Sama mama a 6 ročné dieťa. Kam na dovolenku?

kubik75
3. júl 2015

Ste slobodná, alebo rozvedená mamička s 5-8 ročnou ratolesťou a chcete si s ním sama užiť fajn prázdninový pobyt, alebo dovolenku, za „prijateľnú cenu“? Ale pri plánovaní riešite problém, že ste len jedna dospelá osoba + dieťa, takže napr. zľavové pobyty, kde sa ráta s dvomi dospelákmi, prípadne aj viacčlennou rodinou, nie sú pre vás veľmi výhodné. Taktiež musíte zvažovať vaše „zvládajúce“ možnosti samej matky. Bola som párkrát na dovolenke s mojimi rodičmi, ale tento rok by som chcela s mojim budúcim prváčikom skúsiť zmenu. Má niektorá z vás skúsenosti s dovolenkou „len mama + dieťa“ , ako aj s možnosťou ubytovania, zaujímavým, pre deti podnetným pobytom, príp. aj finančným zvýhodnením (pre 1 + 1) niekde na Slovensku, Morave, alebo Chorvátsku? Budem vďačná za rôzne tipy, alebo podnety.

ivkadracova
3. júl 2015

Uplne sama som nebola, resp. bola som sama dva dni, v Tatrach, kym manzel slapal svoje vrcholy na lyziach.. Pochodila som si s nou mestecka, kaviarnicky, trhy a tak, no to mala 9 mesiacov, este nechodila. So 6 rocnou si to viem v pohode predstavit absolvovat aj tak, zeby sme sa isli normalne lyzovat. To bolo pre inspiraciu.
Ked si predstavim letnu dovolenku, tak by som asi nesla rovno ze k moru, ale zacala by som sama zas niekde v horach na nejakej prijemnej turistike, kde su slovaci, prijemne prostredie, nech tam je aj nejake detske vyzitie, pre pripad nudze, a na blizku jazero, vodny park, ci kupele.. A este ma napadlo, ze taka turistika Vas moze pekne zblizit.
So sestrou, uz nepamatam - 6 az 8 rocnou, som isla do janosikovych dier. Vytvarala sice kolony na rebrikoch : ) ale nikto ujmu neutrpel. Zistila som ale, ze ona nie je ten typ, co potrebuje po horach chodit, a vrcholy zdolavat. To ja som len taka. Teraz ako 16 rocna spomina ako som ju vsade po horach tahala : ) ze nevie naco.. Takze aj to Ta moze inspirovat k tomu, ze skusis daco, co sa Tebe bude pacit, uvidis ako zareaguje, a neskor skusis daco ine na striedacku, co sa bude pacit Tvojmu dietatu. Nech mate dobry vztah, ked ste teda sami.. co ak navzdy sami nebudete : ) dobry vztah je zaklad aj pre rozsirujuce sa znamosti.

kubik75
autor
3. júl 2015

@ivkadracova
Ivka, ďakujem za odpoveď, aj inšpiráciu.

kviettocek2
3. júl 2015

to by aj mna zaujimalo aj ja som s malou sama a chceli by sme tiez niekde ist

ivkadracova
3. júl 2015

Inak dakedy davno nas Mamka vzala do Kovacovej a dobre bolo.. A pre deti paradny park bol vo Vrbovom - kupele napravo od Tatier, a za popradom, smer janovce

amelie123
3. júl 2015

toto sa tu na koniku sklonuje dost casto:
http://www.villabetula.sk/sk/index.php?

laskovec
19. jún 2019

Ide niekto aj tento rok sam s deculom na dofcu?