Ahojte, dostali sme poukaz do Tatier na wellness a ja teraz potrebujem vyriesit stravu 8 mesacnemu drobcovi. Ako v hoteli zohriat masovo-zeleninovy prikrm, uvarit caj? Mate typy, ako na to?
ynivon, myslím, že v takom hoteli vám dajú, čo budete potrebovať, prípadne si to budete môcť ohriať v kuchyni (teda..asi vás nepustia, ohrejú vám). pekný výlet ;)
vždy nám na popýtanie všade ohriali, to je už štandart
ja som si konvicu vzdy brala svoju, to je minimum - aj na mlieko, caj, kasu...mam aj ohrievacku jedla, tu som pouzila raz, vzdy sa co to dalo najst aj pre take babo - zemiaky, zelenina a tak... ak ma umele mlieko, tak do termosky horucu vodu a len zarobit.
ynivon, podľa si netreba nič, je to hotel v tatrách. ;) teda..aspoň taká je moja predstava. my sme s malou boli v poľsku na 3 dni a nebol problém, pomohli, dali. je to ich vizitka predsa ;)
@ynivon No záleží na tom aký je to hotel, tú kanvicu by som si určite zobrala svoju, lebo ak dieťa papá ráno skoro mlieko nebodaj v noci, tak budeš v pyžame behať po hoteli a pýtať zohriať vodu, no dosť nepraktické. Vždy musíš čakať, kým ti to zohrejú a dieťa zatiaľ reve. My sme boli v Tatrách v hoteli a teda kanvice v izbách rozhodne neboli. Ja som si brala kanvicu aj termosku svoju. Bol to veľký hotel a recepcia bola riadne daleko od nás. Určite by sa mi tam nechcelo stále chodiť.
vždy som mala svoju kanvicu a aj cestovnú postieľku, dečku
a brala som UM, kašičky, presnidávky. Na prvý deň som aj navarila ešte domáce jedlo. Syn odmietal príkrmy z flaštičky, dcéra to jedla. A prípadne aj v hoteli som dieťaťu dala to, čo mohlo (zemiak, ryžu, vývar, palacinku ...) Síce to bolo osolené, ale pár dní ho nezabije.
Taaaaak, neviem ako na Slovensku ale lepsi hotel by ti mal zabezpecit vsetko. Ide predsa o hosta a ten je panom.
Nasa najmladsia ma 21 mesiacov a lieta prakticky od pocatia po celom svete. Hotelov ma za sebou uz milion. A v kazdom, jedno aka krajina, bola varna kanvica na izbe a nikde v hoteli ci restauracii nemali problem zohriat poharik, priniest vodu atd.
Zalezi aj na tom ako a co ti dieta je, ci kojis. ja som vzdy kojila, cize problem so zarabanim UM odpada. Co sa jedla tyka, ja som vzdy detom varila, kupene pohariky ani mala velmi nechcela.
Pises, ze 8 mesacne, to my sme boli v tom veku na tyzden na lyzovacke v rakusku a tam ani na svahu v restike nebol problem. Poharik ohriali, ked chutil, zjedla cely, ked nie, zobla nam z taniera. Nieco sa vzdy najde, ako uz tu bolo pisane.
Moja rada, zavolaj si do hotela a informuj sa, co je vsetko na izbach a co ponukaju.
Netrep zbytocne konvicu, riady, cestovna postielka, no to by uz tiez mal byt standard, ak je to rodinny hotel. Popripade kuk aj ich webku.
@yanni No ved práve, že sme na Slovensku, čiže moja skúsenosť veľký hotel v Tatrách, o kanvici na izbe ani nechyrovali, detské postieľky ani stoličky na krmenie proste nemali. Recepcia a kuchyna boli v inej budove ako sme boli ubytovaní my, čiže keby som chcela, aby mi zohriali vodu alebo príkrm, tak by som musela ísť dosť daleko, takže ja som bola rada, že som mala všetko svoje. 😀
Ahoj, zobrať kanvicu a jedlo sme riešili kupovaním v pohárikoch. Mlieko - som kojila, ale neskôr som mala vždy v termoske horúcu vodu a umele som urobila len toľko, koľko bolo treba. A v reštaurácii som kúpila na obed zemiačiky, ryžu, mäsko - keď poprosíš - neosolia. Ale vždy boli ochotní.🙂
@janickacrazy to sa ale cudujem a hlavne v Tatrach. My sme boli vlani len v poondiatom Sturove a tam sme mali na izbe vsetko. kanvicu, postielku nam tiez dali, to sme uz zadali pri bukovani, v restike stoliciek pre deti tiez bolo dostatok. Fakt nebol s nicim problem.
Preto vravim, radsej si tam zavolat a opytat sa.
aj ja som vždy brala svoju kanvicu....ale v hoteli na izbe bolo vyslovene napísané že používanie kanvíc vlastných je zakázané....tak sme použili a schovali do tašky :( smutné ale taká bola realita. PResne ako radia kočky, najistejšie je zavolať priamo do hotela aby si vedela na čom si. My sme boli na pobyte s 2 ročnou pomaly a mali sme plnú penziu, bol to vojenský rekreačný pobyt, kde sme hlásili dieťa vopred, stravu sme objednávali vopred a detská strava = to isté čo dospelý iba v menšom. AKože naštvatá som bola poriadne, moje dieťa celý týždeň pomaly iba na polievkach, lebo napríklad kuracie grilované stehno s baraními rohmi a chleboím...alebo vyprážaný údený ovčí syr a podobne....nejedlo...toľko moja skúsenosť so slovenským hotelom.
@ynivon Nemali by mať s tým problém ti niečo priohriať, reštaurácie v hoteloch sú do večerných hodín otvorené, takže vždy sa nájde ochotná obsluha čo ti to prihreje.
Dokonca sme boli na svadbe, kde bolo 200 hostí a v kuchyni nemali problém malej priohriať stravu/mlieko.
Pokial ide o horúcu vodu, tak si ju proste v reštaurácii v hoteli vypýtaš.
Ale na druhej strane nie je problém zavolať do hotela a popítať sa ako by sa takáto situácia bude riešiť.
Prajem peknú dovolenku.
@ynivon v hoteli ti daju kanvicu. A na zohriatie si bud zober ohrievac alebo popros v hoteli ci ti zohreju. Ja som mojej malej tusim ani neprihrievala. Ale zas moja nemala rada teple. Ona aj teraz skoro vsetko studene je. Aj mlieko musi mat len take vlazne