Išli by ste samé (matka a dieťa) na dovolenku? Mam dvojročné dieťa. Mam aj manžela ale ten nechce ísť nikde. Mňa to už nebaví a rozmýšľam že pôjdem ja s drobcom niekam k moru letecky. Ale ešte sme nikdy nikde spolu takto neboli tak neviem či to nebude risk. Šli by ste?
Ano
Letecky som sama nebola, ale veľmi rada chodím sama so synom tak, že prespíme v aute niekde. Takže by som sa nebála. Svojím spôsobom je to jednoduchšie, ako keď je nás viac, lebo sa musíme zladiť len my dvaja. Ma to svoje čaro. Kúp letenky, nájdi ubytko, bude to fajn.
Isla by som
Bola som tak minuly rok sama s detmi.
Isla by som, len zial zaplatis ako za 2 dospele osoby, aby si nemala sok (ak pojdes cez cestovku)
Muž bol workoholik, dcéra nemala rok, keď som s ňou sama bola prvý krát v zahraničí na dovolenke a to som mala čerstvých 20 keď som tak bola prvý krát. Od roka som chodila 2x ročne sama, raz s mužom. Vždy som si to užila. Dovolenky s mužom som mu len oznámila že vtedy ideme, nepýtala som sa či chce alebo má čas. Vždy išiel bez namietania a užil si to.
Vezmi rodicov ale svokrovco 🙂 bude vam veselsie
Ano, isla by som, ale iba v ramci EU. Len ty si tam moc neoddychnes ked budes nonstop skakat okolo maleho dietata, tak ak mas tu moznost, vzala by som so sebou mamu alebo svokru. Alebo aj sestru ci kamosku s dietatom. Skratka isla by som s niekym, bude to veselsie ako byt sama tyzden s malym dietatom.
Ano bola som s dcerou ked mala 2r v spanielsku, bolo super, teraz idem s 2detmi 9r a 3r na ciernu horu sama s autom a nevieme sa dockat dobrodruzstva takze za mna urcite ano 👍
Sla, ale dovolenka to pre teba bude len ak ho budes mat obcas kde odlozit. Inak len zmenis miesto pobytu.
@elizabet173 ja toto tiez nechapem. Ja dokazem byt sama kdekolvek a kedykolvek, nepotrebujem k tomu ziadneho animatora. Uplne najsamlepsie mi je ked som uplne sama, nikomu sa nemusim prisposobovat a jedina starost aku mam je aby som stihla ranajky a veceru v hoteli, ale aj ked ich nestihnem nerucam sa z toho.
Bola som takto pred par rokmi, letecky, a ak by sme sa medzi tým nerozrastli o ďalšieho člena, sla by som opat ( musím nateraz počkať kým drobec trochu podrastie). Moja jediná starosť bolo dieťa, mala som popratane, navarene, kde kto mi pomáhal keď videl ze som sama s dieťaťom ( až to niekedy liezlo na nervy), fakt úžasná dovolenka.
Ďakujem baby, ja strašne veľmi chcem ísť, muž nie. Svorku, mamu alebo neviem koho brat určite nebudem, chcem mať kľud. A drobec je úplne v pohode, vezmeme vedierka, lopatky a vybavené 😊 už len (ako tu zaznelo) ze nebudem musieť variť, upratovať - celý tento kolobeh okolo domácnosti to je pre mňa veľké plus a určite by mi dovolenka prospela a aj by som si oddýchla. A dieťa je vodný živel, čiže aj to by sa mu páčilo.
Ja som sa bála len toho že proste budem niekde sama, v cudzej krajine s dvojročným dieťaťom. Odkázaná sama na seba. Ale hlavne sa bojím letu s malým dieťaťom 😃🤦🏽♀️
A ešte to je plus, že by som celý deň trávila plnohodnotne len s dieťaťom, fakt žiadne iné starosti
Ano urcite s cedtovkou- delegat ti pomoze npr. S lekarom, povie kde je lekaren ak by bolo treba. Je to trochu drahsie ale ak necestujes je to velka pomoc.
Ano, s cestovkou chcem ísť, možno aj nejaký last minute keby bol 😊 lieky a tieto veci by som si určite brala so sebou, taký základ mam aj doma pripadne niečo dokúpiť. Dieťa je zdravé ako repa tak dúfam že by nič vážne nebolo 😊
@elizabet173 cestovné poistenie samozrejme, dúfam že nám to všetko vyjde. Ďakujeme 🫶🏻
@elizabet173
@viestta
@luliu
Mate pravdu, ze je to mozno moj problem. Ale ak si chcem na dovolenke zaplavat, sama s dvojrocnym to zodpovedne nedam, jedine jo priviazat o slnecnik. Pripadne nejake vecerne vyzitie. To je pre mna dovolenka. Lebo to doma nemam nikdy. Varit doma nemusim , dokonca ani upratat, ale ten bazen, more a mesto-to doma nemam. A preto sice suhlasim, ze si oddychne aj s dietatom na takejto dovolenke, ale proste nie je to ono, ak mas byt zase len 100% zodpovedna za dieta ako doma. Pre mna je naopak dovolenka aj nakup v tescu, ak som bez dietata. To clovek uplne vypne😄
@elizabet173 asi ano, ja mam totit ten pocit casto 😊 a mozno je to aj tym, ze syn je malicky este, verim, ze postupne to bude zoslabovat.
A len na doplnenie, ja so synom cestujem casto sama, a vacsinu casu spolu travime sami, len to z mojho pohladu ozaj nie je dovolenka dovolenka. Tak ako materska nie je dovolenka😊
@majlo1234 ked som bola sama s malym na extrapredlzeny vikend, pospala som si poobede kym on spal, doobeda prechadzka, bazen, poobede prechadzka, bazen, vecer prechadzka a medzi tym ziadne starosti. Vecer som lahla s nim, mne ziaden "nocny zivot" nechybal. Ten mi nejak nechybal nikdy. Mne bohate stacilo, ze nemusim riesit vobec nic.
Išla by som s cestovkou, kde bude k dispozícii delegát