriateľskí, takmer bez úsmevu. Presný opak Grécka, kde sme boli dva roky po sebe a tam zas sa budem vracať kvôli domácim, ktorý vo mne nechali úžasné pocity - sú usmievaví, zhovorčiví, milí.
Ale tak asi ako ty, chcela som vidieť aj Afriku - a skúsila som... Inak potom už z tých dvoch krajín, v ktorým som bola ja, tak mne viac sadlo Tunisko - tam sa mi viac páčilo.
U nás skúsenosti s egyptom len zle, na letisku sa hneď nás snažili odrbat o peniaze každý len ruky nastavuje a pýta peniaze doslova za nič, na hoteli (5* rezort) neschopní personál domotani boli, nepamätali si objednávky v noci vyvolávali s budikom ktorý sme nechceli a chodili búchať kvôli opravám ktoré sme nežiadali, jedlo nič moc muž prevracal tri dni... My sme vychytali teda ľadové bazény takže doobeda sa nedalo kúpať a more prišlo k brehu tak o tretej poobede... A to len minimum, za nás prvý a poslednýkrat, nabudúce radšej do Turecka Egypt už nikdy