Ahojte..chystáme sa prvý rok s deťmi na dovolenku - dcéra 7r a chlapci 2,5r a 8mesiacov.. bola by som vďačná za vaše rady, typy, odporúčania..čo nezabudnúť zbaliť hlavne, čím napr.zabaviť deti či už v aute, na pláži..čo na pláž - deka, karimatka, stan proti slnku? Na jednej strane sa teším po 6 rokoch na dovolenku, na druhej strane ma chytá panika, čo všetko treba kúpiť, nachystať, zbalit,...užijeme si tú dovolenku vôbec? 😀
my sme takto boli so znamymi v Taliansku
mali sme taky rezim, ze rano sme dali ranajky a isli k moru, boli tam tak do obeda, potom sme sa vratili na apartman, deti si pospali, my sme medzitym pripravili obed, a poobede okolo 16.00 sme zase isli k moru alebo teda po okoli
no ano, tych veci je dost, co treba pribalit .....stan proti slnku urcite ocenite, aj repelent na komare a pod. veci
ale sustredila by som sa hlavne na vyber dobreho ubytka, blizko k moru po rovine idealne
my sme stan proti slnku kupovali v decathlone, je deku na plaz mozete hladat pod nazvom piknikova deka, napr. takyto styl, my mame taku velku 2metrovu
https://www.lidl.sk/p/livarno-home-piknikova-de...
takisto nejake hracky do piesku pre deti, loptu, rukavniky, siltovky, dobry krem na opalovanie a pod
@pininka1 Asi pôjdeme tiež v noci tak dúfam že všetci si kľudne pospia 😉 ale asi nejaký tablet pre prípad núdze im prichystáme, keby vstali skôr ráno a nebudeme ešte na mieste..
@marci77 presne takýto režim tiež plánujem, že ísť skôr ráno, obed domov a poobede naspäť...deku máme presne tú istú, rozmýšľala som či sa hodí na kamienkovu pláž? Ale na to osuška a snáď bude ok..
Ďakujem vám za rady 😉😊
Ja napr neodporúčam ist v noci. Isli sme tak do Chorvatska a stačilo mi. Dieta bolo síce prespane ale my sme boli uplne unavený, spat sme po príchode nemohli lebo ved deti uz nespali.
Tento rok ideme Taliansko a pojdeme skoro rano
@lenusska87 deka je fajn, ale nie na kamienky, karimatky sú lepšie, ak nie sú lehátka na pláži. Nezabudni pribaliť lieky, deťom hračky do vody, vybavte si cestovné poistenie a užite si dovolenku
My riešime s deťmi cestovanie na etapy.
Ideme 2-3 hodiny (obedny spánok), zakotvime niekde, pozrieme niečo pekné, prespime pripadne a neskôr (o dva tri dni) ideme ďalej. Nechodíme do cieľovej destinácie na jednu šupu. A ubytovanie volím cez airbnb alebo priváty kde je aj práčka ideálne aj sušička /umývačka. Nemusím brat toľko vecí. A vždy sa mrknem, čo majú na danom mieste, čo viem kúpiť aj tam a nemusím brat z domu. (Príklad....keď viem, že v rakúskej DM majú tie iste plienky a poháriky ako kupujeme doma, tak si tam po ceste kúpim ak treba.)
A osvedčilo sa mi baliť tašky tematicky a nie po ľuďoch. Každý mal len svoj malý ruksak na jeho bežné veci a potreby, na jednu dve noci. Jedna taška boli plážové /plavacie veci a športové skladacie uteráky pre celú rodinu. Jedna taška boli športové /do fitka/turistické/tenisky. Jedna taška boli teplé/nepremokavé veci. Jedna taška boli topánky. Jedna taška boli pyžamá /papuče /hygiena. Jedna taška bolo pohotovostné jedlo/pitie pre všetkých minimálne na 48h, keby dakde zakvasime na diaľnici alebo kde...
A veci sme mali hore v truhle a vedela som čo v ktorej taške je a vždy keď sme sa presúvali, vedela som, ktorú vybrať. Navyše oveľa ľahšie sa mi navigovalo manžela - chod do modrej tašky s topánkami a vyber Miškove gumáky...alebo chod do zelenej tašky a dones veci na prebalovanie.
Vlani sme dali asi 1500km behom 2 týždňov, s 4 ročným a 8 mesacnym plus pes.
Plus odporúčam mat oddelene a v nepremokavom obale kópie všetkých dokladov, nabitu power banku, papierovú mapu keby zlyhala technika a autonabijacku na čo potrebuješ.
Malý skladací stan a nafukovací matrac a kempingovu skladaciu stoličku sme využili dosť veľa krát tiež. Hoci sme bývali po hoteloch a penziónoch, stalo sa, že bola neplánovane pauza niekde na odpocivadle a bolo treba kojit/prebaljt/schovať sa pred slnkom, alebo sme sa neplánovane kúpali keď sme narazili na jazero...
Ale my sme trochu dobrodruhovia a nebaví nás byt týždeň dva na jednom mieste....😂
@8domcatko888 tiež podobne radšej ideme na dlhšie ako 7 noci do chorvatska ale cesta cez den, nechápem tie nočné cesty , veď to je človek dobity ako z celodennej tury
To najdôležitejšie tabletky na hlavu pre maminku😅
@ckatka máš to geniálne vymakané s tými farebnými taškami, to fakt pochopí aj muž 😎. My sme to zase mali vymakané, keď sme išli na dovolenku, ja so synom, moji rodičia a moja švagriná . jedným autom a mali sme zhodou okolností tri rovnaké cestovné tašky 😂 mohli sme mať veci rovno vysypané v tom kufri auta, bolo by to podobné 😂
@lenusska87 My chodievame ráno o5tej z Pezinka a jediná zápcha býva lucko mytnica a potom možno troška pri zagrebe..už nikdy na noc,išli sme raz a stačilo, ráno preložíme deti do auta a ťaháme čo najďalej..deti sú v aute už v pohode, u nás je cieľ byť tam čo najskôr 😁 čiže fakt sa stojí na cikanie a cigu,našťastie deti sa vždy tešia lebo vedia už kam idu
@elizabet173 😂😂😂 to vám teda vyšlo...to nevymyslis...
@lenusska87 urcite stan proti slnku, my nosime taku velku deku a na to davame osusky. My chodime na noc vzdy, takze aspon starsie deti spia, mala sa zobudila kazdu zastavku, ale hned aj zaspala. Uz ma 5 tak snad uz bude cesta ok.