Sardínia autom

jana1974
17. okt 2021

Dobrý deň prajem, bol tento rok prosím niekto na Sardínii autom? Ako ste cestovali trajektom odkiaľ a za koľko? S kajutou či bez... Plánujeme o rok v lete ísť autom na Sardíniu s 5 ročným dieťaťom. Poraďte aj oblasť kde je to vhodné pre rodiny s deťmi. Tipy na výlety.. Vopred ďakujem za tipy a rady...

dskjhfdlkdjhl
17. okt 2021

@jana1974 Neboli sme tento rok, ale uz davnejsie, takze cenu si isto nepamatam a mozno by som to niekde nasla, ale aj tak to nebude aktualne. Na trajekt sme nasadli podvecer v Livorne, mali sme kajutu, takze sme sa tam vyspali (jedno dieta bolo dost male vtedy este a bolo to bez problemov) a rano sme boli na Sardinii, naspat sme isli cez den, tak sme kajutu nemali.

jasminet
17. okt 2021

my tiez nie tento rok, boli sme viac krat - naposledy v 2019. chodievame livorno -golfo aranci, nocny trajekt s kajutou. naspat tak isto s kajutou a cez noc. rano oddychnuti vystupime z trajektu a ideme v klude domov. cena kajuta pre 4 ludi + auto bola myslim do 500€ spiatocny listok, ale to je +-

sazumak
17. okt 2021

My sme tiež boli cca 3 roky dozadu, šli sme z Piombina na nočný trajekt, cena asi 400 eur s autom. My sme potom chodili hore dole po Sardínii, sú tam prekrásne pláže 🙂 Ale za mňa je krajšie Taliansko. Ja som sa na tej Sardínii trošku aj nudila, keby tam neboli krásne pláže, tak radšej zostanem v Taliansku 🙂

dskjhfdlkdjhl
17. okt 2021

@sazumak Preto je fajn si to nakombinovat-my sme po navrate zo Sardinie prespali v IT, niekde pobliz pristavu (toto si uz vobec nepamatam) a na dalsi den sme vyrazili na druhu polovicu dovolenky. Pred Sardiniou sme este par noci pobudli v horach, takze sme mali taku (z mojho pohladu) idealnu dovolenku-najskor hory, potom more a zavrsili sme to prijemnym pobytom v Bologni🙂

sazumak
17. okt 2021

@dskjhfdlkdjhl Presne tak aj my, vždy ešte dávame Toskánsko a hory na severe 🙂 Ale my sme vtedy boli len na tej Sardínii asi 14 dní a proste bolo mi to veľa 🙂 Mne sa viac páčia tie nádherné toskánske mestá, potom vnútrozemie, Monte Sibillini je TOPka 🙂

sazumak
17. okt 2021

@dskjhfdlkdjhl Ináč, každý rok presne takto plánujeme dovolenku....prespíme pár dní hore na severe, buď v Taliansku Dolomity, alebo Rakúsko Alpy, či Slovinsko je prekrásne. Potom ideme niekde stred, alebo dole...prejdeme mestá, more, jazerá a skončíme zase hore na severe 1-2 dni, aby sme si oddýchli a nemali dlhú cestu 🙂

jasminet
17. okt 2021

@dskjhfdlkdjhl
@sazumak aj my sme naposledy takto boli - cestou na lod sme sa zastavili len hore vo venzone - deti si pochodili, dali sme si zmrzku a potom pri livorne sme zbehli na plaz na 2 hodky + vecera.
cestou spat sme sli do chioggia este na tyzden, popozerat okolie. je to super takto skombinovat.

dskjhfdlkdjhl
17. okt 2021

@sazumak ano, aj my to tak robime, nam to najviac takto vyhovuje, jednak kvoli cestovaniu je to menej narocne-nechceme cestovat napr. v noci a jednak my mame radi rovnako more, aj hory a radi si pozrieme aj take krajsie mesta, takto sme videli napr. Florenciu, Pisu, Bolognu a mnohe dalsie-vzdy staci tak 3-4 noci v danom meste.

dskjhfdlkdjhl
17. okt 2021

@sazumak a teda 2 tyzdne iba pri mori by sme my asi nevydrzali-ale viem si predstavit, ze raz ist na tyzden a po par tyzdnoch znovu na dalsi-ja by som potrebovala byvat niekde inde, aby som si mohla zbehnut na predlzeny vikend k moru tak 3-4-krat za prazdniny😀

sazumak
17. okt 2021

@dskjhfdlkdjhl Som na tom podobne 🙂 My sme boli na Sardínii len raz...ale fakt tie dve týždne mi boli moc, neboli sme len pri mori, ale akosi ma tam nič tak nezaujalo. Tiež sme prešli v Taliansku už strašne veľa miest, akurát celkom dole na juhu sme ešte neboli. My keď sme už 3 hodiny pri mori, tak sa nudíme. Vždy jeden deň ideme na výjazd a druhý sme pri mori 🙂

dskjhfdlkdjhl
17. okt 2021

@sazumak asi sme podobne naladene (a nielen my dve, ale aj zvysky rodin🙂) Presne takto fungujeme aj my a tiez nam ten juh chyba. My napr. velmi radi chodime do hor do Slovinska, tento rok sme ale mali hory na severe IT, lebo sme este nemali deti ockovane, tak sme nechceli riesit cez dovolenku dalsie testovanie-takze sme cely cas boli v IT, ale dufam, ze sa situacia uz unormalni a buduci rok dame aj Slovinsko.

lady083
17. okt 2021

My sme sli do Rima autom na par dni, potom nocnym trajektom na Sardiniu, mali sme kajutu na prespanie. Tam sme boli na troch miestach po dve noci a potom zase nocnym trajektom na pevninu a domov, so zastavkou v Pise. Uplna pohoda to bola.

sazumak
17. okt 2021

@dskjhfdlkdjhl Presne tak aj my 🙂 2 roky predtým sme boli v Slovinsku... Triglav, Mangart a jazerá, vodopád Peričník, je tam nádherne 🙂 Tento rok sme tiež kvôli testovaniu nešli, len do Talianska. Celkom na juhu sme neboli, najďalej Amalfi, Neapol a z druhej strany San Giovanni Rotondo. Strašne by som chcela navštíviť juh a aj Sicíliu. S nami nikto nechce ísť na dovolenku, lebo veľa beháme kade tade 🙂 A všetci chcú len pri mori sedieť a drinky popíjať 😍

dskjhfdlkdjhl
17. okt 2021

@sazumak Ani s nami nikto nechce ist na dovolenku🙂 A presne pre tie dovody, ktore pises-my nevieme byt len tak lazo-plazo.

sazumak
17. okt 2021

@dskjhfdlkdjhl Tak o rok pôjdeme spolu 😍😍😍

dskjhfdlkdjhl
17. okt 2021

@sazumak Super napad😉 A uz mate nejake plany? Lebo my zatial nic konkretne nemame, akurat teda by sme chceli ist do Slovinska, lebo v 2020 sme tam chceli ist, museli sme kvoli korone komplet vsetko zrusit, teraz zase kvoli testovaniu sme to radsej nahradili severom IT a teda uz nam to Slovinsko chyba🙂 Nam sa paci na Krne (tam takmer cloveka nestretnes). More premyslene nemame a ani to mesto. To budeme asi az pocas Vianoc premyslat-to je u nas vzdy cas, kedy vyberame trasu na leto.

sazumak
18. okt 2021

@dskjhfdlkdjhl Vôbec netuším 🙂 Najčastejšie chodíme do Talianska, ale to už máme veľa prelezené, aj keď tam je stále čo objavovať 🙂 Len tých jazier je tam strašne moc 🙂 Slovinsko určite chceme, boli sme len celkom hore. Mňa láka aj Rumunsko, tie ich vysokohorské cesty a kopec pamiatok, ale to asi až keď malá trošku podrastie 🙂

sazumak
18. okt 2021

@dskjhfdlkdjhl A priznám sa, že dovolenku vyberám asi tak mesiac, dva pred 🙂 Manžel to necháva väčšinou na mňa, deti vyberajú so mnou a on to potom odšoféruje 🙂

dskjhfdlkdjhl
18. okt 2021

@sazumak My zvycajne vyberame vsetci spolu cez vianoce, lebo je viac casu, ale teraz (vdaka korone) sme to tiez na poslednu chvilu rezervovali, aj ked plany boli jasne uz dlhsie🙂 A u nas to tiez odsoferuje manzel😉

anega79
18. okt 2021

My sme boli pred dvomi rokmi. Isli sme trajektom z Livorna, 6 hodin cesta, decka sa pohrali vnutri, dalo sa to v pohode zvladnut.

ross137
Odpoveď bola odstránená
Zobraz