S bábätkom k moru autom alebo lietadlom

19. feb 2023

Ahojte, synček bude mať v júli 9 mesiacov a my rozmýšľame ísť na dovolenku k moru. Rozmýšľali sme nad chorvátskom ale od nás je to do teplejších časti tak cca 12 hodín a bojím sa ako by to malý zvládol v aute, ale zas keby sa niečo stane vieme sadnúť do auta a ísť domov. Potom sme rozmýšľali aj nad gréckom, talianskom lietadlom cca 2 hod. let, lenže tu ma trošku desí že budeme odkazní v prípade problémov na lety. Chcem sa teda opýtať vás, ak ste boli s babatkami pri mori, poraďte nejaké miesto/ rezort/ hotel/ destináciu..pripadne či chodíte autom/lietadlom. Ďakujeme

29simona29
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
martul
19. feb 2023

Jednozn autom, postojite kedy chcete, oddýchnete si, malý si pobeha, pustíte rozprávky, budeš ho zabávať, budete jesť, piť koľko chcete a kedy chcete. V noci prespí neboj. Lietadlom si neviem predstaviť, v určenom čase byť pripravená s dieťaťom, v lietadle môže plakať, ľudia budú pozerať, presuny s letiska do hotela zase autobusom hromadne. Nemozes zobrať čo chceš a koľko chceš. Kočík....

pribinak
19. feb 2023

Lietadlom, za 2 hod si v Grecku. Rýchlo a pohodlne. Zbalíš čo potrebuješ a zvyšok do batožiny. V Európe všade kúpiš všetko čo potrebuješ, čiže nemusíš baliť pol domácnosti.

nikoleta999
19. feb 2023

Ja som zase za lietadlo... Nakoľko auto ma uz obkukané, chodíme dosť často autom a keď nemá svoju náladu, tak bude plakať aj hodinu a nepomôže môjmu synovi nič, ani pauza, ani hračky atd. iné deti môžu zvládnuť cestu úplne v pohode... My odlietame z BA, v ten deň budeme spať v BA, čiže žiadny stres z cestovania, ale pekne vkľude na letisko ... Budú to všetko pre neho nové podnety, vrátane lietadla, tie 2-3 hodiny vydrží, pre deti môžeš zobrať na palubu aj jesť aj piť. A nikdy by sa nám nestalo, ak ideme cez CK, žeby presun z letiska trval hodiny, dokým všetci nastúpia, to je už veľmi rýchly proces a vyberali sme schválne málo km od letiska k hotelu, nech sme tam čím skôr ... Pred synom sme veľa x do roka cestovali a keď som videla rodičov, ako s malými dvojičkami cestujú na Kubu a to bola teda cesta dosť aj na dospelého, a áno deti plakali a čo som mala otvoriť dvere a vyhodiť ich ? Tak vrámci Európy to s ročným synom musím dať, aj keby som nechcela ... Len si nepripúšťať, čo ak sa stane to a to, ak sa stane, tak aj tam majú doktorov, nemocnice, lekárne atd. ale také si ani nepripúšťam, lebo by sme so synom hádam do 10 rokov chodili len do Chorvátska, lebo čo ak sa niečo stane ...

janinah
19. feb 2023

Ked vidím babetká na letisku,v tom mori ludí a chorôb,v klime,tlak na uši atd....tak určite autom by som šla.

basska_b
19. feb 2023

Ja by som sla lietadlom. 12 hodin v aute s takym drobcom, to je masaker. Ked budete stat, z casu to neuberie, naopak sa vam cela cesta predlzi. Co mam kamosov, co sli s 9-10 mesacnymi, tak sli na noc. To by este slo. Ze to prespia...

juliet86
19. feb 2023

ja som za lietadlo. destinaciu sme vybrali podla casu jej spankov a vyslo to

riskoh
19. feb 2023

My chodíme od synovho pol roka autom ,dali sme aj do Anglicka, dieťatko to oveľa lepšie znáša ako dospelý človek, snažíme sa ísť na noc, zatiaľ sme nemali žiaden problém,vyhovuje nám,že nie sme na nijako viazaný...

milanemila
19. feb 2023

My sme boli 1x s 10 mesacnou v Dubaji. Ja urcite odporucem lietadlo. Ist 12 hodin v aute je vycerpavajuce aj pre sofera aj pre dieta (pripadne ak pojdete autom rozdelte si cestu napolku a niekde prespite 1 noc). V lete z tych dovolenkovych destinacii kt spominas lieta x letov denne, cize ak by sa nieco nepredvidane stalo, tak nie je problem sa vramci europy kedykolvek vratit.
Pre nas je lietanie ovela lepsie.

fion22
19. feb 2023

Určite lietadlom, teraz je ešte malinký a v aute vám asi iba spinká, ale v 9.mesiaci to už bude iný tiger a môže sa stať, že vám ani nebude chcieť spať...napr my sme išli vlakom 6h, keď mala malá 9m a nie a nie zaspať,a autom sme išli 3h, v čase jej spánku, tiež nezaspala, +v aute keď bábo plače čo i len 5min je ako večnosť 😁ak pôjdete lietadlom určite nebudete sami, kto poletí s bábom, sa zoznámite s ďalšími rodičmi a tak🤗 aj 2 ho ľahšie prebavíte, už 9m hračkami- nehračkami.

sapetka
19. feb 2023

My ideme na letnu dovolenku lietadlom. Let cez 3hod. Tragicky to nevidim. Vsetko sa da zvladnut ale bude mat rok. Ked bude mat 8m ideme na svk a autom 1000km pred nami.. z toho mam vacsiu obavu ako to zvladne.

ankare
19. feb 2023

Ja by som volila lietadlo. S ročným sme boli na Rodose. Cestu zvládol super, veľa prespal. Ja som za rýchlovku lietadlom, než byť pol dňa v aute.

deti95060810
19. feb 2023

švagriná bola s malými deťmi - dcéra mala 13 m, v Taliansku. autom - vraj super. Deti krásne cestu zvládli.
MM cestoval z Južnej Kórei do Eur. a nechápal koľko malinkých detičiek bolo v lietadle.... ani ich nebolo počuť... myslím že cesta trvala 10 h.

mimi3008
19. feb 2023

Urcite lietadlom...Po prve, 9 mesacny si asi tazko pobeha...nevidim ziadny problem byt v istom case na istom mieste. Minule leto sme boli v Turecku, sli sme dokonca s 2 detmi, starsi 2 a tristvrte, mladsi takmer 8 mesacny. Leteli sme z Viedne, sme z vychodneho Slovenska, takze nasa cesta zacala niekedy rano, aby sme mali aj casovu rezervu, odlet kolo 8 vecer, nasledoval skoro 2 hodinovy transfer z letiska, na hotel sme prisli kolo 2 v noci ich casu. Mali sme so sebou golfovy kocik, ktory sme brali kvoli malemu, ale na letisku som mala mensieho v nosici, tam sa aj nadojcil, aj pospal, starsieho sme "uvaznili" do kocika, lebo ten odbiehal kade tade. Napriek tomu to bola pohoda v porovnani s tym, ked sme sli do Rakuska - Tirolska cca 2 mesiace pred tym, maly mal 5 a pol mesiaca. 12 hodinova cesta, vyrazili sme vecer kolo pol 8 s tym, ze decka po ceste pospia. Starsi zaspal v sedacke takmer hned, s malym bol problem hned pri starte, chcel spat, my sme si mysleli, ze po nakojeni a polozeni do vajca zaspi, no plakal a plakal, takze sme asi po 10-15 min odstavili, kojila som ho a uspavala na rukach, potom opatrne polozila do vajca. Myslela som, ze cesta ho bude uspavat a ze sa zobudi 1x, mozno 2x za cely cas, nie ako doma, ze bude hore kazdu hodinu a pol az 3. Ale nie, budil sa rovnako, ak nie castejsie. A zakazdym trebalo najst miesto na odstavenie, vybrat z vajca a uspat na rukach, polozit do vajca...napriek tomu, ze som sedela pri detoch vzadu a snazila sa mu strcit prsnik uz pri naznakoch prebudzania. Vobec to nepomohlo. Povodny plan bol, ze sa s manzelom za volantom prestriedame, no neslo to, lebo pri kazdom zastaveni auta sa mensi zobudil. No a v noci kolo 3 sa obaja zobudili a boli hore asi hodinu a pol az 2....takze pre mna to bol horor a cestovanie lietadlom bola pohoda.

tara42
19. feb 2023

Za mňa lietadlo.

beata_k
19. feb 2023

12 hodin uplnuty v autosedacke bez moznosti sa pohnut? To by som svojmu dietatu neurobila.

srferreira
19. feb 2023

S malym cestujeme od 6mes. A nie dvojhodinove lety. A co sa ma ako udiat? Toto mi ani raz nenapadlo, ze nejdem co ak budeme musiet ist domov. Pokial idete normalne do civilizovanej krajiny tak neviem co riesis. Pohodlnejsie lietadlom urcite. Na poistenie nezabudnite.

majlo1234
19. feb 2023

Lietadlo jednoznacne😂ved cesty autom su peklo pre vsetkych zucastnenych za mna. Vybrat priamy let, relativne kratky, ak sa da, pocas jeho spanku. Letisko co najblizsie k vam a letovisko tiez, nech obmedzite aj presuny a skratite tu torturu na minimum.
My sme co to pocestovali, a najviac ma vzdy zabije cesta z viedne domov😅

diana228
19. feb 2023

Bola som so synom lietadlom, ked mal 8 mesiacov. Zvládal to perfektne, cely cas sa usmieval, bol spokojny. Prvýkrát leteli aj starsie deti, 3 a 5 a s nimi to bolo náročnejšie 😅 let trval 2.5 hodiny a aj nabuduce by som sa nebála s detmi letieť. Co sa tyka dovolenky, vsetko potrebne, co sa tyka liekov som zabalila. Na dovolenke som samozrejme nieco chytila ja a nie deti 😄

kp7333
19. feb 2023

S tak malym najlepsie len tu niekde do hor, prip. na wellnes. 9-mesacny nema z mora nic, dlhu cestu a teplo deti zle znasaju, lietadlo vacsinou tiez. Neobsedia, v tomto veku potrebuju stvornozkovat a treba za nimi neustale behat. Nam sa s detmi v tomto veku osvedcili dovolenky v baby friendly hoteloch s bazenom, detskym kutikom a vonkajsim detskym ihriskom, pripadne aj s minizoo.

veroonr
19. feb 2023

My chodime s malickymi detmi len po Slovensku a aj to nie moc daleko. Dietatu je jedno kde lozi a hojda sa...

srferreira
19. feb 2023

@kp7333 akotoze nema z toho nic? To iste mozem argumentovat, ze ono nema nic ani z hor ani z toho wellnesu.

annm81
19. feb 2023

Ja sa každého, kto chce vláčiiť dieťa k moru autom pýtam, či sa už skúsil na pol dňa pripútať 5 bodovým pásom tak, aby nevedel hýbať trupom a zadkom. Že či mu 15 min. prestávka každé dve hodiny pomôže k tomu, aby sa necítil dolámaný. Choďte rozhodne lietadlom.

srferreira
19. feb 2023

@annm81 mna by samu zrali mrle 12 hodin v aute.

kp7333
19. feb 2023

@srferreira bolo to myslene tak, ze tak malemu dietatu je jedno, ci sa clapka v mori, bazene alebo mini bazeniku. Moje deti dokonca uprednostnili bazen pred morom. A vycerpavalo ma neustale nahananie 2-rocnej dcery po plazi, kedze na deke neobsedela. O narocnej ceste ani nehovorim. Takze pri mori sme boli s malymi raz a stacilo, potom az ked povyrastli. Na dovolenke si chcem oddychnut a nacerpat silu, nie byt v neustalom strese.

smajliica
19. feb 2023

Naša začala nenávidieť autosedačky keď mala asi 6 mesiacov. Lety znáša v pohode. Išla by som letecky niekde do hotelového komplexu vhodného Sj pre deti a na pieskovú pláž, Mallorca, Turecko a pod.

akvarelka
21. feb 2023

Synček bol prvýkrát pri mori, keď mal 7mesiacov. Dcérka po prvýkrát ako 6mesacna. U nás jednoznačne len a len autom. Išli sme v noci, takže Drobci pokaždým viacmenej prespali. Spravili sme si prestávku, kedy sme potrebovali. Aj prevoz potom na samotnej dovolenke bol isto jednoduchší, keď sme sa potrebovali presunúť z miesta na miesto 👍 Za nas isto jedine vlastnou dopravou. Chodíme do Talianska a vždy sme to zvládli na jedničku.

qwert87
21. feb 2023

@akvarelka my sme išli minuly rok prvýkrát do Chorvátska a super. Večer sme sadli a ráno tam boli s jednou polhodinovou prestávkou, 1000km, Stredná Dalmácia. Deti vtedy (čerstvo 6, 4 a 1,5) celú cestu prespali. Naspäť sme išli tiež na noc a tiež prespali. Tento rok ideme znova. Mňa by s takýmito deťmi do lietadla nikto nedostal. Pred svadbou sme boli s mužom v Turecku a bolo to nekonečné, s malými deťmi si to neviem predstaviť. Najskôr 2 hodiny cesta vlakom, potom čakanie na letisku 2 hodiny, let 2,5h, vybavenie a čakanie na batožinu na letisku,l určite hodina, presun autobusom na hotel 2 hodiny. No rozbití sme boli statočne. Cesta naspäť to isté, s tým že sme z hotela išla o 2 v noci. Nám auto vyhovuje viac.

betulinka1
21. feb 2023

Urcite nie autom. Ani ja nevydržím 12 hodin v aute aj keby bola prestavka kazdu hodinu. Chodte lietadlom. Napriklad Sardínia, tam je hodinka a 15 minut letu. Viete si v pohode zobrat kocik. Vyberte si hotel hotel max do 20 km od letiska aby ste potom netrcali zase 2 hodiny v autobuse. Urcite vyberajte pieskovú plaz, lebo 9 mesacne dieta sa tam pekne zahrá. A nesla by som uplne v sezóne ale napriklad posledny augustovy tyzden.

kate0903
21. feb 2023

Autom by som nesla, to by som radsej ozelela dovolenku. Jednoznacne lietadlom. Najbezpecnejsi a najrychlejsi sposob prepravy.