ahojte ludkovia,chcela by som sa dozvediet nieco o cestovkach ,,respektive o nestandardnych situaciach ktore vznikli,ked ste uz mali zakupeny zajazd a nieco Vam dotoho prislo a nemohli,pripadne nechceli ste v dany termin vycestovat,,zaujima ma ako Vám vyšla cestovka v ustrety,pripadne aké storno poplatky Vám nasolili za zrusenie zajazdu..My máme zakupený zajazd na Mallorcu,no podla počasia nevyzerá španielsko tento rok ružovo s počasím a rozmýšlame,že by sme zájazd zrušili,prípadne prehodili na iné obdobie..ale neviem aké sankcie za to vzniknú..cestovky sa zatiaľ pýtať nechcem,preto ma zaujímajú Vaše podobné prípady,ako ste s nimi pochodili...Vdaka za typy
@kikina84 preco myslis, ze to tento rok s pocasim bude zle? kedy mate termin? my sme boli pred rokom na menorke a pred troma na malorke vzdy na prelome jun-jul a nikdy nebol problem s pocasim. no raz vraj prsalo na menorke, ale to sme prespali, inak bolo vzdy teplo, aj kupat sa dalo, nebol izaden problem. takze urcite by som dovolenku kvoli pocasiu nerusila 🙂
@kikina84 fiha, toto vyzera na nejake jasnovidecke schopnosti, ze nevyzera pocasie v Spanielsku ruzovo 😀
v Spanielsku to s pocasim vzdy vyzera ruzovo, to uz ozaj musi byt nejaka veeeelmi zla zhoda okolnosti, aby tam pocasie nevyslo, toboz na juznom pobrezi, kde sa kupe pomaly do novembra...
od maja do oktobra je tam obrovska pravdepodobnost krasneho, horuceho pocasia, je to jedna z najstabilnejsich krajin, co sa tohto tyka, takze to by som vobec neriesila...
a na ostatne otazky mas odpoved v zmluve s CK - tam su presne vsetky storno podmienky, a v poistnej zmluve su vsetky info, co kryje poistka (niektore kryju aj pokazenu dovolenku z dovodu pocasia zleho, aj storno zajazdu..)
takze tazko ti my tu budeme pisat "co asi tak by tam mohlo byt" 😅, pozri si zmluvu..
Cestovka ti nema preco vyjst v ustrety. V pripade choroby ti to preplati poistovna, ale ak sa vam jednoducho nechce tak podla zmluvy. Mas tam rozpisane percenta kolko vam vratia naspat. Ale bat sa pocasia a kvoli tomu neist s takym argumentom asi nikde nepochodis
@kikina84 ja som este nepocula ze by bolo na Mallorce zle pocasie. Teraz tam boli znami v aprili a nevedeli si vynachvalit. To ze sa jar trosku tento rok predlzovala (resp. oneskorila po dlhej zime) neznamena, ze to ovplyvni letne pocasie v juznych destinaciach. Apropo Mallorca je jednou z najlepsich spanielskych destinacii po Kanaroch.
Ja by som sla aj zajtra, posli cisla rezervacii a ja to zariadim, staci prepisat mena a mozeme letiet...no problem...kufor mam stale zbaleny a maly pojde zadara 😀 😀 😀
@danim ale to mas vsade, obcas pride ochladenie, my sme boli v Turecku a isli sme v juni skapat co bolo 40 v tieni a ti co isli neskor mali prave vtedy aj dazd, neda sa to takto ovplyvnovat. Osobne si dovolenky vyberam LAST MINUTE, vtedy su cenovo najlepsie a padaju najlepsie ponuky z destinacii. 🙂
@kikina84 to na aky termin mate kupenu dovcu ? ze teraz uz vies ake tam budu mat pocasie ??? to mi pride ako cista vyhovorka.. uved realne, preco to chces zmenit.. ( dovod choroba- ak mas poisteny zajazd - tak to vyriesi poistovna, ak mas take poistenie, ak nemas poistenu dovcu, isto ti to nevezmu spat.. )
@danim no akurat to oni schytali, chudaci...zakon schvalnosti 🙂 . Mne sa este nestalo ze by mi v juznych destinaciach prsalo s vynimkou majoveho terminu. V sezone ani kvapka, na jesen tiez nie (hovorim o spanielskych destinaciach). V zime nechodim, lebo ideme lyzovat, takze davam prednost horam pred teplom 😀 No ale ako som uviedla, treba mat predstavu dovolenky, kufor zbaleny a vychytane najlepsie cestovky ci uz doma alebo mimo Slovenska a vediet presne co clovek chce a kde. Potom sa za 2 dni dat dokopy a letiet na LAST MINUTE. Odporucam....a este usetrit 50 % ceny je fakt super...potom ma nevytoci ani pocasie. 😉
@radlinka presne nas sposob dovoleniek 😉 minuly rok, ked sme leteli uz s 2 detmi sme mali aj poistenie, ze sme den pred dovolenkou mohli zrusit a sankcie ziadne.. co je ozaj super.. ved sme skoro neleteli.. mensia mala 6. chorobu.. dr nas pozrela, nabalila lieky, dala cislo na mobil a odporucila ist- to jej akurat koncila ta choroba.. no ale soky.. ja som doma balila a vobec som nevedela ci vobec... ma preferujeme Grecko- vzdy iny ostrov. a v zime lyzovacky tiez 🙂
@danim no ale naozaj existuje take poistenie (alebo aspon pred par rokmi urcite bolo), ze si sa mohla pripoistit pre pripad "pokazenej dovolenky z dovodu pocasia" - myslim, ze musela byt minimalne polovica dovolenky vyslovene uprsana a vtedy poistovna vracala nejaku sumu - samozrejme oni skumali velmi dokladne, ake tam naozaj pocasie bolo, nedalo si vymysliet a dufat, ze na to nepridu 😅
@danim toto som nasla napr. AXA to poistovala - http://www.invia.sk/o-invia/novinky/1788-invias...
ja tiez chodim do Grecka uz sto rokov a na rozne miesta a nikdy som nebola sklamana a pocasie vzdy top 😉
@radlinka ano sprchlo im tam.. ale vies... zavisi od toho ako sa k tomu postavis.. oni to neriesili.. sli s 1 dietatom 4r. Ono ak by si na dovci hladala chyby.. vzdy cosi objavis.. zavisi ako sa k tomu postavis 😉 otocis na vyhodu.. proste pozitiv pristup.. si pamatam este pred 7r ked sme este pred svadbou boli v Tunise.. tak tam boli este 3 pary.. a s 2 sme sa aj prestali rozpravat.. lebo by nam pokazili celu dovolenku... sme dost zcestovani ( takze to nie je o tom, ze aj nad 2* penzionom budem "ze waaaaw hiiiikat".. a tam bolo ozaj super.. nam tam nevadilo nic.. ale tym 2 parom vseeeetko... )- tak sme sa od nich vzdialovali.. lebo by nam pokazili celu dovcu-- rovnaky nazor mal aj ten 4.par- ti boli taka nasa krv- tak sme kecali s nimi... a tie 2 pary.. mali uz pri odlete domov napisanu staznost na 3 stranach A4... ti poviem, ze ja som len cumela.... a kazdy plny dojmov z fajn dovci.. tak nam to tam nutili podpisat.. a potom mailom posielali.. nech vytlacime podpiseme, posleme.. staznost.. chceli vratit nejaku cast penazi.. pritom to kupovali za tu cenu co my.. uz neviem kolko, ale vyborna cena a cca tyzden pred odletom. jasne, ze neuspeli... my sme ich v tom nepodporili, mail sme vymazali. nam na dovci bolo dobre 🙂
koncom marca uz zacinaju tropicke teploty v španielsku..to je info pre tých ktorý španielsko nepoznajú..chodíme tam každý rok a kvoli dcerke sme vybrali zajazd v polke juna,lebo tam byva v tomto obdobi uz 30 a viac stupnov..po minule roky bez nej sme chodili vzdy na prelome jul august a to tam uz bolo 40 stupnov v tieni..to bol extrem a navyse v polke augusta sa zacinaju v primorskych castiach spanielska burkove obdobia..je to tam dost aktívne s dazdami..Teraz je to s pocasim dost zle na celom uzemi stredomoria,je chladnejsie vsade..a podla predpovedi bude v polke juna na Mallorce opat len slabych 23 stupnov a prehanky..dost caste..co znamena ze more nebude vyhriate vobec a bude studene a nepotrebujem stravit celu dovolenku na hoteli..preto sa pytam,kto ma skusenosti so stornom zajazdu..pokial by to malo byt za takychto podmienok nikam nejdem..Nakolko sme aktivny navstevnici spanielska..a chodime tam roky ani vosne by ma nenapadlo ze tam prave tento rok bude naprd pocasie..kupovali sme zajazd dopredu,lebo sme mali velmi vyhodnu cenu od cestovky,pokial zakupime zajazd vopred a nakolko ako som spominala chodime tam stale,toto bolo to posledne co by ma napadlo,ze nevyjde pocasie..preto nereagujem na trapne poznamky ako to mozem vediet dopredu..pre info toto dopredu viem..a tema bola jasne zadana kto ma skusenosti so storno poplatkami tohto typu..takze nechapem zbytocne trapne komenty..to uz fakt nemate co robit? dakujem!!!! 😎
Presne toto by zaujimalo aj mna... Mame zajazd na Mallorcu 1-7. Jun a pocasie okolo 20'C. Velmi slabe. Tak ma niekto skusenosti so stornom zajazdu alebo nie?
@kikina84 ahoj my sme stornovali zájazd pre malého boli sme v nemocke, takže sme nemohli nastppit 2 dni pred odchodom nas hospitalizovali, pani mi poradila, že mam poslat fax s tým že sme hosp. a maja pritomnost je tam nevyhnutná tak nam vratili nie uplnu ale ani malu čiastku za zájazd , ale to bolo v tom prípade že k zakupenemu zajazdu boli storno poplatky. Nie všetky cestovky to dávajú, maš si to poistit sam. V tom prípade ak maš poistený zájazd stornopoplatkami tak tam maš aj podmienky ako možeš zrušit zajazd , ked to je viac ako 1 mes tak ti vrátia asi celú sumu, čim je to bližšie tak menšiu atd. treba to pozriet
@kikina84 ja cestujem bez agentur ale nechtiac som si kupila letenky do miami 10 mesiacov dopredu od jednej agenture bo mali najlepsie ceny ,aj poistenie som od nich dokupila ale nevratia mi peniaze iba preto ze som si zmyslela letiet neskor abo skor ,vratia mi vsetko len ked bude dobry dovod a to je od doktora potvrdenie.Ja myslela ze sa to bude dat a hen no prdlajz teraz nemozeme snazilkovat 3 mesiace bo by som stratila 1000 libier za dvoch 😀.
Podplat doktora nech ti tam nieco napise ak sa to moze ,ono cestovky su spekulantne,aj tie poistenia ,mozno budu sami obvolavat zistovat ci mas fakt ten problem ako si im udala .
Ja keby som otehotnela v 10 mesiacoch nez poletim mne by vratili prachy ale mojmu muzovi istotne nie ani brachovi s frajerkou.Bo oni nemaju zdravotne problemy.Len ja by som neletela.Tak ale vy to mate kupene asi ako rodinka tak ked je jeden chori by nemal ist nikto,snad msmu nenechaju doma a oni pojdu.Dako sa preptajneste aby si bola mudrejsia ,aby ta neosidili
Ip 😉
@kikina84 nechceš sa pýtať cestovky?? tak si pozri zmluvu, ktorú si s nimi podpísala- máš tam celkom určite aj storno poplatky za zrušenie zájazdu, ťažko ti tu niekto bude radiť, keď každá cestovka to má inak... záleží aj v akej lehote a z akého dôvodu to zrušíš, v niektorých prípadoch vrátia celú sumu, a niekedy nič... a teda neviem, na kedy máte kúpenú dovolenku, ale špekulovať dva mesiace dopredu o počasí to je hodné tak akurát p. Ilka, ktorý sa netrafí ani do včerajšieho počasia a nie ešte na mesiac dopredu...