Zvyknete chodiť samé na dovolenku? Klasicky rezort all inclusive, nenudite sa po 1-2 dňoch nič nerobenia?alebo aký zvyknete mať program
máš knihy, sudoku, vylety, len tak si poležať, prejst sa , pospať si .. proste oddychovat , naučit sa vypnut a oddychovat bez stalého " dozerania, pokrikovania a rozličného stupna kontrolovania " 😂
Raz keď budem opäť bezdetná, tak budem každé leto chodiť na dovolenku do starych prímorských mestečiek a budem sa len kúpať v mori, čítať knihu, chodit sa promenadovať a jesť ryby a šaláty a piť víno. Do rezortov nie, rezorty mi skôr prídu pre rodiny s deťmi, nevarit, byť celý den vo vode a užívať si nič nerobenie alebo pre ľudí bez detí, ktorí potrebujú oddych. Ja síce nie som za adrenalín, ale niečo vidieť tak medzi riadkami, to áno. Lebo z rezortu ťažko odídeš niečo zažívať a užívať si ich program, no ako neviem. Možno nejaké masáže, sauny atď.
@mamickalisticka To je blbost. Boli sme tento rok prvy krat v rezorte a teda nachodili sme sa dost. Aj po okoli,videli sme aj historiu. Pozicali sme si bicykle,auto a presli sme toho dost vela. Aj sme si oddychli na plazach. Ja chodim k moru kvoli moru a ostatne dovolenky v roku su poznavacie. Nechapem preco ludia zatracuju rezortove dovolenky. Nie kazdy rezort je v pustatine,kde nic nemas.
Ja chodievam skoro vždy sama. Je to vždy to najlepšie čo môžem pre seba spraviť. Spravím si každý deň iný výlet niekde poblíž, pripadne pozriem aktivity a jeden deň vždy len som pri bazéne a na pláži. Určite odporúčam
Mna beru pamiatky, parky, zahrady a muzea ( vtedy si pozriem, co zaujimave tam maju dopredu, aby som vedela, co vidim).
Prechadzka mestom. Sadnut si do kaviarne, pozerat ako to zije v okoli.
Ale aj prirodne veci. Jaskyne, jazera, vyhlady z kopcov, a pod.
Lezat na plazi je pre mna nuda. Jeden den max.
Nicnerobenie vydrzim dva dni max, ale resort nie je vazenie, mozes ist kamkolvek, objavovat mesto, krajinu, spravit si vylety…
Nastudujes si okolie a vyberies sa na vylety.😎
Pre mna je letna dovolenka jedine plaz, plavanie, jedlo, kniha a oddych, kedze pocas roka stale nieco robim, som stale v pohybe v praci i doma, cize oddychnem si jedine na plazi, to je pre mna prava dovolenka, kludne aj 1 - 2 tyzdne. Ziadne terminy, minimum ludi, len ticho a klud, 😃Ani si neviem predstavit chodit po pamiatkach, muzeach a mestach v lete, ked je z teplo.
Hned by som sla. Asi 3 dni by som prespala striedavo plaz/izba, potom si citala alebo len tak lenosila, mozno kukla pamiatky, keby boli nejake v okoli…ach😋
Ano je to uplne ine a skvele
@karolinakovac uplny suhlas
Ja chodím výlučne len sama…A je to úžasné…Raz to skúsiš a už budeš chodiť len sama…
Ľudia často sami nechodia, lebo sa boja svojich vlastných myšlienok, nedokážu byť sami so sebou…
Ja som raz bola sama, ale tak, ze som sa pridala ku kamoske a jej rodine, ale nechcela som ich moc obtazovat, boli sme all inclusive. Ale teda bolo mi smutno, nudila som sa aj napriek vyletom. Nebolo to pre mna ono, som extrovert. Radsej ist na nejaku organizovanu dovolenku, kde bude viac ludi osamote, kde bude nejaky specialny program ako cvicenie, alebo proste take daco.
Bezne chodim sama, nie vsak na dovolenky do rezortov. Vyberam si poznavacky po roznych mestach. Vsetko si riesim sama.
Takato dovolenka sa dost predrazi, kedze 1 lozkova izba stoji rovnako ako pre 2 osoby. A nie je to vhodne pre ludi, co nevedia byt sami so sebou.
Jasne, sama chodim do rezortov. Zalezi od stavu v akom som, ked tam konecne pridem. Niekedy potrebujem tak vypnut, ze 5 dni dam spokojne bez nejakych vyletov, atrakcii apod. Len spat, jest, plavat, citat, nejaka telka alebo film vecer, masaz, a proste veget.
Ked mam chut, citam nieco vaznejsie, zamyslam sa nad vecami, prip si pisem, co ma napada...
A ked uz je toho vsetkeho dost, a treba zmenu, tak von medzi ludi, na vylet, na trhy, posediet a pozerat na miestnych ako si ziju.
Poznavacky vacsinou sama nedavam, ale skor preto ze fakt mi treba vypnut hlavu a nie do nej este tlacit dalsie.
Poznavacky su aj tak lepsie mimo najvacsieho tepla, a to potom netreba rezort, ale staci maly bytik, kde sa chodi len prespavat.
ja by som do rezortu nesla ani za svet (nebola som ani ako single, ani s manzelom bez deti a s malymi detmi nepojdem uz vobec). Mna by tam asi dr*lo... ale su ludia, ktorych to bavi - lezat na plazi, citat si, lustit sudoku. Kazdemu podla chuti.
Poznám človeka, ktorý chodí sám lebo nemá s kym...vypĺňa si čas fakultatívnych výletmi.
@mamickalisticka nechápem ake rezorty si navštívila, ale rezort je taky istý hotel ako každý iný. Nikto ta tam nezamyka, ani ti ho nezakaze opustiť . Chodíme už len do rezortov a all incl., ale mame vždy aktívne dovolenky, milión vyletov a bežné jeme aj v meste v lokalnych podnikoch a chodíme do mesta na nočný život a po baroch. Rozdiel je v tom, že prídeš v noci do rezortu,do čistej izby , máš súkromnú pláž cez deň, full service drinky a jedlo az do ruky. Keď chcem len ležať na plazí ležím, keď nechcem idem preč.
Autorka keď som bola sama , išla som sama bežné na dovolenku , išla by som hned znova aj zajtra. Výber si bezpečnú krajinu, dobre služby a šťastnú cestu.
Na takúto samostatnú prvu dovolenku odporúčam Taliansko juh kľudne Sardiniu
@lakebabe ved ja som to nepisala v zlom, ale ako to cítim ja, však nech si každý robí program aky chce, veľa rezortov je o tom, že nikde nič len rezort, rozumiem že su aj iné rezorty, kde sa da čo pozerať, tak hadam si každý urobí itinerar podľa seba. My nevieme kde pani ide a čo chce vidieť a robiť mimo ležania na pláži.
@mamickalisticka jasne len vela ludi to ma tak zafixovane , že rezort je ako väzenie . Práveže v jej prípade by som to ako prvú samostatnú dovolenku odporúčala, keď nevie do čoho ide. Skôr sa tam aj s niekym rýchlo zoznámi, nemusí riešiť kde sa ísť najesť a na drink. Aj vylety ma organizované, takže pokiaľ nie je taka otukana na prvú dovolenku za mňa fajn
chodím
nenudím
iba lenoším
✌️
ja som kedysi chodila sama ale vsetko to boli viac menej poznavacky, vzala som lacnu letenku, môjho uz partaka - prirucny kufor z najkufre a sla som, nikdy som sa nenudila
Nechodim sama, ale my ani ako rodina nechodime na take dovolenky, ze lezat na plazi. Keby som chcela ist sama, tak idem na nejaku poznavacku. Alebo este Ti mozno pomoze tip-znamy bol na dovolenke sam, isiel na Madeiru a tam su tie pobytu organizovane tak, ze sa isto nebudes nudit-kazdy den ich niekde odviezli-turistika, pamiatky, ale aj kupanie v tom bolo. Takze skus pohladat taky pobyt. A tu Madeiru odporucam, boli sme tam toto leto, nie sice cez cestovku, vsetko sme si organizovali sami, ale viem si predstavit aj to, ze s tou cestovkou to nemusi byt nuda.