Pekné štvrtkové ráno,
zaujímalo by ma ako trávite dovolenku, keď vám ju dajú uprostred týždňa nečakane. Tešíte sa alebo vám to nevyhovuje? A hlavne tí, čo žijete sami.
Ja mam uz nachystané knihy, maľovanie, pôjdem von na korčule a teším sa z toho.
@vakaveronika mne sa stalo, ze rano som vypravila dieta do skolky a zvysok dna prespala. Vobec to nepovazujem za premarneny cas
Nerozumiem uplne, co znamena "...keď vám ju dajú uprostred týždňa nečakane..."
Je pravda, ze zamestnavatel nariaduje dovolenku, ale su tam pravidla, kolko dooredu ju musi oznamit... odporucam prestudovat Zakonnik prace, ak mas s tym problem ;)
@sasesoe Tak oni sa ma opýtali, ale tak neostávalo iné, než súhlasiť. Ale keď by som si ja chcela zobrať dovolenku, to by im vadilo, že to nepoviem min. mesiac dopredu.
@vakaveronika so súhlasom zamestnanca podľa paragrafu 111 sa môže toto obdobie skrátiť. Preštudovala som Zákonník práce.
@hederamonstera mne ju dali štvrtok, piatok. Takže to by asi vyhovovalo aj tebe.
@vakaveronika skočím ráno do centra, dám si tam dobrú kávu, prejdem sa po meste, mrknem nejaké obchody.... Potom dlhá prechádzka domov a ak sa podarí, poobede ešte káva s kamoškou, masáž alebo niečo podobné. Milujem voľné dni počas týždňa 🤩
@vakaveronika vedela by som to využiť - čítala by som knihu ktorá ma už čaká, vytriedila by som šatník, botník, šla k mamke na kávu či do mesta, presmejdila by dom sekáče v meste, šla do kina... jajaaaj nenudila by som sa😊
@pinkgirl Sekáče sú super, dá sa tam ušetriť viac ako napr. v New Yorkeri, kde som zas ja stále.
@hederamonstera pár dní? Matky a nad 33 25 dní do roka... To sa ti zdá málo?
@vakaveronika ja milujem byt sama so sebou...spat,citat,nerobit nic.
@marsmykkok ano
@marsmykkok Aši ešte nemá 33
@marsmykkok ja mám 30 dní dovolenky a ver, že to je málo. Keby som si každý rok neprenášala do leta minuloročnú,nestačilo by mi to
@avanka to nemá logiku - ak prenášaš, tak ju vlastne danom roku ani nevyčerpaš teda jej nemôžeš mať malo.
@avanka @hederamonstera Sú krajiny, kde je narok na platenu dovolenku 0 dní (USA), pripadne 5-10 dni, pripadne 20 dni az po odpracovani 10 rokov a podobne. My mame 25, niektore firmy davaju aj 30, a stale je to malo? Precitajte si napriklad tento clanok https://www.peniaze.sk/dane/877-zakonna-dovolen...
@eleanor2510 🙄
@martinka17 ale má. 1 rok sa proste v práci nedalo si ju brať, pracujem v CSS, bolo málo opatrovateliek,tak sme zastupovali, stále bez možnosti ostať doma, robila som celé vianočné sviatky( ja si totiž dovolenku beriem len na veľkú noc,Vianoce a gro je leto), a vtedy mi ostalo tuším 17 dní. Vtedy to zacalo. A každý rok sa to opakuje a prenášame minimálne 12 dní. Mám šťastie, že mi to šéfka toleruje. Snáď chápeš, čo tým chcem povedať. K dnešnému dňu mám ešte 18 dni starej a 30 dní novej dovolenky.
Môj manžel detto, 17 dni starej a 25 novej.
Vďaka tomu si môžeme dovoliť v lete viac dovoleniek
@eleanor2510 nie malo ako málo. Len keď ideš na viac dovoleniek,ako napr my, 2 týždne na Slovensku, 2 týždne pri mori, Vianoce, veľká noc, plus do toho vždy niečo príde..zišlo by sa viac
@avanka stále to nemá logiku. Jeden rok ostalo 17 dní, tie si nevyčerpala a teraz maš 18 dni starej. Teda si minimálne 1 deň z tých 30 nevyčerpala.
@martinka17 ale má, len sa to ťažko vysvetľuje. Keby som jej mala menej, nemohli by sme si dovoliť ísť na 3 dovolenky, plus vykryvam deti, keď treba. Kalkulovali by sme s dňami, aby to vyšlo presne. Lenže potom príde k niečomu nepredvídanému , ako napr choroba detí v stredu, čiže štvrtok a piatok treba dovolenku na zotavenie a už nemáš. Čo si vezmeš, keď máš presne rozpocitane dní?
Mám proste lepší pocit, keď mám dní navyše a nemusím sa báť.
Ja som ešte pred pár rokmi bola v učiteľských tabuľkách so 45 dňami dovolenky a kopcom akcií v práci, takže náhradné hodiny naskakovali jedna radosť. Som asi rozmaznana
Mna by to nasralo, lebo z tych par dni co mam za rok, by mi jeden zbytocne ubudol. Keby to bolo aspon v piatok/pondelok. Ale tak ked by som musela, tak by som to vyuzila na oddych