Ahojte, uvazujeme ist na dovolenku, bez cestovky. letenky kupit, najst si vlastne ubytko apt blizko plaze, nie daleko od letiska....je tu niekto kto tak bol a je ochotny poradiť vsetko co sa tyka? Mame dve deti 10 a 3r. Chceme ist az koncom aug. Vdaka
Aj mma zaujima 🙂r
Prioritne treba vyriesit letenky. Najlacnejsie vyjde pobyt na dva tyzdne a viac dni. Konkretne sardiniu najlepsie cez ryanair...alghero lietaju stale. Ubytko si treba pozriet napr.cez booking ale rezervovat priamo na stranke hotela, je to lacnejsie. Pozriet ci hotel poskytuje kyvadlovku ak nie ako ide miestna doprava, podla miesta zistit ci nefunguje uber, pripadne sa spojit s nejakou cestovkou co tam riesi dovolenky a skusit sa dohodnut na transfere. Ak planujete dovolenku, resp. vylet vo velkom meste zabookovat hotel v blizkosti metra, zeleznice, autobusky. A nezabudnut poistenie samozrejme.
Ubytko si najdite na cez airbnb - tam su dost dobre pofotene ponuky a vzdy aj hodnotenia predoslych ludi a kolkokrat je to naozaj velkorysejsie a lacnejsie ako neajky hotel 🙂
Inak taketo cestovanie max. odporucam...mama takto bola mesiac na krete a vyslo ju to do 800 eur vseho vsudy a aj to zato, ze chcela hotel nie apartman. Bala sa, ale ako sa vratila tak povedala, ze europu uz riesi len takto.
Dobra tema aj mna zaujima
my ani inak nechodievame len takto, aj na Sardinii sme tak boli- s Ryanairom, my si obyčajne požičiame hned na letisku auto a potom ním chodievame aj na vylety po krajinke, nevydržíme byť na jednom mieste ... v Taliansku jedine treba dať pozor a vyhnuť sa tyzdnu v ktorom je 15. august- vtedy je všetko preplnene a najdrahšie, koncom augusta by už mohlo byť lepšie, ale celkovo v auguste maju Taliani dovolenky, tak je tam všade plnšie a drahšie ako inokedy...
ano chceme letiet do alghera cez Ryanair...a v Alghere by sme najradsej ostali aj dovolenkovat....
hladam nejake ubytko najlepsie apt, blizko pri plazi a zaroven nejaky supermarkt, restika.....kvoli detom....nemas tip? Je tam plaz Maria Pia....poznate? je blizko? aka je?
hladam mapu sardinie s nazvami plazami......nemozem najst...
aj my by sme chceli ist taktoo, pisteee skusenosti a tipy 🙂
@pekna1 googlemaps je najlepsia mapa, naco hladas mapu s plazami? maria pia je v pohode plaz, ale celkovo alghero nie je bohvieake mesto. mne stacili 3 dni. ked pojdete, tak odporucam bicyklovy vylet, su tam perfektne trasy po prirodnych parkoch. to bol najlepsi zazitok pre mna. inak pekna plaz stintino (na dnovy vylet), ale tiez v lete velmi preplnene.
bola som pred dvoma rokmi. minuly rok sme boli vo francuzsku, portugalsku a francuzsku s priatelom, dokopy skoro 3 tyzdne a vyslo nas to asi 1000 eur komplet.
ahojte. ideme takto na sardiniu uz druhykrat. mame 1.5r a 3.5r.....autom do talianskeho Livorna, odtial nocny trajekt na Sardiniu cca 8 hodin. nocny trajekt s kajutou s postelmi pre nas 4 plus auto cca 400 e (spiatocny listok)....
ubytovanie som bookla cez airbnb.com.....apartman s kuchynkou 1km od plaze Brandinchi na 14 noci 900e.....apartman je v lokalite San Teodoro....prvykrat sme boli este bez deti, byvali sme v stane v kempoch a presli toho vela. San Teodoro a plaze tam su podla mna uzasne...piesok plytke super pre deti.....ideme zaciatkom jula. z osobnych skusenosti odporucam riesit ubytovanie v sukromi prip trajekt cim skor...od polovice jula do konca augusta je tam top sezona a vtedy su ceny ovela ovela vyssie .....
mapa top plazi sardinie
http://www.dovolenka-pri-mori.sk/wp-content/upl...
zienky, kolko stoji slnecnik a lehatka na plazi? vstup je dufam zdarma...
Ja som vcera brusila po nete my by sme sli najlepsie uz zaciatkom redp.v polke juna a letenky su pre 4 za cca 500-550 evri co je super si myslim..da sa aj za 350 ale to je s prestupom a to s detmi asi radsej nie..auto na dva tyzdne vychadza okolo 350 a ubytko na airbnb je toho mrte fakt aj za 30-40eur aj s bazenom..my nemusime byt pri plazi ked budeme mat auto. Takze mi to vychadza ze do 1500evri tieto veci plus vreckove na 2 tyzdne okolo 700?? V tom by boli potraviny aj benzin..ked aj 1000..chcela by som sa zo vsetkym zmestit do max 2500eur
@pekna1 boli sme koncom septembra minuly rok - letenky kupene za 69e na osobu, ubytko rezervovane cez booking - residence Picale - takmer priamo na plazi. rovno oproti restika, zmrzlina, kusocek potraviny, pozicovna bicyklov... Maria pia plaz asi 10 minut pesi. z letiska sme si vzali taxik za 15e rovno k rezidencii. Rezidencia celkom pekna, v uzavretom dvore bol aj bazen, kusocek aj tenisove kurty. boli sme na 11 dni. Isla by som znova - idealne tak polovica septembra - neznasam preplnene plaze a mrte ludi... more este aj koncom septembra bolo v pohode, dalo sa kupat akurat uz po 4.10. zacali zatvarat napr. zmrzku a obchodiky... preto by som sla troska skor ako 27.9. ako sme boli....
@pekna1 my vzdy chodime iba na vlastnu päst po Europe. Nejaka slusna anglictina sa k tomu hodi pokial nechces len lezat na plazi na lehatku 🙂 Ryanair letenky a ubytko cez booking.com aj pol roka vopred,ceny su neporovnatelne nizsie ako s cestovkou . Prenajmeme si auto a pohodka,inu dovolenku si uz ani predstavit neviem🙂 Napr.Costa Brava nas vysla 2 ludi na 15 dni aj s letenkami a ubytkom+polp. 700e. A co usetrim zas len vrazim o inej destinacie 🙂
@kiwi3 nahodila som do plánovača ciest km z BA do Lisabonu po dialnici je to cca 3000km, spotreba priemerného auta bez dialničných poplatkov cca 300 e. Jedná cesta, cesta späť tiež 300,. e. To keby ste nezachádzali nikde, čo nepredpokladám. K tomu strava, ubytko, dokopy 3 týždne. Na 1000,- e to nijako nevychádza.
my sme boli v alghere min rok...bolo super..ubytko skvele kusok od plaze..ked tak mi napis ss
Ubytovanie môžeš hľadať aj na stránke homelidays.com. My sme si na tejto stránke vybrali. Byvali sme v trojizbovom apartmáne, od pláže Maria Pia sme boli tak 10 minút chôdze. Transfer sme nemuseli riešiť, doviezla nas majiteľka apartmánu. Inak chodia z letiska do Alghera aj autobusy, záleží kedy má prílet lietadlo. Niektoré apartmány majú v cene aj bicykel. Vstupy na pláž boli zadarmo. Slnečník a lehátka stáli v predsezóne asi 10 eur.
Ahojte.
My cestujeme na Sardiniu autom, skoro každý rok. Traja dospelí a jedna desaťročná slečna. Ja osobne už šestnásty krát. Vyrážame 28.07 okolo 21:00 zo Zvolena do Livorna. Trajektom do Golfo Aranci. Tam budeme tentoraz aj ubytovaní. Kto rieši super dovolenku na vlastnú päsť a má chuť sa pridať na cestu, nech sa páči.
Jaro
Ahoj v lete som maminke takto skoordinovala dovolenku. Co by si chcela vediet?