Severný Cyprus - hotel Kaya Artemis Resort

olik2009
7. júl 2016

máte skúsenosti?

anoma
7. júl 2016

@olik2009 my sme boli minuly rok a mozem len odporucit. Idealne pre deti-aj malicke, more je dlho plytke, pieskova dlha plaz. Ubytovanie velmi pekne, rezort je taky rozlahlejsi, boli sme dalej od plaze, ale nam to vyhovovalo, nebol tam hluk od bazenov, kedze mala chodila spat aj na obed. Strava vynikajuca, jedalen obrovska, aj ked bolo vela ludi, vzdy bolo miesto a jedlo. Bazen jeden velky, plus detske dva-jeden pre mensie deti so smykackami, a maju aj svoj maly aquapark pre dospelych a vacsie deti s toboganmi....
Ak ste ale taki, ze potrebujete ist vecer zit mimo hotela, nie je tam nic, je to mimo nejakeho vacsieho mesta, skor kludnejsia dovolenka...vecer ale bol vzdy nejaky program na hoteli... My sme ale boli v juni, pred hlavnou sezonou, takze bolo celkovo menej ludi...Ja som z tych narocnejsich ludi, co sa tyka dovoleniek, a bola som velmi spokojna🙂

mina152
7. júl 2016

boli sme ešte v roku 2013, keď bol rezort novootvorený, všetko bolo super, ubytovanie v apartmánových domoch na úrovni, ale ako som písala rezort fungoval prvú sezónu, všetko bolo ešte nové, more azurovomodré čisté teplučké, čistá piesočnatá pláž, okolie udržiavané rovnako ako aj čistý udržiavaný bazén, úžasná chutná strava, priam gastronomické zážitky v pozitívnom zmysle slova, veľká priestranná jedáleň s terasou, postačujúci aquapark, animátori, večerný program, možnosť fakultatívnych výletov, my sme obetovali jeden deň na výlet do Famagusty, vždy chceme vidieť niečo z krajiny, ktorú navštívime...
nevýhodou bola poloha rezortu, z jednej strany stavenisko, z druhej strany stavenisko, najbližšie bol 2 km vzdialený hotel Noah ark (noemova archa), aj ten je pre nás do budúcna veľmi lákavý, inač žiadny rušný večerný život, čo nám vôbec neprekážalo, ale keďže sme tam boli v období bajramu, sviatku moslimov, ktorý nasleduje po pôstnom ramadáne, zažili sme veľký prílev turkov z pevniny, ktorý tam prišli oslavovať a "užívať si" a bolo tam aj veľmi veľa iných cudzincov, keďže sme boli uprostred sezóny, boli sme začiatkom augusta,
ináč na cypre vám nehrozí krádež, je to krajina takmer s nulovou kriminalitou...
Kaya Artemis položila látku veľmi vysoko a každý rok pri výbere dovolenky s ňou porovnávame, boli sme s manželom nadmieru spokojní a vrelo odporúčame ďalej🙂 🙂 🙂

mina152
7. júl 2016

len taká maličká pripomienka, Kaya Artemis Resort sa nachádza v oblasti Bafra, a tá je vzdialená 72 km vzdušnou čiarou od Sýrie, takže je to celkom "exotická dovolenka"😉😉😉

mina152
7. júl 2016

celkom "exotická dovolenka" 😉 😉 😉

bratislavcankanm
8. júl 2016

@mina152 ahoj, pises, ze ste boli v strede sezony - ake tam boli vtedy teploty ? znesitelnych 30-35 st.C alebo sa splhali k 40ke ? dik

mina152
8. júl 2016

@bratislavcankanm teploty boli 38-40 st.C a more 28 st.C, ale bolo to celkom znesiteľné vzhľadom na to, že sme boli pri mori, kde je vlhkejší vzduch, u nás vtedy boli tiež neznesiteľné horúčavy 36-38 st.C a tým sme sa my vyhli 😉

olik2009
autor
8. júl 2016

@anoma dávali ste niečo aj d pasu -pre lepšiu izbu? 🙂

yidaky
8. júl 2016

Kamoška sa teraz vrátila s rodinkou z tohto hotela a že perfektné, rozprávkové.... 😉

olik2009
autor
8. júl 2016

@yidaky juj tešim sa-akou boli cestovkou a ubytovanie ake? 🙂

yidaky
8. júl 2016

ešte neviem podrobnosti, ale zdá sa mi, že Satur, aspoň podľa fotiek a dievčat animátoriek...a nejaké foto je aj na fb kaya artemis....

olik2009
autor
8. júl 2016

@yidaky aj my ideme cez SATUR 🙂

anoma
8. júl 2016

@olik2009 nie, nedavali, vraj medzi izbami nebol velky rozdiel, my sme vraj mali nejaku vacsiu, ale to bola nahoda, nevidela som ostatne, tak neviem porovnat:(